Ухвала
від 29.04.2021 по справі 513/375/21
САРАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 513/375/21

Провадження № 1-кп/513/41/21

Саратський районний суд Одеської області

У Х В А Л А

29 квітня 2021 року Саратський районний суд Одеської області у складі: головуючого-судді ОСОБА_1 , за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора Білгород-Дністровської окружної прокуратури ОСОБА_3 , захисника ОСОБА_4 , представника Саратського районного сектору з питань пробації ОСОБА_5 , законних представників обвинувачених ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та обвинувачених ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в смт. Сарата обвинувальний акт у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за № 12021162240000236 від 02.03.2021 року стосовно

ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Долинка Саратського району Одеської області, громадянина України, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ,

обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 КК України,

ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця с. Михайлівка Саратського району Одеської області, громадянина України, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ,

обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Прокурор ОСОБА_3 вважає, що можливо призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту у відкритому судовому засіданні, просила доручити представнику Саратського районного сектору з питань пробації скласти досудову доповідь стосовно кожного обвинуваченого.

Представник Саратського районного сектору з питань пробації ОСОБА_5 , захисник ОСОБА_4 , законні представники обвинувачених ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та обвинувачені ОСОБА_8 , ОСОБА_9 не заперечували проти призначення судового розгляду.

Представник потерпілого ОСОБА_10 , якого належним чином повідомили про день, час та місце підготовчого засідання, до суду не прибув, надіслав заяву про розгляд справи без його участі.

Представник служби у справах дітей Саратської селищної ради та представника ювенальної превенції ВП № 1 Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області, яких належним чином повідомили про день, час та місце підготовчого засідання, до суду не прибули, не повідомили про причини неприбуття.

Заслухавши думку учасників судового провадження, вивчивши обвинувальний акт з додатками, суд приходить до наступних висновків.

Кримінальне провадження підсудне Саратському районному суду. Обвинувальний акт відповідає вимогам ст.291 КПК України. Підстав для повернення обвинувального акту прокурору або для закриття кримінального провадження не встановлено. Тому належить призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акта у відкритому судовому засіданні.

Пунктом 6 частини 3, частиною 5 ст.314 КПК України визначено, що у підготовчому судовому засіданні суд має право доручити представнику персоналу органу пробації скласти досудову доповідь.

У підготовчому судовому засіданні суд у випадках, передбачених цим Кодексом, за власною ініціативою або за клопотанням обвинуваченого, його захисника чи законного представника, чи за клопотанням прокурора і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини вирішує питання щодо складання досудової доповіді, про що постановляє ухвалу із зазначенням строку підготовки такої доповіді.

Відповідно до частин 1, 2 ст.314-1 КПК України з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання представник уповноваженого органу з питань пробації складає досудову доповідь за ухвалою суду. Досудова доповідь щодо неповнолітнього обвинуваченого віком від 14 до 18 років складається незалежно від тяжкості вчиненого злочину, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Обвинувачені ОСОБА_8 та ОСОБА_9 є неповнолітніми, тому суд вважає за необхідне доручити Саратському районному сектору з питань пробації скласти досудову доповідь стосовно кожного обвинуваченого.

Керуючись ст.ст. 314 - 316 КПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту стосовно ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , обвинувачених у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України, у відкритому судовому засіданні в приміщенні Саратського районного суду на 15 червня 2021 року о 10 годині 00 хвилин.

Доручити Саратському районному сектору філії Державної установи "Центр пробації" в Одеській області скласти та подати суду в строк до 15 червня 2021 року досудову доповідь щодо обвинувачених ОСОБА_8 та ОСОБА_9 .

Роз`яснити обвинуваченим, що вони мають право брати участь у підготовці досудової доповіді, надавати представнику персоналу органу з питань пробації інформацію, необхідну для підготовки такої доповіді, ознайомлюватися з текстом досудової доповіді, подавати свої зауваження та уточнення або відмовитися від участі у підготовці досудової доповіді.

В судове засідання викликати прокурора, представника потерпілого, захисника, неповнолітніх обвинувачених та їх законних представників.

Про день, час і місце судового засідання повідомити Саратський районний сектор з питань пробації філії Державної установи "Центр пробації" в Одеській області, службу у справах дітей Саратської селищної ради та представника ювенальної превенції ВП № 1 Білгород-Дністровського районного відділу поліції ГУНП в Одеській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.04.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу96652252
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —513/375/21

Постанова від 03.08.2022

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Вирок від 15.06.2021

Кримінальне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 29.04.2021

Кримінальне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 20.04.2021

Кримінальне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні