Ухвала
від 23.04.2021 по справі 766/5692/21
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/5692/21

н/п 1-кс/766/3886/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 квітня 2021 року м. Херсон

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , прокурора ОСОБА_4 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання слідчого СУ ГУНП в Херсонській області ОСОБА_5 , погодженого з прокурором відділу Херсонської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку,

в с т а н о в и л а :

Слідчий за погодженням з прокурором звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання слідчим у кримінальному провадженні № 12021230250000007 на проведення обшуку в надвірних спорудах та будівлях і прилеглій земельній ділянці, розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , які належать ТОВ "ЮТС-АГРОПРОДУКТ" (код ЄДРПОУ 41101589), з метою виявлення та вилучення:

- зразків хімічних речовин, які використовувалися для обробки полів;

- ємкостей (тари), в яких зберігалися та зберігаються ці хімічні речовини;

- документів щодо обліку хімічних речовин на складах підприємства та їх видачу, списання за період з грудня 2020 року по теперішній час;

- документів, що підтверджують дозування, умови та спосіб застосування, місце та час використання хімічних речовин для обробки земельних ділянок, а також кратність (кількість) проведених обробок за період з грудня 2020 року по теперішній час;

- журналів обліку застосування пестицидів на посівах, які велися за період з грудня 2020 року по теперішній час;

- документів, що ідентифікують земельні ділянки на яких проводилося використання таких хімічних речовин за період з грудня 2020 року по теперішній час;

- документів, в яких містяться відомості про осіб, які відповідальні (закріплені) за відділеннями ТОВ «ЮТС-АГРОПРОДУКТ» та за проведення хімічних обробок за період з грудня 2020 року по теперішній час на земельних ділянках, закріплених за цими відділеннями;

- внутрішніх описів ТОВ «ЮТС-АГРОПРОДУКТ», щодо визначення (закріплення) земельних ділянок за відділеннями вказаного підприємства, а також інших документів, що містять таку інформацію, зокрема схеми, відомості, тощо;

- документів щодо призначення відповідальних осіб на підприємстві за придбання, зберігання (облік), перевезення, використання та застосування хімічних речовин (пестицидів) у період з грудня 2020 року по теперішній час та розподілення їх функціональних обов`язків;

- документів щодо придбання або ввезення на територію України хімічних речовин для обробки полів; сертифікати якості хімічних речовин.

Обґрунтування клопотання:

У провадженні відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Херсонській області перебувають матеріали об`єднаного кримінального провадження № 12021230250000007від 11.01.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 239 КК України, а саме забруднення земель речовинами, шкідливими для довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для довкілля та спричинило тяжкі наслідки.

Кримінальне провадження розпочате за заявами директор Біосферного заповідника «Асканія-Нова» ім. Ф.Е. Фальц-Фейна Національної академії аграрних наук України ОСОБА_6 за фактом забруднення земель отруйними речовинами, що спричинило масову загибель Червонокнижних сірих журавлів та інших видів птахів на території біосферного заповідника «Асканія-Нова».

Під час досудового розслідування встановлено, що у період з січня 2021 року по теперішній час директор Біосферного заповідника «Асканія-Нова» ім. Ф.Е. Фальц-Фейна Національної академії аграрних наук України ОСОБА_6 звертається із заявами та повідомленнями про виявлення на території біосферного заповідника «Асканія Нова» масової загибелі різних видів птахів, зокрема Червонокнижних.

Допитаний у якості свідка директор біосферного заповіднику "Асканія-Нова" ОСОБА_6 , показав, що з 02.01.2021 на території заповідної зони БЗ «Асканія-Нова» спостерігається виявлення масової загибелі різних видів птахів ("Журавель сірий", "Казарка червоновола", "Гуска білолоба", "Огар", "Крижень", "Лунь лучний", "Канюк звичайний", "Канюк степовий", "Зимняк", "Орлан білохвіст", "Кречет", "Яструб великий", "Яструб малий", "Грак", "Галка", тощо), серед яких є червонокнижні. 02.01.2021 було викликано представників міжрайонної Держпродспоживслужби, які в присутності представників ветеринарної медицини заповідника ОСОБА_7 та ОСОБА_8 провели анатомічний розтин трьох мертвих особин, під час якого були вилучені зразки для подальшого аналізу на епізоотичні захворювання. Встановлено, що журавлі, щоночі повертаються для ночівлі в заповідник, здійснюють переліт з Каховського району. Птахи харчуються не лише на території заповідника, а й на інших земельних угіддях районів Херсонської області, які розташовані поблизу заповідника. Так, з 02.01.2021 по 11.01.2021 рік після ночівлі основна зграя журавлів відлітала, а частка мертвих та ослаблених залишалася біля водойми в центрі Великого Чапельського поду та території заповідника.

04.01.2021 з Держпродспоживслужби отримана інформація, що згідно висновків Херсонської регіональної лабораторії ветеринарної медицини та Одеської лабораторії епізоотичні захворювання в мертвих птахів не виявлено, тому зусилля були спрямовані на пошук полів, де могло бути розсипане зерно, оброблене хімікатами проти гризунів, а саме «Ноймас», який викликає кровотечі внутрішніх органів. Виявлено два поля, де назовні сходів зернових культур було розсипано оброблене хімікатами зерно - біля с.Питомник Чаплинського району, інше поле поблизу с. Ясна Поляна Новотроїцького району. Проаналізувавши інформацію щодо пересування журавлів встановлено, що в цей період журавель знаходився на полях біля с. Тавричанка, с. Ольгівка, с. Подівка, с. Сокирки, с. Слиненка, Каховського району, Херсонської області.

Також, допитані у якості свідків працівники біосферного заповіднику "Асканія-Нова", а саме: фахівець лабораторії ОСОБА_9 , в.о. ветеринарного лікаря ОСОБА_7 , завідувач лабораторії збереження диких тварин ОСОБА_10 , та інші, які пояснили, що з початку 2021 року на території біосферного заповіднику "Асканія-Нова" було виявлено безліч туш мертвих птахів різних видів у яких виявлено схожі симптоми: крововиливи в ротовій та носовій порожнині, а також за результатами розтину виявлено крововилив у порожнину внутрішніх органів.

З метою встановлення причини загибелі птахів ГУ Держпродспоживслужбою в Херсонській області відібрано та направлено біологічний матеріал від 3 голів птиці до Одеської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів для проведення досліджень на грип птиці та Ньюкаслську хворобу птиці. За результатами дослідження отримано негативний результат на наявність РНК вірусу хвороби Ньюкасла та збудника пташиного грипу (тип А).

Після виключення пташиного грипу та Бьюскальської хвороби птиці 05.01.2021 відібрано біологічний матеріал (від 3 голів птиці) та зразки зерна, зібраного директором Біосферного заповідника «Асканія Нова» на території сільськогосподарських угідь, прилеглих до Біосферного заповідника «Асканія Нова» та направлено до Херсонської регіональної державної лабораторії ім.проф. Л.С. Ценковського Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Згідно отриманого Звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Херсонської регіональної державної лабораторії ім.проф. Л.С. Ценковського Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 11.01.2021 №000005 встановлено, що зразки зерна сильно токсичні. За результатами проведення хроматографічних досліджень виявлено не ідентифіковані речовини.

Згідно отриманого Звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Херсонської регіональної державної лабораторії ім.проф. Л.С. Ценковського Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 12.01.2021 року №000004 встановлено, що птахи загинули від набряку легень наслідок інтоксикації організму не ідентифікованою речовиною антикоагулятивної дії. Також, проведено дослідження на сальмонельоз та пастерельоз птиці, результати проведених досліджень негативні.

Керівництвом БЗ «Асканія-Нова» до органу досудового розслідування надано пояснення до результатів аналізу (протокол випробовування №3/10-А-126, 130-21/369-385, 406, 407/26-42ю60,61 від 04.03.2021) стосовно проб патологічного матеріалу від загиблої птиці, корму, води та зерна, відібраних з місць падежу птиці на території біосферного заповідника «Асканія-Нова» та зерна виявленого на території сільськогосподарських угідь, що розташовані поблизу вказаного біосферного заповідника . Згідно пояснення встановлено, що Біосферним заповідником 24.02.2021 та 01.03.2021 у науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки ім. Академіка Л.І. Медвідя Міністерства охорони здоров`я України, направлені на дослідження 15 зразків води, зерна та патологічний матеріал від загиблої птиці.

За результатом проведених досліджень отримано наступні дані:

1. У пробах води зі ставків Глиняний, Зовнішній, Внутрішній, ОСОБА_11 залишки пестицидів не виявлено;

2. У пробах внутрішніх органів (печінка) птахів виявлено «бродифакум» в кількості, яка перевищує межі кількісного визначення;

3. У пробах зерна з полів також виявлено «бродифакум».

Згідно дослідження встановлено, що є підстави вважати, що причиною загибелі птахів є гостра інтоксикація «бродифакумом» - антикоагулянтом з групи кумаринів, що застосовують в якості родентициду проти всіх видів гризунів. Тобто, «Бродифакум» це хімічна речовина, яка випускається у вигляді готової брикетованої приманки, або порошкового та рідкого концентратів для виготовлення приманок, які використовують у боротьбі із гризунами.

Відповідно до результатів проведення судово-ветеринарної експертизи №666/7506-7507 від 05.04.2021 року встановлено, що причиною смерті сірих журавлів, які направлялись на експертне дослідження є застійна гіперемія та набряк легенів, дистрофія печінки, серця; крововилив у грудочеревну порожнину тіла, крапкові крововиливи в міокарді, що свідчить про отруєння речовиною (речовинами) антикоагулянтної дії, до яких відноситься родентицид бродифакум. Крім того, відповідно до експертного дослідження, у складі зерна, яке було вилучене при огляді земельних ділянок (полів) міститься родентицид бродифакум.

Під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що загибель птиці виявлено як на території біосферного заповіднику "Асканія-Нова" так і на земельних ділянках, які перебувають у користуванні сільськогосподарських підприємств, що здійснюють вирощування сільськогосподарської продукції, зокрема зернових культур.

Так, під час проведення оглядів місця події, а саме земельних ділянок з насадженнями зернових культур, які перебувають у користуванні сільськогосподарського підприємства ТОВ "ЮТС-АГРОПРОДУКТ", на грунті по території земельних ділянок, а також в місцях колоній гризунів (біля нірок) виявлено розсипане зерно зеленого, червоного кольорів.

Окрім цього, допитаний начальник відділу охорони біосферного заповіднику "Асканія-Нова" ОСОБА_12 , пояснив, що під час обстеження полів, що знаходяться в буферній зоні біосферного заповідника "Асканія-Нова» виявлено сільськогосподарську техніку, а саме трактор, що розкидав на полі отруту для боротьби з мишовидними гризунами (зерно) та автомобіль Нива. До нього підійшов чоловік, який представився агрономом ТОВ "ЮТС-АГРОПРОДУКТ". На прохання надати документи на земельну ділянку та сертифікати на отруту для боротьби з мишовидними гризунами, останній повідомив, що всі документи знаходять на підприємстві та при собі нічого не має.

Допитані у якості свідків працівники ТОВ "ЮТС-АГРОПРОДУКТ" ,а саме: виконавчий директор ОСОБА_13 , керуючий відділу № 5 ОСОБА_14 , головний інспектор служби безпеки ОСОБА_15 , тракторист-машиніст ОСОБА_16 підтвердили факт використання на орендованих підприємством земельних ділянках препарату для боротьби з мишовидними гризунами, шляхом розсипання його на поверхню землі за допомогою спеціальної техніки. Обробка земельних ділянок проводилася 05.01.2021 та 06.01.2021.

На адресу ТОВ "ЮТС-АГРОПРОДУКТ" неодноразово спрямовано запити з метою витребування документів щодо використання, обліку, зберігання хімічних речовин, які використовувалися вказаними підприємствами для обробки полів, однак жодної відповіді на запити не надано.

Отже, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення вищевказаного кримінального правопорушення, а також відшукання предметів і документів, які містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення та мають доказове значення для кримінального провадження, виникла необхідність у проведенні обшуку у будівлях, спорудах та приміщеннях Товариства з обмеженою відповідальністю "ЮТС-АГРОПРОДУКТ" (код ЄДРПОУ 41101589), за адресою: Херсонська область, Каховський район, селище Федорівка, вул. Ювілейна, 24.

В будівлях, спорудах та приміщеннях ТОВ "ЮТС-АГРОПРОДУКТ" можуть зберігатися:

- зразки хімічних речовин, які використовувалися для обробки полів;

- ємкості (тара), в яких зберігалися та зберігаються ці хімічні речовини;

- документи щодо обліку хімічних речовин на складах підприємства та їх видачу, списання за період з грудня 2020 року по теперішній час;

- документи, що підтверджують дозування, умови та спосіб застосування, місце та час використання хімічних речовин для обробки земельних ділянок, а також кратність (кількість) проведених обробок за період з грудня 2020 року по теперішній час;

- журнали обліку застосування пестицидів на посівах, які велися за період з грудня 2020 року по теперішній час;

- документи, що ідентифікують земельні ділянки на яких проводилося використання таких хімічних речовин за період з грудня 2020 року по теперішній час;

- документи, в яких містяться відомості про осіб, які відповідальні (закріплені) за відділеннями ТОВ «ЮТС-АГРОПРОДУКТ» та за проведення хімічних обробок за період з грудня 2020 року по теперішній час на земельних ділянках, закріплених за цими відділеннями;

- внутрішні описи ТОВ «ЮТС-АГРОПРОДУКТ», щодо визначення (закріплення) земельних ділянок за відділеннями вказаного підприємства, а також інших документів, що містять таку інформацію, зокрема схеми, відомості, тощо;

- документи щодо призначення та розподілення функціональних обов`язків відповідальних осіб на підприємстві за придбання, зберігання (облік), перевезення, використання та застосування хімічних речовин (пестицидів) у період з грудня 2020 року по теперішній час.

Витребування вищевказаних документів у інший спосіб (запити, тимчасовий доступ до речей і документів) може призвести до умисного знищення, або приховання таких документів службовими особами ТОВ "ЮТС-АГРОПРОДУКТ", що безумовно зашкодить кримінальному провадженню та створить перешкоди у встановленні причетних осіб до вчинення вищевказаного злочину.

Згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Товариство з обмеженою відповідальністю "ЮТС-АГРОПРОДУКТ" (код ЄДРПОУ 41101589) зареєстроване за адресою: Херсонська область, Бериславський район, селище Новорайськ, вул. Промислова, 3.

Відповідно доІнформації зДержавного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, надвірні будівлі, споруди та приміщення, за адресою: Херсонська область, Каховський район, селище Федорівка, вул. Ювілейна, 24, належить на праві приватної власності ТОВ "ЮТС-АГРОПРОДУКТ" (код ЄДРПОУ 41101589).

Слідчий та прокурор у судовому засіданні підтримали клопотання, просили суд його задовольнити. Прокурор пояснив, що зразки хімічних речовин будуть відібрані в присутності спеціалістів, які зможуть на місці визначити необхідну кількість речовини для дослідження.

Мотивація суду:

Заслухавши пояснення слідчого, прокурора, дослідивши додані до клопотання документи, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволення з таких підстав:

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно вимог другого абзацу ч.3 ст.234 КПК України, до клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

За змістом клопотання та доданих до нього документів проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст.239 КК України, яка передбачає відповідальність за забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров`я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров`я людей чи довкілля, що спричинили загибель людей, їх масове захворювання або інші тяжкі наслідки.

У даному кримінальному провадження попередня правова кваліфікація визначається щодо забруднення або псування земель іншими матеріалами (бродифакум хімічна речовина), які призвели до тяжких наслідків масової загибелі птиць біосферного заповідника «Асканія Нова», серед яких є і червонокнижні.

Долучені до клопотання документи вказують на вірогідність того, що у приміщеннях ТОВ "ЮТС-АГРОПРОДУКТ", можуть зберігатись зразки хімічних речовин, які використовувалися для обробки полів; - ємкості (тари), в яких зберігалися та зберігаються ці хімічні речовини; - документи щодо обліку хімічних речовин на складах підприємства та їх видачу, списання за період з грудня 2020 року по теперішній час;- документи, що підтверджують дозування, умови та спосіб застосування, місце та час використання хімічних речовин для обробки земельних ділянок, а також кратність (кількість) проведених обробок за період з грудня 2020 року по теперішній час; - журнали обліку застосування пестицидів на посівах, які велися за період з грудня 2020 року по теперішній час; - документи, що ідентифікують земельні ділянки на яких проводилося використання таких хімічних речовин за період з грудня 2020 року по теперішній час; - документи, в яких містяться відомості про осіб, які відповідальні (закріплені) за відділеннями ТОВ «ЮТС-АГРОПРОДУКТ» та за проведення хімічних обробок за період з грудня 2020 року по теперішній час на земельних ділянках, закріплених за цими відділеннями; - внутрішні описи ТОВ «ЮТС-АГРОПРОДУКТ», щодо визначення (закріплення) земельних ділянок за відділеннями вказаного підприємства, а також інших документів, що містять таку інформацію, зокрема схеми, відомості, тощо; - документи щодо призначення відповідальних осіб на підприємстві за придбання, зберігання (облік), перевезення, використання та застосування хімічних речовин (пестицидів) у період з грудня 2020 року по теперішній час та розподілення їх функціональних обов`язків; -документи щодопридбання абоввезення натериторію Українихімічних речовиндля обробкиполів;сертифікати якостіхімічних речовин,частинаречейта документівмають суттєвезначення укримінальному провадженні, оскільки хімічні речовини є предметами (знаряддями) вчиненого злочину документи, які також планується відшукати також можуть слугувати предметом, оскільки без наявності дозвільних документів чи використання хімічних речовин з порушення порядку, дози, чергування чи період також має наслідки (відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення). Тому, дані речі та документи можуть бути доказом вчинення кримінального правопорушення, і без застосування такої слідчої дії як обшук іншого володіння особи здобути ці докази неможливо.

У клопотанні слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку у приміщеннях ТОВ "ЮТС-АГРОПРОДУКТ", що в розумінні ч.2 ст.233 КПК України є іншим володінням особи.

Слідчий просить надати дозвіл на відшукання та вилучення:

- зразків хімічних речовин, які використовувалися для обробки полів;

- ємкостей (тари), в яких зберігалися та зберігаються ці хімічні речовини;

- документів щодо обліку хімічних речовин на складах підприємства та їх видачу, списання за період з грудня 2020 року по теперішній час;

- документів, що підтверджують дозування, умови та спосіб застосування, місце та час використання хімічних речовин для обробки земельних ділянок, а також кратність (кількість) проведених обробок за період з грудня 2020 року по теперішній час;

- журналів обліку застосування пестицидів на посівах, які велися за період з грудня 2020 року по теперішній час;

- документів, що ідентифікують земельні ділянки на яких проводилося використання таких хімічних речовин за період з грудня 2020 року по теперішній час;

- документів, в яких містяться відомості про осіб, які відповідальні (закріплені) за відділеннями ТОВ «ЮТС-АГРОПРОДУКТ» та за проведення хімічних обробок за період з грудня 2020 року по теперішній час на земельних ділянках, закріплених за цими відділеннями;

- внутрішніх описів ТОВ «ЮТС-АГРОПРОДУКТ», щодо визначення (закріплення) земельних ділянок за відділеннями вказаного підприємства, а також інших документів, що містять таку інформацію, зокрема схеми, відомості, тощо;

- документів щодо призначення відповідальних осіб на підприємстві за придбання, зберігання (облік), перевезення, використання та застосування хімічних речовин (пестицидів) у період з грудня 2020 року по теперішній час та розподілення їх функціональних обов`язків;

- документів щодо придбання або ввезення на територію України хімічних речовин для обробки полів; сертифікати якості хімічних речовин.

Слідчим та прокурором у судовому засіданні доведено необхідність відшукання та вилучення частини речей і документів (хімічних речовин та їх зразків, ємкості(тара) в яких зберігалися хімічні речовини, документів, що дозування, умови та спосіб застосування, місце та час використання хімічних речовин для обробки земельних ділянок, а також кратність (кількість) проведених обробок, документів, що ідентифікують земельні ділянки, на яких проводилися використання таких хімічних речовин за період з грудня 2020року по теперішній час. Вказані речі та документи можуть містити відомості щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, неправильне використання хімічних речовин.

Однак, слідчим та прокурором не обґрунтовано необхідність відшукання та вилучення іншої частини документів щодо придбання або ввезення на територію України хімічних речовин для обробки полів, сертифікатів якості хімічних речовин, допуск осіб до роботи, документів щодо транспортування, сертифікати, документи про умови зберігання, плани заходів, письмові розпорядженням керівника підприємства, документів щодо функціональних обов`язків керівника та підпорядкованих осіб, зокрема агронома тощо.

Згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Товариство з обмеженою відповідальністю "ЮТС-АГРОПРОДУКТ" (код ЄДРПОУ 41101589) зареєстроване за адресою: Херсонська область, Бериславський район, селище Новорайськ, вул. Промислова, 3.

Відповідно доІнформації зДержавного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, надвірні будівлі, споруди та приміщення, за адресою: Херсонська область, Каховський район, селище Федорівка, вул. Ювілейна, 24, належить на праві приватної власності ТОВ "ЮТС-АГРОПРОДУКТ" (код ЄДРПОУ 41101589).

З урахуванням викладеного є підстави вважати, що у приміщенні ТОВ "ЮТС-АГРОПРОДУКТ", можуть зберігатися хімічні речовини та документи, що мають значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, і які не можуть бути здобуті проведенням інших слідчих дій, а тому є підстави для надання дозволу на проведення обшуку вказаного приміщення.

Слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку слідчим з числа групи слідчих у кримінальному провадженні № 12021230250000007, але відповідно до ст.235 КПК України, якою визначені вимоги до ухвали слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи, в ухвалі не передбачено зазначати слідчих, які будуть проводити обшук. Повноваження слідчих на проведення обшуку визначено КПК України.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя,

постановила :

Клопотання слідчого задовольнити частково.

Надати дозвіл на обшук в надвірних спорудах та будівлях, розташованих на земельній ділянці за адресою: Херсонська область, Каховський район, селище Федорівка, вул. Ювілейна, 24, які належать ТОВ "ЮТС-АГРОПРОДУКТ" (код ЄДРПОУ 41101589), з метою відшукання та вилучення:

-зразків хімічних речовини, які використовувалися для обробки полів;

-ємкостей (тари), в яких зберігалися ці хімічні речовини,

-документів, що підтверджують дозування, умови та спосіб застосування, місце та час використання хімічних речовин для обробки земельних ділянок, а також кратність (кількість) проведених обробок за період з грудня 2020 року по теперішній час;

-документів, що ідентифікують земельні ділянки на яких проводилося використання таких хімічних речовин за період з грудня 2020 року по теперішній час;

Встановити строк дії ухвали до 23.05.2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення23.04.2021
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу96744155
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —766/5692/21

Ухвала від 23.12.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Черниш О. Л.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Черниш О. Л.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Черниш О. Л.

Ухвала від 18.05.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Черниш О. Л.

Ухвала від 13.05.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Черниш О. Л.

Ухвала від 05.05.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Черниш О. Л.

Ухвала від 28.04.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Черниш О. Л.

Ухвала від 28.04.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Черниш О. Л.

Ухвала від 23.04.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Черниш О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні