Ухвала
від 19.05.2021 по справі 500/1140/21
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

Справа № 500/1140/21

19 травня 2021 року м.Тернопіль Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі головуючого судді Мандзія О.П., розглянувши в порядку письмового провадження питання про зупинення провадження в адміністративній справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області до Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю),

ВСТАНОВИВ:

До Тернопільського окружного адміністративного суду звернулось Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області з позовною заявою до Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації, в якій просить застосувати захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації корпусу А та корпусу Б (згідно інвентарної справи) Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації за адресою: 46000, Тернопільська область, м.Тернопіль, вул.Сахарова, 2, шляхом знеструмлення, до повного усунення порушень.

Ухвалою суду від 17.03.2021 року позовну заяву було залишено без руху та надано строк, достатній для усунення недоліків позовної заяви, із зазначенням способу їх усунення. Недоліки позовної заяви усунуто позивачем у строк, встановлений судом.

Ухвалою суду від 31.03.2021 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Постановлено розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Ухвалою суду від 28.04.2021 року, постановленою в судовому засіданні, без виходу до нарадчої кімнати, згідно ч.7, 8 ст.243 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), допущено заміну позивача на Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області, в силу приписів ст.52 КАС України.

На адресу суду 19.05.2021 року надійшло клопотання Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації про зупинення провадження у справі до набрання законної сили судовим рішенням у справі №500/2612/21 за позовом Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації до Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області про визнання протиправним та скасування припису від 04.02.2021 року №14.

На думку відповідача, розгляд даної справи пов`язаний та неможливий до набрання законної сили судовим рішенням у адміністративній справі №500/2612/21.

Розгляд питання про зупинення провадження у справі представники сторін просили здійснювати в порядку письмового провадження.

Враховуючи положення ч.3 ст.194, ч.9 ст.205 та ч.4 ст.229 КАС України, суд дійшов висновку про наявність підстав розгляду питання про зупинення провадження у справі у порядку письмового провадження без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

При вирішені питання про зупинення провадження у справі суд враховує наступне.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.236 КАС України, суд зупиняє провадження у справі в разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

Як вбачається з матеріалів справи, предметом судового розгляду у даній адміністративній справі є застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації корпусу А та корпусу Б (згідно інвентарної справи) Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації за адресою: 46000, Тернопільська область, м.Тернопіль, вул.Сахарова, 2, шляхом знеструмлення, до повного усунення порушень, оскільки відповідач добровільно не виконав припису від 04.02.2021 року №14.

Разом з цим, у провадженні Тернопільського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа №500/2612/21 за позовом Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації до Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області про визнання протиправним та скасування припису від 04.02.2021 року №14.

Суд враховує те, що встановлення правомірності припису від 04.02.2021 року №14 впливає і на розгляд даної справи, що зумовлює необхідність зупинення провадження у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області до Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю),

З огляду на викладене, суд вважає, що клопотання позивача про зупинення провадження у справі є обґрунтованим та підлягає до задоволення.

Керуючись ст.241, 248 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації про зупинення провадження у справі - задовольнити.

Провадження в адміністративній справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області до Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) зупинити до набрання законної сили рішення у справі №500/2612/21 за позовом Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації до Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області про визнання протиправним та скасування припису від 04.02.2021 року №14.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Повний текст ухвали складено 19 травня 2021 року.

Головуючий суддя Мандзій О.П.

Дата ухвалення рішення19.05.2021
Оприлюднено21.05.2021
Номер документу97001626
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —500/1140/21

Рішення від 03.05.2022

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 03.05.2022

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 30.03.2022

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 19.05.2021

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 31.03.2021

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 17.03.2021

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні