Ухвала
від 28.04.2021 по справі 915/344/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=====================================================================

УХВАЛА

28 квітня 2021 року Справа № 915/344/18

м. Миколаїв

Кредитори:

1) Фізична особа ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 );

2) Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «АККОРД» (вул. Мечникова, 14/1, м. Київ, 01133).

Банкрут: Товариство з обмеженою відповідальністю «Тіволі» (пр. Центральний, 67, оф.424, м. Миколаїв, 54017).

Ліквідатор: арбітражний керуючий Кіцул Сергій Богданович (пр. Червонозоряний, 150, прим. 44, м. Київ, 03118).

Суддя Давченко Т.М.

при секретарі Кнауб А.А.

представники сторін у судове засідання не з`явилися

суть спору: банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Тіволі»

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Господарського суду Миколаївської області перебуває справа № 915/344/18 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) «ТІВОЛІ» ; постановою суду від 27.01.2021 боржника було визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Кіцул Сергія Богдановича (свідоцтво № 1296 видане 08.07.2013).

Ліквідатором на адресу суду надіслано клопотання вих. № 02-6/206 від 31.03.2021 про затвердження звіту арбітражного керуючого Кіцула С.Б. про нарахування та виплату грошової винагороди під час виконання обов`язків розпорядника майна ТОВ «Тіволі» у справі № 915/344/18 за період з 01.01.2021 по 26.01.2021 в розмірі 15096,77 грн.

Розгляд зазначеного клопотання ухвалою від 06.04.2021 було призначено на 28.04.2021.

23.04.2021 ліквідатором на електронну адресу суду надіслано клопотання № 02-6/210 від 23.04.2021 про розгляд справи без особистої участі ліквідатора.

Інші учасники справи, належно повідомлені про дату та час розгляду клопотання ліквідатора щодо грошової винагороди, у судове засідання не з`явилися, про причини неявки суд не повідомили.

З урахуванням відсутності жодних заперечень щодо призначеного до розгляду у дане судове засідання клопотання, суд вважає можливим розглянути його за відсутності представників, оскільки поданих суду документів достатньо для його вирішення.

Частинами 1-3 ст. 13 ГПК України передбачено, що судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених цим Кодексом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом.

З огляду на вимоги частин 1,3 статті 74 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також вірогідність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності (частини 1, 2 статті 86 Господарського процесуального кодексу України).

Дослідивши матеріали справи щодо клопотання арбітражного керуючого Кіцула С.Б. № 02-6/206 від 31.03.2021 суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до п. 4 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства розгляд справи № 915/344/18 про банкрутство ТОВ Тіволі здійснюється за правилами Кодексу України з процедур банкрутства.

Пунктом 3 ч.1 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право, зокрема, отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Кодексом.

Так, у відповідності до ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого складається з основної та додаткової грошових винагород. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна або ліквідатора визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень.

Сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відновлення відкриття провадження у справі. У разі якщо процедура триває після закінчення авансованих заявником коштів, основна винагорода арбітражного керуючого сплачується за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі.

Додаткова грошова винагорода арбітражного керуючого визначається в розмірі: 5 відсотків вартості стягнутого на користь боржника майна, яке на день відкриття провадження у справі перебувало у третіх осіб; 3 відсотки суми погашених вимог кредиторів.

Право вимоги додаткової грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого з дня фактичного надходження до боржника стягнутого на його користь майна, яке на день відкриття провадження у справі перебувало у третіх осіб, або з дня фактичного надходження коштів на рахунок боржника, які спрямовуються на погашення вимог кредиторів.

Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат має бути схвалений зборами кредиторів (у процедурі банкрутства фізичної особи) чи комітетом кредиторів (у процедурі банкрутства юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - забезпеченим кредитором.

Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації, реструктуризації заборгованості, погашення боргів подається арбітражним керуючим до господарського суду за п`ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Зі змісту поданого ліквідатором клопотання та доданих до нього доказів вбачається, що 17.03.2021 відбулися збори комітету кредиторів ТОВ Тіволі (а.с. 153-159 том 10). Відповідно до наданого суду протоколу засідання комітету кредиторів від 17.03.2021 комітетом кредиторів схвалено звіт арбітражного керуючого Кіцула С.Б. про проведену роботу та про нарахування та виплату основної грошової винагороди за виконання повноважень розпорядника майна ТОВ Тіволі за період з 01.01.2021 по 26.01.2021 у розмірі 15096,77 грн. Як вбачається з протоколу комітету кредиторів, на зборах були присутні ліквідатор, представник кредитора-2 - ТОВ Фінансова компанія АККОРД , засновник та колишній директор ТОВ Тіволі .

Вказане рішення прийняте відповідно до норм Кодексу України з процедур банкрутства більшістю голосів.

Згідно наведеного розрахунку, загальна сума основної грошової винагороди за вказаний період із розрахунку трьох мінімальних заробітних плат за місяць складає 15096,77 грн. ((6000х3)/31х26). Суд визнає вірним наведений розрахунок.

Слід зазначити, що у попередньому судовому засіданні судом було визнано задовільною роботу арбітражного керуючого Кіцула С.Б. як розпорядника майна ТОВ Тіволі .

З огляду на викладене, суд вважає визнає клопотання арбітражного керуючого Кіцула С.Б. № 02-6/206 від 31.03.2021 обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Окрім зазначеного, у дане судове засідання судом було призначено до розгляду клопотання від 31.03.2021 № 02-6/207 про зобов`язання вчинити дії, зокрема ліквідатор просив суд:

1) зобов`язати Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Київ), Міністерство юстиції України та Києво-Святошинську районну державну адміністрацію Київської області передати реєстраційну справу ТОВ Тіволі (ідентифікаційний номер 32919134) відповідному суб`єкту, який забезпечує зберігання реєстраційних справ, іншої адміністративно-територіальної одиниці (м. Миколаїв)

2) зобов`язати Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м, Київ), Міністерство юстиції України та Києво-Святошинську районну державну адміністрацію Київської області внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань інформацію щодо того, що ТОВ Тіволі (ідентифікаційний номер 32919134) перебуває в стані припинення та призначення ліквідатором ТОВ Тіволі арбітражного керуючого Кіцула Сергія Богдановича.

Проте, 23.04.2021 ліквідатором було надано суду клопотання щодо розгляду справи без його участі, у якому ліквідатором було зазначено, що ним були знайдені документи банкрута, серед яких міститься реєстраційна справа ТОВ Тіволі . У зв`язку із наведеним, у суду виникла необхідність з`ясувати у ліквідатора актуальність заявленого ним клопотання щодо зобов`язання вчинити певні дії. З метою встановлення фактичних обставин справи, суд вважає доцільним відкласти розгляд вказаного клопотання.

Відповідно до ч.2 ст.232 ГПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Керуючись ст. ст. 28, 30, 60, 61 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В:

1. Задовольнити клопотання арбітражного керуючого Кіцула С.Б. № 02-6/206 від 31.03.2021.

2. Затвердити звіт арбітражного керуючого Кіцула С.Б. про нарахування та виплату грошової винагороди під час виконання обов`язків розпорядника майна ТОВ Тіволі у справі № 915/344/18 за період з 01.01.2021 по 26.01.2021 в розмірі 15096,77 грн.

3. Відкласти розгляд клопотання ліквідатора ТОВ Тіволі від 31.03.2021 № 02-6/207 на 19 травня 2021 року о 14:15.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: м. Миколаїв, Будинок Рад, вул. Адміральська, 22, поверх 8.

4. Участь представників сторін у судовому засіданні не обов`язкова.

5. Звернути увагу учасників справи, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 (зі змінами та доповненнями), з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, учасники процесу, які прибувають в судове засідання, зобов`язані дотримуватись заходів карантинного режиму, у тому числі й щодо використання засобів індивідуального захисту.

6. Ліквідатору ТОВ Тіволі завчасно надати суду письмові пояснення стосовно актуальності поданого ним клопотання від 31.03.2021 № 02-6/207 про зобов`язання вчинити дії.

7. Копію ухвали надіслати учасникам у справі про банкрутство, зазначеним у вступній частині ухвали.

Суд звертає увагу сторін на те, що у зв`язку з критичною ситуацією, що склалась із фінансовим забезпеченням діяльності судів у 2021 році, зокрема в частині відсутності асигнувань на оплату послуг з відправки поштової кореспонденції, враховуючи рекомендації ДСА України викладені у листі від 19.11.2020 вих.№15-211163/20, суд РЕКОМЕНДУЄ сторонам подати заяву про надсилання їм процесуальних документів на електронну пошту, для забезпечення належного обміну процесуальними документами, та (або) заяву про повідомлення щодо часу та місця розгляду справи шляхом направлення SMS-повідомлення .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в частині затвердження звіту про нарахування та виплату грошової винагороди .

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://mk.arbitr.gov.ua.

Суддя Т.М.Давченко

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення28.04.2021
Оприлюднено30.04.2021
Номер документу96668197
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —915/344/18

Ухвала від 21.12.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 21.12.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 29.11.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 14.07.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 16.06.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 19.05.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 28.04.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 21.04.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 06.04.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 27.01.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні