Ухвала
від 31.03.2021 по справі 308/2556/19
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/2556/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31 березня 2021 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області в складі:

головуючого судді Лемак О.В.

за участі секретаря судового засідання Сухан Н.В.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м.Ужгороді, матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Бізнес Центр Корона , про усунення перешкод у користуванні нерухомим майном,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області знаходиться цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Бізнес Центр Корона , про усунення перешкод у користуванні нежитловим приміщення №4, загальною площею 65,7 кв.м, яке знаходиться на АДРЕСА_1 і є власністю позивача, якому відповідач створює перешкоди в доступі та користуванні цим приміщенням.

Для з`ясування обставин, які мають значення для розгляду справи, ухвалою суду від 03.03.2020 року в справі призначено будівельно-технічу експертизу, проведення якої доручено експерту Колчар В.Д.

05.03.2021 року від експерта ОСОБА_2 до суду надійшло клопотання про забезпечення доступу для огляду об`єкта дослідження - нежитлового приміщення №4 площею 65,7 кв.м, яке розташоване на АДРЕСА_1 , без чого неможливим є проведення призначеної в справі будівельно-технічної експертизи.

Клопотання експертом мотивовано тим, що в призначений ним для огляду день - 26 лютого 2021 року представник ТОВ Бізнес Центр Корона не з`явився по місцю розташування об`єкта дослідження - нежитлового приміщення №4 площею 65,7 кв.м на АДРЕСА_1 і не надав ключі від хвіртки в паркані для вільного доступу експерта до цього приміщення, що унеможливлює подальше проведення ним експертизи.

Представник позивача в судове засідання не з`явився, однак від його представника - адвоката Ладика Н.І. надійшла заява, про розгляд клопотання судового експерта про забезпечення доступу до об`єкту дослідження без їх участі. Клопотання експерта підтримують, просять його задовольнити.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає можливим задовольнити клопотання експерта з наступних підстав.

Відповідно до п.3.9. Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 08.10.1998 року №53/5 ( з наступними змінами і доповненнями) в разі необхідності проведення експертизи ( дослідження) на місці події або огляд об`єкта за його місцезнаходженням, орган , який призначив експертизу і залучив експерта, повинен забезпечити прибуття експерта, безперешкодний доступ до об`єкта,а також належні умови для його роботи, а в разі потреби викликати учасників процесу або інших осіб. У разі неявки осіб чи їх законних представників, що викликалися, у визначений час на місце події або огляду об`єкта дослідження огляд проводиться без їх участі, про що зазначається у висновку.

Згідно з ст.6 Закону України Про судову експертизу якщо судову експертизу необхідно провести на місці події або за місцем знаходженням об`єкта дослідження, особа, або орган, які її призначили, повинні забезпечити судовому експерту безперешкодний доступ до об`єкта дослідження і належні умови.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що для проведення призначеної в справі будівельно-технічної експертизи експерту Колчар В.Д. необхідно забезпечити доступ для огляду об`єкта дослідження - нежитлового приміщення №4 площею 65,7 кв.м, яке розташоване на АДРЕСА_1 , одночасно призначивши дату і час проведення огляду цього приміщення експертом з участю сторін чи їх представників.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.72 та108 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Заяву експерта Колчар В.Д. про забезпечення доступу для огляду об`єкта дослідження - нежитлового приміщення №4, загальною площею 65,7 кв.м, яке розташоване на АДРЕСА_1 , - задовольнити.

Забезпечити судовому експерту Колчар Вячеславу Дмитровичу доступ, в присутності сторін по справі чи їх представників, для огляду об`єкта дослідження, а саме нежитлового приміщення №4, загальною площею 65,7 кв.м, яке розташоване на АДРЕСА_1 , на 06 травня 2021 року в 10 год. 00 хв.

Примусове виконання даної ухвали доручити Ужгородському міському відділу державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Ужгород, вул. Заньковецької,10).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ужгородського

міськрайонного суду Лемак О.В.

Дата ухвалення рішення31.03.2021
Оприлюднено05.05.2021
Номер документу96687969
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні нерухомим майном

Судовий реєстр по справі —308/2556/19

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Лемак О. В.

Ухвала від 05.12.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Лемак О. В.

Ухвала від 05.12.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Лемак О. В.

Рішення від 12.05.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Лемак О. В.

Ухвала від 09.12.2021

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Лемак О. В.

Ухвала від 31.03.2021

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Лемак О. В.

Ухвала від 23.03.2021

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Лемак О. В.

Ухвала від 03.03.2020

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Лемак О. В.

Ухвала від 15.03.2019

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Лемак О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні