Ухвала
від 17.05.2021 по справі 478/508/21
КАЗАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №478/508/21 пров. №2/478/167/2021

У х в а л а

І м е н е м У к р а ї н и

17 травня 2021 року Казанківський районний суд Миколаївської області

в складі: головуючої судді Сябренко І.П.

за участю: секретаря Поліщук С.П.

позивача ОСОБА_1

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду смт. Казанка цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Об`єднаної територіальної громади в особі Казанківської селищної ради Баштанського району Миколаївської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом ,

В с т а н о в и в:

22 квітня 2021 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Об`єднаної територіальної громади в особі Казанківської селищної ради Баштанського району Миколаївської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом, в якому посилаючись на право на спадщину як спадкоємця за заповітом після смерті батька - ОСОБА_2 , що мала місце ІНФОРМАЦІЯ_1 , та на відсутність правовстановлюючого документа на нерухоме спадкове майно, що є перешкодою у видачі нотаріусом йому свідоцтво про право на спадщину, просить визнати за ним в порядку спадкування за заповітом право власності на земельну ділянку площею 6,8475 га, розташованої в межах території Казанківської селищної ради Баштанського району Миколаївської області, кадастровий номер: 4823655100:07:000:0019, після смерті спадкодавця ОСОБА_2 .

Ухвалою Казанківського районного суду Миколаївської області від 26 квітня 2021 року провадження у зазначеній справі відкрито та призначено до підготовчого засідання.

У судовому засіданні позивач ОСОБА_1 заявив клопотання про заміну неналежного відповідача у справі належним та просив замінити первісного відповідача Об`єднану територіальну громаду належним відповідачем Казанківською селищною радою.

Вислухавши доводи позивача, дослідивши письмові докази, суд приходе такого висновку.

Згідно ч.2 ст.51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Враховуючи те, що Об`єднана територіальна громада в особі Казанківської селищної ради не є юридичною особою, суд вважає за необхідне замінити неналежного відповідача Об`єднану територіальну громаду на належного відповідача Казанківську селищну раду Казанківського району Миколаївської області.

Керуючись ст.51 ЦПК України, суд

П о с т а н о в и в:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про заміну неналежного відповідача, - задовольнити.

Замінити первісного відповідача Об`єднану територіальну громаду в особі Казанківської селищної ради Баштанського району Миколаївської області належним відповідачем Казанківською селищною радою Казанківського району Миколаївської області.

Процесуальний статус Об`єднаної територіальної громади в особі Казанківської селищної ради Баштанського району Миколаївської області у якості відповідача - припинити.

Призначити по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Казанківської селищної ради Казанківського району Миколаївської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом, підготовче судове засідання на 10 год. 00 хв. 25 травня 2021 року у приміщенні Казанківського районного суду Миколаївської області за адресою: Миколаївська область, смт. Казанка, вул. Центральна, 50.

Про дату, час і місце проведення підготовчого судового засідання повідомити учасників справи. Направити відповідачу копію позовної заяви, додані до неї документи та копію цієї ухвали.

Роз`яснити відповідачу, що він має право подати суду докази, що стосуються вирішення заявленого позову. Такі докази мають бути надані одночасно із поданням відзиву на позов. Відзив подається протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про заміну неналежного відповідача у справі разом з наданням суду доказів (підтвердження) щодо направлення стороні позивача копії цих документів (відзиву та доказів).

У разі ненадання у встановлений судом строк відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою сторінки: inbox@kz.mk.court.gov.ua , web: www.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Сябренко І.П.

СудКазанківський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення17.05.2021
Оприлюднено18.05.2021
Номер документу96942103
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —478/508/21

Рішення від 22.06.2021

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Рішення від 22.06.2021

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 09.06.2021

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 17.05.2021

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 26.04.2021

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні