Ухвала
від 17.05.2021 по справі 464/3010/21
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/3010/21

пр.№ 1-кс/464/1003/21

У Х В А Л А

про проведення обшуку

17 травня 2021 року м.Львів

Слідчий суддя Сихівського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , при секретарі судових засідань ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання про надання дозволу на проведення обшуку,-

в с т а н о в и в:

слідчим управлінням ФР ГУ ДФС у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному 26.03.2021 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32021140000000028, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212 КК України.

Слідчий з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_3 як сторона кримінального провадження, за погодженням з прокурором, звернувся з клопотанням до слідчого судді Сихівського районного суду м. Львова про проведення обшуку в приміщенні магазину торгової марки «Ходорівський м`ясокомбінат», що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , де здійснює господарську діяльність ФОП ОСОБА_4 , який належить на праві приватної власності територіальній громаді в особі Львівської міської ради, ТОВ «С.І.Д.».

Клопотання мотивує тим, що досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ «Ходорівський м`ясокомбінат» у період січня-березня 2020 року відобразили по податковому обліку реалізацію товарно-матеріальних цінностей суб`єктам господарської діяльності з ознаками «ризиковості» - ТОВ «Агро Велор», ТОВ «Хорнес Компані», ТОВ «Артіль Про», ТОВ «Аліф Консалт», без фактичного їх продажу на загальну суму 27099922 грн., внаслідок чого ухилились від сплати податку на прибуток на загальну суму 4067688 грн. В ході досудового розслідування встановлено, що вироблена продукція ТзОВ «Ходорівський м`ясокомбінат» реалізовується за готівкові кошти фізичним особам та суб`єктам підприємницької діяльності, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування, а документально дані операції відображені по податковому обліку на підприємстві з ознаками ризиковості. Крім того, встановлено, що покупці за отриману готову продукцію здійснюють розрахунок готівкою в бухгалтерії декілька разів на тиждень від 200 000 до 300 000 грн. Вважає, що у торговій точці під ТМ «Ходорівський м`ясокомбінат», а саме в магазині за адресою: АДРЕСА_1 , де здійснює господарську діяльність ФОП ОСОБА_4 ,можуть зберігатись фінансово-господарські документи, в тому числі по проведених взаєморозрахунках з СГД з ознаками «ризиковості», їх печатки, кутові штампи, чорнові записи, чорнова бухгалтерія, що свідчить про реалізацію продукції за готівкові кошти, журнали обліку виготовленої, реалізованої продукції та інші документи, які підтверджують протиправну діяльність службових осіб вищевказаного підприємства, не обліковані (не задекларовані) готівкові кошти та цінності здобуті злочинним шляхом, які мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, а тому з метою запобігання пошкодження або знищення вищевказаних документів, просить клопотання задоволити.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, просить задоволити.

Заслухавши пояснення слідчого, оглянувши та перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах вважаю, що клопотання підлягає до часткового задоволення.

Встановлено, що 26.03.2021 матеріали досудового розслідування по даному факту внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32021140000000028, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212 КК України.

Згідно з положеннями ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Клопотання слідчого, яке надійшло до суду, відповідає вимогам КПК України.

Враховуючи те, що в результаті проведених оперативних заходів встановлено, що в магазині торгової марки «Ходорівський м`ясокомбінат», що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , де здійснює господарську діяльність ФОП ОСОБА_4 ,зберігаються фінансово-господарські документи, в тому числі по проведених взаєморозрахунках з СГД з ознаками «ризиковості», їх печатки, кутові штампи, чорнові записи, чорнова бухгалтерія, що свідчить про реалізацію продукції за готівкові кошти, журнали обліку виготовленої, реалізованої продукції та інші документи, які підтверджують протиправну діяльність службових осіб вищевказаного підприємства, які мають значення для досудового розслідування даного кримінального провадження, можуть сприяти розкриттю кримінального правопорушення та мати доказове значення у справі, приходжу до висновку, що клопотання слідчого в цій частині обгрунтоване та підлягає до задоволення.

Разом з тим, слідчий суддя вважає, що клопотання про проведення обшуку в частині відшукання та вилучення необлікованих грошових коштів та цінностей, здобутих злочинним шляхом, не підлягає задоволенню, оскільки слідчим клопотання в цій частині не обґрунтоване. Слідчий не позбавлений можливості при проведенні обшуку самостійно вилучити майно та в подальшому звернутися до слідчого судді з клопотанням про накладення арешту на тимчасово вилучене майно, якщо слідчий суддя встановить, що є достатні підстави вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ч. 2 ст. 167 КПК України.

Керуючись ст.ст. 223, 234, 235, 309 Кримінального процесуального кодексу України,-

п о с т а н о в и в:

клопотання про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити частково.

Надати слідчому з особливо важливих справ другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку в приміщенні магазину торгової марки «Ходорівський м`ясокомбінат», що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , де здійснює господарську діяльність ФОП ОСОБА_4 , який належить на праві приватної власності територіальній громаді в особі Львівської міської ради (ЄДРПОУ 04055896), ТОВ «С.І.Д.» (код ЄДРПОУ 32060935) з метою виявлення та вилучення фінансово-господарських документів, в тому числі по проведених взаєморозрахунках з СГД з ознаками «ризиковості» - ТОВ «Агро Велор» (код ЄДРПОУ 43164462), ТОВ «Хорнес Компані» (код ЄДРПОУ 42930772), ТОВ «Артіль Про» (код ЄДРПОУ 43099069), ТОВ «Аліф Консалт» (код ЄДРПОУ 43152719), їх печатки, кутові штампи, чорнові записи, чорнова бухгалтерія, що свідчить про реалізацію продукції за готівкові кошти, журнали обліку виготовленої, реалізованої продукції та інші документи, які підтверджують протиправну діяльність службових осіб вищевказаного підприємства.

В решті клопотання -відмовити.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Дана ухвала надає право на проникнення до приміщення магазину торгової марки «Ходорівський м`ясокомбінат», що розташований за адресою: м.Львів, вул. Б.Хмельницького,225-лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.05.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу96940889
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —464/3010/21

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Горбань О. Ю.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Горбань О. Ю.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Горбань О. Ю.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Горбань О. Ю.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Горбань О. Ю.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Горбань О. Ю.

Ухвала від 26.04.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Горбань О. Ю.

Ухвала від 26.04.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Горбань О. Ю.

Ухвала від 26.04.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Горбань О. Ю.

Ухвала від 26.04.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Горбань О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні