Ухвала
від 05.05.2021 по справі 914/241/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

05.05.2021 Справа № 914/241/21

За позовом:Заступника керівника Львівської місцевої прокуратури №1 в інтересах держави в особі виконавчого комітету Винниківської міської ради, м. Львів, м. Винники Львівської області, до відповідача:Обслуговуючого кооперативу ЖБК Злагода , м. Львів, м. Винники Львівської області, про: стягнення збитків у розмірі 3 571 986, 36 грн Суддя Н.Є. Березяк

Секретар судового засідання А.П. Полянський

За участю представників сторін:

прокуратури: Р.В. Панькевич - прокурор;

позивача: А.Я. Фречка - представник;

відповідача: не з`явився

На розгляд Господарського суду Львівської області подано позов Заступника керівника Львівської місцевої прокуратури №1 в інтересах держави в особі виконавчого комітету Винниківської міської ради до Обслуговуючого кооперативу ЖБК Злагода про стягнення збитків у розмірі 3 571 986, 36 грн.

Ухвалою суду від 02.02.2021 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, розгляд справи ухвалено здійснювати за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 01.03.2021. В подальшому розгляд справи відкладено на 22.03.2021. Ухвалою суду від 22.03.2021 продовжено строк підготовчого провадження у справі№914/241/21 на 30 днів, відкладено підготовче засідання на 19.04.2021. В підготовчому засіданні 19.04.2021 оголошено перерву до 05.05.2021.

В підготовче засідання 05.05.2021 прокурор, представник позивача з`явились, через відділ документообігу суду, 05.05.2021 прокуратурою подано пояснення №15/2-600вих-21 від 30.04.2021 та позивачем подано відповідь на відзив.

В підготовче засідання 05.05.2021 представник відповідача не з`явився, незважаючи на те, що був належим чином повідомлений про дату, час та місце розгляду справи судом. Причини неявки - не повідомив.

Через відділ документообігу суду, 05.05.2021 (вх. №1881/210) представником виконавчого комітету Львівської міської ради подано клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору виконавчий комітет Львівської міської ради. до участі у справі № 914/241/21 в якості третьої особи . Дане клопотання обґрунтоване наступним.

Відповідно до п. 6-1 перехідних положень Закону України Про місцеве самоврядування в Україні , до прийняття закону про адміністративно територіальний устрій України закінчення повноважень сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів, а також реорганізація сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів як юридичних осіб у зв`язку із змінами в адміністративно-територіальному устрої України здійснюються з урахуванням таких положень:

2) після припинення повноважень сільських, селищних, міських рад, обраних розформованими територіальними громадами (далі - ради, що припиняються), їхні виконавчі комітети продовжують здійснювати свої повноваження до затвердження сільською, селищною, міською радою, обраною сформованою територіальною громадою (далі - новообрана рада), персонального складу її виконавчого комітету.

Протягом зазначеного строку сільський, селищний, міський голова, обраний сформованою територіальною громадою, очолює такі виконавчі комітети та входить до їх персонального складу.

Згідно з підпунктом 11 вказаного пункту 61 юридична особа -виконавчий комітет новообраної ради є правонаступником прав та обов`язків юридичних осіб - виконавчих комітетів рад, що припиняються, з дня затвердження новообраною радою персонального складу її виконавчого комітету.

4 лютого 2021 року Львівською міською радою прийнято ухвалу № 33 Про виконавчий комітет Львівської міської ради , якою затверджено персональний склад виконавчого комітету Львівської міської ради.

Таким чином, Закон України Про місцеве самоврядування в Україні визначає, що Львівська міська територіальна громада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків територіальних громад, територія яких включена до території Львівської міської територіальної громади, а саме Брюховицької, Винниківської, Рудненської, Грибовицької (Жовківський район), Грядівської (Жовківський район), Дублянської міської ради (Жовківський район), Зашківської (Жовківський район), Малехівської (Жовківський район), Лисиничівської (Пустомитівський район), Рясне-Руської (Яворівський район) відповідно до Закону України Про місцеве самоврядування в Україні , а виконавчий комітет Львівської міської ради є правонаступником прав та обов`язків в т.ч. виконавчого комітету Винниківської міської ради.

Згідно ч. 1 ст. 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Так, судом встановлено, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки виконавчого комітету Львівської міської ради (79008, м. Львів, пл. Ринок, 1; код ЄДРПОУ 26256622), зважаючи на наведене, розгладнувши подане клопотання, суд дійшов висновку про підставність залучення виконавчий комітет Львівської міської ради до участі у справі № 914/241/21 в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 183 ГПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Таким чином, враховуючи необхідність залучення до участі у справі третьої особи та з метою дотримання основних засад господарського судочинства, справедливого, неупередженого та своєчасного вирішення спору, суд відкладає підготовче засідання.

Керуючись ст. 50, ст. 183, ст. 234, ст. 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання представника виконавчого комітету Львівської міської ради про залучення до участі у справі в якості третьої особи (від 05.05.2021 вх. №1882/21) - задоволити.

2. Залучити до участі у справі виконавчий комітет Львівської міської ради (79008, м. Львів, пл. Ринок, 1; код ЄДРПОУ 26256622) в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача.

3. Відкласти підготовче засідання на 13.05.21 о 10:30 год, яке відбудеться в приміщенні Господарського суду Львівської області (адреса: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2-й поверх).

4. Встановити позивачу строк впродовж 3 (трьох) календарних днів з дня отримання цієї ухвали надіслати копію позовної заяви з доданими до неї документами третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача. Докази такого надіслання надати суду.

5.Встановити третій особі строк впродовж 5 календарних днів з дня отримання цієї ухвали для надання до суду пояснення по справі. У випадку подання пояснення по справі до суду не пізніше наступного дня надіслати його з доданими документами позивачу та відповідачам. Докази такого надіслання надати суду.

6. Звернути увагу учасників справи, що

6.1. Заяви та клопотання, які подаються до суду, повинні відповідати статтям 169-170 Господарського процесуального кодексу України.

6.2. У випадку подання доказів до суду у всіх учасників справи існує обов`язок надіслання копій таких доказів усім іншим учасникам справи заздалегідь (частина 9 статті 80 Господарського процесуального кодексу України).

Інформацію про справу можна отримати за такою веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5015.

Довести до відома учасників справи, що відповідно до пункту 4 частини 1 статті 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадку, зокрема, невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, ненадання копії відзиву на позов, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк.

Запропонувати учасникам процесу: подавати всі необхідні документи (заяви, клопотання, відзиви, пояснення тощо) до господарського суду через електронну пошту, відкриту на сайті mail.gov.ua або через особистий кабінет, відкритий у системі Електронний суд . Суд звертає увагу, що відкриття електронної пошти на сайті mail.gov.ua чи відкриття особистого кабінету в системі Електронний суд дозволяють учаснику процесу оперативно отримувати усі процесуальні документи, постановлені судом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Н.Є. Березяк

Дата ухвалення рішення05.05.2021
Оприлюднено07.05.2021
Номер документу96726189
СудочинствоГосподарське
Сутьпідставність залучення виконавчий комітет Львівської міської ради до участі у справі № 914/241/21 в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача. Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 183 ГПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача. Таким чином, враховуючи необхідність залучення до участі у справі третьої особи та з метою дотримання основних засад господарського судочинства, справедливого, неупередженого та своєчасного вирішення спору, суд відкладає підготовче засідання. Керуючись ст. 50, ст. 183, ст. 234, ст. 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

Судовий реєстр по справі —914/241/21

Рішення від 27.07.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Березяк Н.Є.

Ухвала від 14.06.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Березяк Н.Є.

Ухвала від 31.05.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Березяк Н.Є.

Ухвала від 13.05.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Березяк Н.Є.

Ухвала від 05.05.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Березяк Н.Є.

Ухвала від 22.03.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Березяк Н.Є.

Ухвала від 01.03.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Березяк Н.Є.

Ухвала від 02.02.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Березяк Н.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні