Ухвала
від 05.05.2021 по справі 220/709/21
ВЕЛИКОНОВОСІЛКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер справи 220/709/21

Номер провадження 1-в/220/46/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 травня 2021 року смт Велика Новосілка Донецької області

Великоновосілківський районний суд Донецької області у складі:

головуючого судді - ОСОБА_1

за участю секретаря - ОСОБА_2

розглянувши клопотання захисника адвоката ОСОБА_3 , в інтересах ОСОБА_4 , щодо якого суд розглядає справу про припинення застосування примусових заходів медичного характеру, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Великоновосілківського районного суду Донецької області знаходиться подання директора Комунального некомерційного підприємства «Великоновосілківська центральна районна лікарня» ОСОБА_5 про припинення застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_4 .

Захисником особи, щодо якої розглядається подання ОСОБА_4 подано клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через програмно-апаратний комплекс фіксування судового засідання «EASYCON», в зв`язку з тим, що постановою КМУ № 956 від 13.10.2020 р. адаптивний карантин в Україні у зв`язку із значним поширенням гострої распіраторної хвороби COVІD-19, спричиненої короно вірусом SARS-CoV-2 продовжено.

Суд, дослідивши клопотання, вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до вимог п.1 ч.1 ст.336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі, яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин.

Відповідно до вимог п. 4 ч. 1 ст. 336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження.

Частиною 2 ст. 336 КПК України передбачено, що суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

Згідно положень ст. 52 КПК України участь захисника у кримінальному провадженні стосовно осіб, до яких передбачається застосування примусових заходів медичного характеру, а також осіб які мають психічні захворювання - є обов`язкова.

Враховуючи, що участь захисника при розгляді даного кримінального провадження є обов`язковою, з метою забезпечення оперативності судового провадження, суд вважає доцільним задовольнити клопотання адвоката про проведення дистанційного судового провадження в режимі відео конференції з використанням програми «EASYCON».

Керуючись ст. 336 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання захисника адвоката ОСОБА_3 , в інтересах ОСОБА_4 , щодо якого суд розглядає справу про припинення застосування примусових заходів медичного характеру - задовольнити.

Здійснювати в режимі відеоконференції судове засідання 05.05.2021 року о 13-00 годині за клопотанням захисника адвоката ОСОБА_3 , в інтересах ОСОБА_4 , щодо якого суд розглядає справу про припинення застосування примусових заходів медичного характеру, між Великоновосілківським районним судом Донецької області та адвокатом ОСОБА_3 з використанням програми «EASYCON».

Застосовувані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку.

Учасникам кримінального провадження має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені КПК України.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відео конференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Копію ухвали для відома та виконання направити адвокату обвинувачених ОСОБА_3 на офіційну адресу електроної пошти, вказану нею у клопотанні.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.05.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу96711744
СудочинствоКримінальне
Сутьприпинення застосування примусових заходів медичного характеру

Судовий реєстр по справі —220/709/21

Ухвала від 05.05.2021

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Дурач О. А.

Ухвала від 05.05.2021

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Дурач О. А.

Ухвала від 28.04.2021

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Дурач О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні