Ухвала
від 17.05.2021 по справі 509/6064/19
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/6064/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 травня 2021 року Овідіопольський районний суд Одеської області в складі:

головуючого судді Кириченко П.Л.

при секретарі Осадченко С.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву представника позивача ТОВ Фінансова Компанія Алькор Інвест - Гуцу І.О. про зупинення провадження по цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Алькор Інвест до ОСОБА_1 ; ОСОБА_2 , в інтересах якого діє ОСОБА_1 , як законний представник; ОСОБА_3 , в інтересах якої діє законний представник ОСОБА_1 ; ОСОБА_4 , в інтересах якої діє законний представник ОСОБА_1 ; третя особа: Служба у справах дітей Овідіопольської районної державної адміністрації, про усунення перешкод у реалізації права володіння, користування, розпорядження нерухомим майном , суд,-

ВСТАНОВИВ:

13 листопада 2019 року позивач звернувся до Овідіопольського районного суду Одеської області з позовною заявою, в якій просить суд усунути перешкоди у реалізації права володіння, користування, розпорядження нерухомим майном .

В процесі розгляду справи до Овідіопольського районного суду в Одеській області надійшла заява від представника позивача ТОВ Фінансова Компанія Алькор Інвест - Гуцу І.О. про зупинення провадження по вищевказаній цивільній справі, оскільки в провадженні Овідіопольського районного суду Одеської області, перебуває цивільна справа № 509/5742/20 за позовом ОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та в інтересах: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_5 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Алькор Інвест , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Служба у справах дітей Овідіопольської районної державної адміністрації Одеської області, Державний реєстратор Манюта Сергій Васильович Комунальне підприємство Агенція реєстраційних послуг про скасування рішень державного реєстратора, припинення та визнання права власності, оскільки вказані позовні вимоги можуть призвести до ухвалення необгрунтованого рішення, виконання якого може призвести до незворотних наслідків та порушити конституційне право відповідачів на належний, повний та всебічний розгляд даної справи, у разі задоволення позовних вимог ОСОБА_1 .

Дослідивши заяву, матеріали справи, суд вважає, що в заяві слід відмовити виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 251 ч.1 п.6 ЦПК України суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі: об`єктивної не можливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі: суд не може посилатися на об`єктивну не можливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Так судом встановлено, що дійсно предметом спору є усунення перешкод у реалізації права володіння, користування, розпорядження нерухомим майном, а саме: садовим будинком та земельною ділянкою за адресою: Одеська область, Овідіопольський район, смт. Великодолинське, СК Механізатор , садівничий кооператив, та земельною ділянкою площею 0,1009 га..

В проваджені Овідіопольського райсуду Одеської області знаходиться цивільна справа № 509/5742/20 за позовом ОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та в інтересах: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Алькор Інвест , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Служба у справах дітей Овідіопольської районної державної адміністрації Одеської області, Державний реєстратор Манюта Сергій Васильович Комунальне підприємство Агенція реєстраційних послуг про скасування рішень державного реєстратора, припинення та визнання права власності, та цивільна справа №509/6064/19 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Алькор Інвест до ОСОБА_1 ; ОСОБА_2 , в інтересах якого діє ОСОБА_1 , як законний представник; ОСОБА_3 , в інтересах якої діє законний представник ОСОБА_1 ; ОСОБА_4 , в інтересах якої діє законний представник ОСОБА_1 ; третя особа: Служба у справах дітей Овідіопольської районної державної адміністрації, про усунення перешкод у реалізації права володіння, користування, розпорядження нерухомим майном .

Дослідивши матеріали цивільної справи, суд вважає можливим відмовити в задоволенні заяви представника позивача ТОВ Фінансова Компанія Алькор Інвест - Гуцу І.О. про зупинення провадження у справі , так як цивільна справа №509/5742/20 не пов`язані ізпозовними вимогами між цивільною справою №509/6064/19

Керуючись ст.ст.251 ч.1 п.3, 258-260 ЦПК України,-

УХ В А Л И В:

В задоволенні клопотання представника позивача ТОВ Фінансова Компанія Алькор Інвест - Гуцу І.О. про зупинення провадження - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає

Суддя: Кириченко П.Л.

Дата ухвалення рішення17.05.2021
Оприлюднено18.05.2021
Номер документу96948028
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —509/6064/19

Рішення від 07.07.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Ухвала від 07.07.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Ухвала від 16.08.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Ухвала від 17.05.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Ухвала від 14.11.2019

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні