Ухвала
від 06.05.2021 по справі 912/4186/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

вул.В`ячеслава Чорновола, 29/32, м.Кропивницький, Україна, 25022,

тел/факс: 32-05-11/24-09-91 E-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

06 травня 2021 рокуСправа № 912/4186/16

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Коваленко Н.М.,

розглянувши справу №912/4186/16 від 29.11.2016

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕХКОМВ" (далі - ТОВ "ТЕХКОМВ"), 27500, Кіровоградська область, м. Світловодськ, вул. Героїв України, 96, оф. 35,

ПРЕДСТАВНИКИ:

від кредиторів (АТ КБ "ПриватБанк" - голови комітету кредиторів) - адвокат Кирдан А.В., довіреність №3988-К-Н-О від 19.03.2021, свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю серія КР №000300;

від банкрута - участі не брали.

ВСТАНОВИВ:

Постановою від 12.12.2016 господарський суд визнав ТОВ "ТЕХКОМВ" банкрутом. Відкрив ліквідаційну процедуру щодо банкрута ТОВ "ТЕХКОМВ". Призначив ліквідатором банкрута ТОВ "ТЕХКОМВ" гр. Вітер Д.М. Зобов`язав ліквідатора гр. ОСОБА_1 , зокрема, після завершення всіх розрахунків з кредиторами подати господарському суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, що відповідають вимогам ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон).

Ухвалою від 27.03.2018 господарський суд припинив обов`язки гр. ОСОБА_1 в якості ліквідатора ТОВ "ТЕХКОМВ". Призначив ліквідатором ТОВ "ТЕХКОМВ" арбітражного керуючого Біленка Р.І. Зобов`язав ліквідатора, арбітражного керуючого Біленка Р.І. після завершення усіх розрахунків з кредиторами подати господарському суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, що відповідають вимогам ст. 46 Закону.

21.10.2019 набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства (далі - КУзПБ), п. 2 Прикінцевих та перехідних положень якого передбачено, що з дня введення в дію цього Кодексу, визнано таким, що втратив чинність, зокрема, Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Пунктом 4 Прикінцевих та перехідних положень КУзПБ - установлено, що з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Згідно з ч. 1 ст. 58 КУзПБ суд визначає строк, протягом якого ліквідатор зобов`язаний здійснити ліквідацію боржника. Цей строк не може перевищувати 12 місяців.

Відповідно до ч. 1 ст. 65 КУзПБ - після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються:

відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси;

відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу;

копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо);

реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів;

документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів;

довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню;

для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку;

для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів.

Про час і місце судового засідання, в якому мають розглядатися звіт і ліквідаційний баланс, господарський суд повідомляє ліквідатора та кредиторів.

Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Станом на 15.04.2021 ліквідатором, арбітражним керуючим Біленком Р.І. звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута до суду не подано.

Ухвалою від 15.04.2021 господарський суд розгляд справи призначив на 06.05.2021 - 15:00 год. Зобов`язав ліквідатора, арбітражного керуючого Біленко Р.І. до засідання суду надати: звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

До господарського суду 28.04.2021 електронною поштою (з КЕП) від ліквідатора, арбітражного керуючого Біленка Р.І. надійшло клопотання №б/н від 27.04.2021 з вимогами:

- прийняти до відома поточний звіт ліквідатора ТОВ "ТЕХКОМВ" за період: березень 2018р. - березень 2021р. та ліквідаційний баланс ТОВ "ТЕХКОМВ" станом на 05.04.2018р.;

- приєднати подані документи до матеріалів справи №912/4186/16;

- відкласти розгляд справи до подання ліквідатором остаточних звіту та ліквідаційного балансу ТОВ "ТЕХКОМВ";

- розглянути справу без присутності ліквідатора у зв`язку із карантином.

Зазначене клопотання обґрунтовано тим, що станом на 27.04.2021 р. комітет кредиторів ТОВ "ТЕХКОМВ" наразі не прийняв запропоновані ліквідатором рішення за порядком денним, що стосуються стягнення виявленої дебіторської заборгованості та реалізації його активів. Крім того, більш ніж два роки триває адміністративне провадження по справі №640/3994/19, відкрите у березні 2019 року Окружним адміністративним судом міста Києва за позовом ТОВ "ТЕХКОМВ" до Державної фіскальної служби про зобов`язання повернути на користь боржника переплату по податку на прибуток в сумі 185 043,72 грн. Отже, ліквідаційна процедура ТОВ "ТЕХКОМВ" триває, що не дає можливості ліквідатору підготувати для суду остаточний звіт за результатами ліквідаційної процедури та ліквідаційний баланс боржника.

Крім цього, ліквідатором, арбітражним керуючим Біленком Р.І. електронною поштою (з КЕП) направлено до суду 06.05.2021 протокол комітету кредиторів від 06.05.2021 та лист АТ КБ "ПриватБанк" від 05.05.2021 з копією довіреності та електронними підтвердженнями перевірки підпису документів із застосуванням електронного цифрового підпису. З клопотанням №б/н від 06.05.2021 приєднати подані документи до матеріалів справи та розглянути дане клопотання з доданими документами разом із клопотанням ліквідатора від 27.04.2021.

За ст. 58 КУзПБ - у випадках, передбачених цим Кодексом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру. Суд визначає строк, протягом якого ліквідатор зобов`язаний здійснити ліквідацію боржника. Цей строк не може перевищувати 12 місяців.

У разі якщо господарський суд дійшов висновку, що ліквідатор не виявив або не реалізував майнові активи банкрута у повному обсязі, суд постановляє ухвалу про призначення нового ліквідатора в порядку, встановленому цим Кодексом. (ч. 4 ст. 65 КУзПБ)

За ч. 1 ст. 2 КУзПБ - провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України (далі - ГПК України), іншими законами України.

Судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України. (ч. 1 ст. 3 ГПК України)

За ч. 1 ст. 216 ГПК України - суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 202 цього Кодексу.

Враховуючи викладені обставини, господарський суд дійшов висновку про необхідність відкладення розгляду справи з зобов`язанням ліквідатора, арбітражного керуючого Біленка Р.І. надати суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, а також запропонувати комітету кредиторів визначитися щодо можливості виконання арбітражним керуючим Біленком Р.І. повноважень ліквідатора банкрута чи необхідності призначення нового ліквідатора в порядку, встановленому цим Кодексом.

Керуючись ст. 2, 65 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 3, 12, 202, 216, 234-236, 326, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи відкласти до "08" червня 2021 р. - 10:30 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Кіровоградської області за адресою: 25022, м. Кропивницький, вул. В`ячеслава Чорновола, 29/32, в залі суд. засідань №206, тел. 0(522)32-05-11.

2. Зобов`язати ліквідатора, арбітражного керуючого Біленка Р.І. до засідання суду надати звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

3. Запропонувати комітету кредиторів, до засідання суду, визначитися щодо можливості виконання арбітражним керуючим Біленком Р.І. повноважень ліквідатора банкрута чи необхідності призначення нового ліквідатора в порядку, встановленому Кодексом України з процедур банкрутства, подавши з цього приводу суду відповідне рішення комітету кредиторів.

Явку повноважного представника голови комітету кредиторів в засідання суду визнати обов`язковою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та оскарженню не підлягає.

Примірники ухвали направити банкруту, ПАТ КБ "Приватбанк" (49094, м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, 50), ГУ ДФС у Кіровоградській області (25006, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 55), як правонаступнику Олександрійської ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області, ліквідатору, арбітражному керуючому Біленку Р.І. (за двома адресами: 85003, Донецька область, м. Добропілля, вул. Театральна, 22, кв. 23; 02002, м. Київ, а/с №36).

Суддя Н.М. Коваленко

Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості надавати інформацію про вебадресу судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, одночасно з врученням (надсиланням/видачі) копії повного або скороченого такого рішення до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з електронною копією судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень за його вебадресою: http://reyestr.court.gov.ua.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5013.

Дата ухвалення рішення06.05.2021
Оприлюднено07.05.2021
Номер документу96755536
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕХКОМВ" (далі - ТОВ "ТЕХКОМВ"), 27500, Кіровоградська область, м. Світловодськ, вул. Героїв України, 96, оф. 35

Судовий реєстр по справі —912/4186/16

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 26.02.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Постанова від 06.10.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Білецька Людмила Миколаївна

Ухвала від 05.10.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Білецька Людмила Миколаївна

Ухвала від 11.08.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Білецька Людмила Миколаївна

Ухвала від 28.07.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Білецька Людмила Миколаївна

Ухвала від 29.06.2021

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 08.06.2021

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 06.05.2021

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 15.04.2021

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні