Ухвала
від 26.04.2021 по справі 127/14145/18
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 127/14145/18

У Х В А Л А

про прийняття справи до провадження

та призначення підготовчого засідання

26 квітня 2021 року м. Київ

Суддя Подільського районного суду міста Києва Ковбасюк О.О., ознайомившись з матеріалами цивільної справи за позовом ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Приватного акціонерного товариства Страхова компанія Класік страхування життя (місцезнаходження: м. Київ, вул. Сирецька, буд. 5, корпус 3), третя особа без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю Фінанс ейдженсі сервіс (місцезнаходження: м. Київ, вул. Сирецька, буд. 5, корпус 3), про захист прав споживача та стягнення коштів,-

в с т а н о в и в:

08 червня 2018 року позивач звернулася із вказаним позовом до Вінницького міського суду Вінницької області.

Згідно з ухвалою судді Вінницького міського суду Вінницької області Гриневич В.С.

від 12 червня 2018 року справу передано за підсудністю до Подільського районного суду міста Києва.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 11 липня 2018 року справу було передано у провадження судді ОСОБА_2

Ухвалою судді від 25 січня 2019 року відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

До початку підготовчого засідання, відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 13 квітня 2021 року справу передано у провадження судді Подільського районного суду міста Києва Ковбасюк О.О., оскільки суддю ОСОБА_2 згідно з рішенням Вищої ради правосуддя № 798/0/15-21 від 08 квітня 2021 року звільнено з посади судді Подільського районного суду міста Києва у зв`язку з поданням заяви про відставку.

Ознайомившись з матеріалами справи, приходжу до наступного.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175, 176, 177 ЦПК України.

Справа підсудна Подільському районному суду м. Києва.

Підстав, передбачених ст.185 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху не вбачається.

Згідно з ч. 2 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження, позовного провадження (загального або спрощеного), окремого провадження. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно з ч. 3 ст. 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно з абз. 6 ч. 4 ст. 19 ЦПК України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно з ч.12 ст. 33 ЦПК України у разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

Отже, враховуючи обставини, визначені позовною заявою та статтями 19, 274 ЦПК України, суд вважає за необхідне розглядати цю справу за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до ст.196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначається суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій.

Керуючись ст.ст. 33, 175 - 177, 187 ЦПК України, -

п о с т а н о в и в:

Прийняти до свого провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Приватного акціонерного товариства Страхова компанія Класік страхування життя (місцезнаходження: м. Київ, вул. Сирецька, буд. 5, корпус 3), третя особа без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю Фінанс ейдженсі сервіс (місцезнаходження: м. Київ, вул. Сирецька, буд. 5, корпус 3), про захист прав споживача та стягнення коштів.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче засідання на 10 год. 00 хв. 02 липня 2021 року в приміщенні Подільського районного суду м. Києва (м. Київ, вул. Хорива, 21, каб. 212).

Викликати у підготовче судове засідання учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за вебадресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України https://pd.ki.court.gov.ua.

Учасниками справи з підстав, зазначених у ст.ст. 36, 37, 38 ЦПК України, судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу, може бути заявлено вмотивований відвід протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання або першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. Після спливу вказаного строку заявляти відвід дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

СуддяО. О. Ковбасюк

Дата ухвалення рішення26.04.2021
Оприлюднено07.05.2021
Номер документу96736854
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживача та стягнення коштів

Судовий реєстр по справі —127/14145/18

Рішення від 02.08.2022

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

Ухвала від 02.07.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

Ухвала від 26.04.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

Ухвала від 25.01.2019

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Васильченко О. В.

Ухвала від 12.06.2018

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Гриневич В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні