Ухвала
від 20.05.2021 по справі 375/1497/20
ТАРАЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер: 375/1497/20

Провадження № 1-кп/379/42/21

УХВАЛА

про виправлення описки

у судовому рішенні

20 травня 2021 рокум.Тараща

Таращанський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні за власною ініціативою питання про виправлення описки у вироці Таращанського районного суду Київської області від 30 квітня 2021 року, суд

В С Т А Н О В И В:

Вироком Таращанського районного суду Київської області від 30 квітня 2021 року ОСОБА_3 визнано винуватою у пред`явленому обвинуваченні у вчиненні кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч. 2 ст. 361 КК України, та призначено їй покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з веденням бухгалтерського чи податкового обліку на строк 2 (два) роки. На підставі ч. 1 ст. 75 КК України звільнено ОСОБА_3 від відбування основного покарання з випробуванням, з іспитовим строком 3 (три) роки, з покладенням обов`язків, передбачених ст. 76 КК України, а саме: - періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; - повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; - не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації. Додаткове покарання, призначене ОСОБА_3 цим вироком у виді позбавлення права обіймати посади, пов`язані з веденням бухгалтерського чи податкового обліку на строк 2 (два) роки. Цивільний позов ТОВ «Сетагро» до ОСОБА_3 про відшкодування шкоди задоволено повністю.

При ухваленні даного вироку, у його мотивувальній частині була допущена механічна описка, а саме при написанні номера статті, за якою суд кваліфікував дії ОСОБА_3 , зазначено «ч.2 ст.186», замість дійсного «ч.2 ст.361», що вимагає виправлення.

Сторони кримінального провадження в судове засідання не з`явились, про день, час і місце його проведення повідомлені належно. 20.05.2021 до суду надійшов лист з Білоцерківської окружної прокуратури з проханням провести розгляд питання про виправлення описки у вироку буз участі прокурора Рокитнянського відділу Білоцерківської окружної прокуратури; не заперечують щодо виправлення описки. Також 20.05.2021 до суду надійшла заява від представника потерпілої юридичної особи ОСОБА_4 з проханням розглянути дане питання без його участі. Заяв чи клопотань від обвинуваченої ОСОБА_3 до суду не надходило.

Відповідно до ч. 2 ст. 379 КПК України, питання про внесення виправлень суд вирішує в судовому засіданні. Учасники судового провадження повідомляються про дату, час і місце засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Згідно ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксування під час розгляду питання про виправлення описки, слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалось.

Відповідно до ч. 1 ст. 379 КПК України, суд має право за власною ініціативою або за заявою учасника кримінального провадження чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Описка - це зроблена судом механічна (мимовільна, випадкова) граматична помилка в рішенні, яка допущена під час його письмово-вербального викладу (помилка у правописі, у розділових знаках тощо).

Вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні, суд не має права змінювати зміст судового рішення, а лише усуває неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Як вбачається із матеріалів провадження, при ухваленні вироку у його мотивувальній частині (абзац 82 мотивувальної частини) була допущена механічна описка, а саме при написанні номера статті, за якою суд кваліфікував дії ОСОБА_3 , помилково зазначено «186», замість правильного «361» /а.с.33, перший абзац/.

Вказане виправлення описки у написанні номера статті носить редакційний характер, не впливає на суть прийнятого рішення, а тому дана описка може бути виправлена в порядку ст. 379 КПК України.

Відповідно до ч. 3 ст. 371 КПК України у випадках, передбачених цим Кодексом, ухвала постановляється в нарадчій кімнаті складом суду, який здійснював судовий розгляд.

Керуючись ст. ст. 371, 379, 392 КПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Виправити у вироці Таращанського районного суду Київської області від 30 квітня 2021 року про засудження ОСОБА_3 за ч.2 ст. 361 КК України допущену описку в мотивувальній частині (а.с. 33 перший абзац, абзац 82 мотивувальної частини), а саме: номер статті, за якою суд кваліфікував дії ОСОБА_3 , замість помилково вказаного «186» зазначити і вважати правильним номер статті «361».

Ухвала суду може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом семи днів з моменту її проголошення шляхом подання апеляційної скарги через Таращанський районний суд Київської області.

Ухвала суду набирає законної сили після завершення строку апеляційного оскарження, а в разі подання апеляційної скарги, - після завершення апеляційного розгляду такої скарги.

Копію ухвали направити учасникам провадження.

Суддя Таращанського районного суду Київської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.05.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу97029841
СудочинствоКримінальне
Сутьвиправлення описки у вироці Таращанського районного суду Київської області від 30 квітня 2021 року, суд

Судовий реєстр по справі —375/1497/20

Ухвала від 08.12.2021

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Худик Микола Павлович

Ухвала від 30.06.2021

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Худик Микола Павлович

Ухвала від 08.06.2021

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Худик Микола Павлович

Ухвала від 20.05.2021

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Музиченко О. О.

Вирок від 30.04.2021

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Музиченко О. О.

Ухвала від 04.02.2021

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Музиченко О. О.

Ухвала від 22.01.2021

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Музиченко О. О.

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Ігнатов Роман Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні