Ухвала
від 14.05.2021 по справі 451/442/21
РАДЕХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 451/442/21

Провадження № 2/451/549/21

УХВАЛА

про передачу справи за підсудністю

14 травня 2021 року місто Радехів

Суддя Радехівського районого суду Львівської області Патинок О.П. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), третя особа на стороні позивача: Радехівський РВ ДВС Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) про стягнення 3 % річних та інфляційних нарахувань, -

в с т а н о в и в:

30.03.2021 року позивач звернулась до Радехівського районного суду Львівськї області з позовною заявою до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), третя особа на стороні позивача: Радехівський РВ ДВС Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) про стягнення 3 % річних та інфляційних нарахувань.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 30.03.2021 р. вищезазначену справу передано до розгляду судді Патинок О.П.

У відповідності до вимог ч. 6 ст. 187 ЦПК України, судом 31.03.2021 року було скеровано запит до органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання відповідача, з отриманої судом 20.04.2021 року відповіді вбачається, що ОСОБА_2 в с. Корчин Радехівського району Львівської області не значиться зареєстрованим, однак для надання точної інформації щодо зареєстрованого місця проживання останнього, слід в запиті вказати дату народження (а.с.19-20).

21.04.2021 р. судом Повторно! було зроблено запит до органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання відповідача із зазначенням дати народження останнього, з отриманої судом 14.05.2021 р. відповіді вбачається, що ОСОБА_2 зареєстрований в АДРЕСА_2 (а.с.21-22).

Дослідивши матеріали поданої позовної заяви, суддя прийшов до висновку, що така підлягає направленню за підсудністю до іншого суду виходячи з наступного.

Відповідно до частини 1 статті 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Як вбачається з матеріалів позовної заяви, відповідачем по справі є фізична особа, місцем реєстрації якого є АДРЕСА_2 .

За нормами ч. 9 ст. 187 ЦПК України якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому ст. 31 цього Кодексу.

Відповідно до вимог п. 1 ч. 1ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншому суду.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України визначено, що спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Слід також врахувати, що недотримання судом правил територіальної юрисдикції (підсудності) є порушенням процесуального закону, який є підставою для скасування судового рішення з направленням справи для розгляду до належного суду за встановленою підсудністю (частина 1 статті 378 ЦПК України).

Суддею встановлено, що справа не підсудна Радехівському районному суду Львівської області, оскільки місцем реєстрації відповідача є АДРЕСА_2 , тому, позов підлягає направленню до суду згідно з територіальною юрисдикцією - за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання відповідача; правила ст. ст. 28-30 ЦПК України на дані правовідносини не поширюються.

Керуючись ст. ст. 27, 31, 187 ЦПК України, суддя, -

п о с т а н о в и в:

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), третя особа на стороні позивача: Радехівський РВ ДВС Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) про стягнення 3 % річних та інфляційних нарахувань, передати на розгляд до Пустомитівського районного суду Львівської області (81100, м. Пустомити, вул. Івана Кандиби, 3 Львівська область) за територіальною підсудністю.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду шляхом подання через Радехівський районний суд Львівської області апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

СуддяО. П. Патинок

Дата ухвалення рішення14.05.2021
Оприлюднено17.05.2021
Номер документу96912582
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення 3 % річних та інфляційних нарахувань

Судовий реєстр по справі —451/442/21

Рішення від 12.04.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Данилів Є. О.

Ухвала від 24.05.2021

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Данилів Є. О.

Ухвала від 14.05.2021

Цивільне

Радехівський районний суд Львівської області

Патинок О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні