Ухвала
від 06.05.2021 по справі 909/207/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/207/21

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

06.05.2021 м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Неверовська Л. М., розглянувши матеріали справи

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Зіма",

до відповідача: Комунального некомерційного підприємства "Долинська багатопрофільна лікарня" Долинської районної ради Івано-Франківської області

про стягнення заборгованості в сумі 100 686,81грн.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Зіма" звернулось до Господарського суду Івано-Франківської області з позовом до Комунального некомерційного підприємства "Долинська багатопрофільна лікарня" Долинської районної ради Івано-Франківської області про стягнення заборгованості в сумі 100 686,81грн.

06.04.2021 суд постановив ухвалу якою вирішив прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі, здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами.

26.04.2021 представник відповідача надіслав суду клопотання від 21.04.2021 в якому заперечує у здійсненні розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами. Вказане клопотання мотивоване тим, що позивач проти позову заперечує, та має намір подати відзив, з долученням до нього відповідних доказів, а тому просить суд постановити ухвалу про розгляд зазначеної вище справи за правилами загального позовного провадження.

Розглянувши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Пунктами 1, 2 частини 5 статті 12 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що для цілей цього Кодексу малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно з частинами 1, 2 статті 247 Господарського процесуального кодексу України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Відповідно до ч. 4 ст. 247 ГПК України, в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи: про банкрутство; за заявами про затвердження планів санації боржника до відкриття провадження у справі про банкрутство; у спорах, які виникають з корпоративних відносин, та спорах з правочинів щодо корпоративних прав (акцій); у спорах щодо захисту прав інтелектуальної власності, крім справ про стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; у спорах, що виникають з відносин, пов`язаних із захистом економічної конкуренції, обмеженням монополізму в господарській діяльності, захистом від недобросовісної конкуренції; у спорах між юридичною особою та її посадовою особою (у тому числі посадовою особою, повноваження якої припинені) про відшкодування збитків, заподіяних такою посадовою особою юридичній особі її діями (бездіяльністю); у спорах щодо приватизації державного чи комунального майна; в яких ціна позову перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; інші вимоги, об`єднані з вимогами у спорах, вказаних у пунктах 3-8 цієї частини.

Як убачається із матеріалів позову, справа є малозначною у розумінні ч. 5 ст. 12 ГПК України, оскільки не є складною, ціна позову не перевищує п`ятиста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, характер спірних правовідносин та предмет доказування не вимагають розгляду справи в загальному позовному провадженні.

Також, слід зазначити, що вказана справа не відноситься до справ, що не можуть бути розглянуті в порядку спрощеного позовного провадження згідно приписів ч. 4 ст. 247 ГПК України.

Зважаючи на вищевикладене те, що в клопотанні відповідача не наведено належних доводів здійснення розгляду справи за правилами загального позовного провадження, враховуючи категорію і складність справи, суд прийшов до висновку, що в задоволенні клопотання представника відповідача слід відмовити.

Також суд повідомляє представника відповідача, що розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами жодним чином не позбавляє його можливості скористатися своїми процесуальними правами та подати відзив, з долученням до нього відповідних доказів та заперечень, відповідно до вимог ст. 251 ГПК України.

Керуючись статтями 12, 234, 235, 247, 251 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Відмовити в задоволенні клопотання відповідача про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Л. М. Неверовська

Дата ухвалення рішення06.05.2021
Оприлюднено11.05.2021
Номер документу96755330
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості в сумі 100 686,81грн

Судовий реєстр по справі —909/207/21

Ухвала від 27.09.2021

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фанда О. М.

Ухвала від 16.09.2021

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фанда О. М.

Рішення від 06.07.2021

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

Ухвала від 06.05.2021

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

Ухвала від 06.04.2021

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

Ухвала від 23.03.2021

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні