Ухвала
від 17.05.2021 по справі 225/3007/21
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження: 2-о/225/208/2021

Єдиний унікальний номер: 225/3007/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(про відкриття провадження у справі)

17 травня 2021 року м. Торецьк

Суддя Дзержинського міського суду Донецької області Соляник А.В., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Торецький міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) про надання права на шлюб,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до Дзержинського міського суду Донецької області з заявою про надання права на шлюб.

Справу належить розглядати в порядку цивільного судочинства за правилами окремого провадження з додержанням загальних правил, встановлених ЦПК України , за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Підстав для повернення, залишення заяви без руху та відмови у відкритті провадження немає. Справа підсудна Дзержинському міському суду Донецької області.

Зі змісту поданої заяви вбачається, що заявник зверталась до Торецького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) для подачі заяви про реєстрацію шлюбу, однак їй було відмовлено, у зв`язку з недосягненням нею шлюбного віку, але при цьому зазначені докази до матеріалів справи не додані.

Частиною 7 статті 81 ЦПК України визначено право суду з власної ініціативи збирати докази у випадках, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів.

Відповідно до ч.ч.6,7 ст.84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Таким чином, суд вважає за необхідне, витребувати у Торецького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) відмову про реєстрацію шлюбу.

Крім того, ст.303 ЦПК України участь представників органів опіки та піклування у розгляді справи про надання неповнолітній особі повної цивільної дієздатності є обов`язковою.

З урахуванням положень ст. 303 ЦПК України, суд вважає за доцільне залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи - Орган опіки та піклування Військово-цивільної адміністрації м.Торецьк.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 53, 187 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі №225/3007/21 за заявою ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), заінтересована особа: ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_3 (місце проживання: АДРЕСА_2 ), Торецький міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) (Донецька область, м. Торецьк, вул. Дружби, 24, ЄДРПОУ 26552240) про надання права на шлюб.

Призначити відкрите судове засідання у справі на 21.05.2021 року о 12-45 годині в приміщенні Дзержинського міського суду Донецької області (м. Торецьк, вул. Дружби, 4) про що повідомити осіб, які беруть участь у справі.

Залучити до участі у цивільній справі в якості заінтересованої особи Орган опіки та піклування Військово-цивільної адміністрації м.Торецьк ( місцезнаходження: Донецька область, м. Торецьк, вул. Маяковського, 24а).

Роз`яснити заінтересованій особі , що вона в строк до дати проведення судового засідання може подати письмові пояснення з приводу обставин, викладених у заяві.

Витребувати у Торецького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) відмову щодо реєстрації шлюбу між ОСОБА_1 та ОСОБА_3 .

Копію ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати особам, які беруть участь у справі, заінтересованій особі одночасно надіслати копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, для чого у суді наявна технічна можливість, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://dgm.dn.court.gov.ua E-mail: inbox@dgm.dn.court.gov.ua .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.В. Соляник

Дата ухвалення рішення17.05.2021
Оприлюднено18.05.2021
Номер документу96938265
СудочинствоЦивільне
Сутьнадання права на шлюб

Судовий реєстр по справі —225/3007/21

Рішення від 21.05.2021

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Соляник А. В.

Ухвала від 17.05.2021

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Соляник А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні