Ухвала
від 27.04.2021 по справі 400/2948/20
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

27 квітня 2021 р.м.ОдесаСправа № 400/2948/20

П`ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

судді-доповідача: Танасогло Т.М.,

суддів: Димерлія О.О., Єщенка О.В.

секретар судового засідання Стефанцева Ю.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні питання щодо витребування додаткових письмових доказів по справі № 400/2948/20 за позовом ОСОБА_1 до Новоолександрівської сільської ради Братського району Миколаївської області, про визнання протиправним та скасування рішення від 13.02.2020р. №1, зобов`язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И В:

В провадження П`ятого апеляційного адміністративного суду (суддя-доповідач: Танасогло Т.М.) знаходиться справа за апеляційними скаргами Товариства з обмеженою відповідальністю БРАТСЬКЕ-АГРО та Братської селищної ради Братського району Миколаївської області на рішення Миколаївського окружного адміністративного суду від 31 грудня 2020 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Новоолександрівської сільської ради Братського району Миколаївської області, про визнання протиправним та скасування рішення від 13.02.2020р. №1, зобов`язання вчинити певні дії.

Вказані апеляційній скарги було призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні на 27.04.2021 року об 11:30 год.

В судове засідання, призначене на 27.04.2021р. об 11:30год. сторони або їх представники не прибули, належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи апеляційним судом. Від позивача у справі позвернувся на адресу суду конверт із судовою кореспонденцією із зазначенням причини невручення:"Адресат відсутній за вказаною адресою".

Відповідно до приписів ч. 4 ст. 229 КАС України, фіксування судового засідання не здійснювалось.

Під час судового засідання, колегією суддів з апеляційної скарги Братської селищної ради Братського району Миколаївської області та доданих до неї документів встановлено, що згідно копії витягу з Державного реєстру актів цивільного запису громадян, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , про що складено актовий запис № 34 від 03.02.2021 року.

Судова колегія звертає увагу, що зазначена обставина впливає на наслідки розгляду поданої відповідачем у справі апеляційної скарги, оскільки, у разі смерті позивача по даній справі виникають підстави для вирішення питання чи допускають спірні правовідносини правонаступництво.

До того ж, відповідно до п.5 ч.1 ст. 238 КАС України суд закриває провадження у справі у разі смерті або оголошення в установленому законом порядку померлою фізичної особи або припинення юридичної особи, за винятком суб`єкта владних повноважень, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

Матеріали справи підтверджують, що місце проживання ОСОБА_1 (рнокпп НОМЕР_1 ), зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ст. 4 Закону України Про державну реєстрацію актів цивільного стану , органами державної реєстрації актів цивільного стану є, зокрема, відділи державної реєстрації актів цивільного стану головних управлінь юстиції в областях.

Частиною 1 статті 6 Закону України Про державну реєстрацію актів цивільного стану визначено, що відділи державної реєстрації актів цивільного стану проводять державну реєстрацію, зокрема, смерті, вносять зміни до актових записів цивільного стану, поновлюють та анулюють їх; формують Державний реєстр актів цивільного стану громадян, ведуть його, зберігають архівний фонд; здійснюють відповідно до законодавства інші повноваження.

Згідно з ч.1 ст. 11 Закону України Про державну реєстрацію актів цивільного стану , державний реєстр актів цивільного стану громадян - це державна електронна інформаційна система, яка містить відомості про акти цивільного стану, зміни, що вносяться до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання та відомості про видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану і про видачу витягів з нього.

Державний реєстр актів цивільного стану громадян ведеться відділами державної реєстрації актів цивільного стану.

Водночас, як вбачається з наданих апелянтом - Братською селищною радою Братського району Миколаївської області документів, актовий запис № 34 від 03.02.2021 року про смерть ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 складено Братським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса).

З урахуванням зазначеного судова колегія вважає за необхідне витребувати у Братського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) належним чином засвідчену копію актового запису № 34 від 03.02.2021 року про смерть ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до частини першої статті 72 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Згідно частини четвертої статті 9 КАС України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно частини третьої статті 80 КАС України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 80, 205, 243, 308, 321, 325 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В :

Витребувати у Братського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) належним чином засвідчену копію актового запису № 34 від 03.02.2021 року про смерть ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребуваний документ надати суду у 5-денний строк з дня одержання вказаної ухвали.

В разі ненадання витребуваного документу - надати суду письмові пояснення щодо причин ненадання у той самий строк.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Танасогло Т.М. Судді Димерлій О.О. Єщенко О.В.

СудП'ятий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.04.2021
Оприлюднено29.04.2021
Номер документу96588343
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —400/2948/20

Постанова від 25.05.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Танасогло Т.М.

Постанова від 25.05.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Танасогло Т.М.

Ухвала від 25.05.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Танасогло Т.М.

Ухвала від 24.05.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Танасогло Т.М.

Ухвала від 27.04.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Танасогло Т.М.

Ухвала від 27.04.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Танасогло Т.М.

Ухвала від 02.04.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Танасогло Т.М.

Ухвала від 02.04.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Танасогло Т.М.

Ухвала від 02.04.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Танасогло Т.М.

Ухвала від 12.03.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Танасогло Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні