Ухвала
від 20.05.2021 по справі 588/779/21
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 588/779/21

провадження №2/588/338/21

Номер рядка звіту 15

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

20 травня 2021 року м. Тростянець

Суддя Тростянецького районного суду Сумської області Линник О.С., розглянувши матеріали позовної заяви

ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 )

до Тростянецької міської ради Сумської області (місцезнаходження: вул.Миру, буд.6, м.Тростянець, Сумська область, 42600),

про визнання протиправним та скасування рішення сесії,

В С Т А Н О В И В:

18.05.2021 ОСОБА_1 звернувся до суду через свого представника ОСОБА_2 із указаним позовом, у якому просить визнати протиправним та скасувати рішення 3 сесії 8-го скликання Тростянецької міської ради Сумської області за №193 від 22.12.2020 "Про скасування рішення 42 сесії 7-го скликання Люджанської сільської ради від 22.10.2020 "Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель сільськогосподарського призначення, розташованих за межами населених пунктів на території Люджанської сільської ради Тростянецького району Сумської області гр. ОСОБА_1 " та покласти судові витрати на відповідача.

Крім того, представник позивача у зв`язку із неможливістю самостійно подати докази заявила клопотання про витребування від Тростянецької міської ради належним чином завіреної копії рішення міської ради, яке оспорюється позивачем.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175, 177 ЦПК України, підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства у порядку загального позовного провадження, підсудна Тростянецькому районному суду Сумської області, підстави для її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Із урахуванням положень п.7 ч.2 ст.187 ЦПК України клопотання представника позивача щодо витребування доказів є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 187,189,190,196,197 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Тростянецької міської ради Сумської області про визнання протиправним та скасування рішення сесії.

Розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 09 годину 30 хвилин 09 червня 2021 року , яке провести у відкритому судовому засіданні одноособово суддею у приміщенні залу Тростянецького районного суду Сумської області за адресою:вул.Миру, 9, м.Тростянець, Сумська область, за участю сторін по справі.

Надіслати відповідачу копію позовної заяви разом із копіями доданих до неї документів та запропонувати у 15-денний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив на позов, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України та копія якого одночасно з надсиланням (наданням) до суду повинна бути надіслана (надана) із додатками іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що у разі не надання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом 5 днів із часу його отримання, а відповідач заперечення у строк до 09 червня 2021 року із часу надходження відповіді на відзив.

У строк, визначений для подання відзиву на позов, відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

У строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі, відповідач має право надіслати: 1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; 2) позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Клопотання представника позивача ОСОБА_2 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від Тростянецької міської ради Сумської області належним чином завірену копію рішення 3 сесії 8-го скликання Тростянецької міської ради Сумської області за №193 від 22.12.2020 "Про скасування рішення 42 сесії 7-го скликання Люджанської сільської ради від 22.10.2020 "Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель сільськогосподарського призначення, розташованих за межами населених пунктів на території Люджанської сільської ради Тростянецького району Сумської області гр. ОСОБА_1 "

Зобов`язати Тростянецьку міську раду Сумської області виконати ухвалу у строк до 09 червня 2021 року .

Копію ухвали для її виконання направити Тростянецькій міській раді Сумської області.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати докази, які витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Роз`яснити, що на підставі п.п.3,4, ч.1 ст.148 ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках: неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин; у встановлений судом строк.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України у мережі Інтернет, а саме за такою веб-адресою сторінки - http://court.gov.ua/fair/sud1818.

Копію ухвали надіслати сторонам у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. С. Линник

СудТростянецький районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення20.05.2021
Оприлюднено21.05.2021
Номер документу97050480
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —588/779/21

Рішення від 09.12.2021

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Рішення від 09.12.2021

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 09.11.2021

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 08.10.2021

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 25.08.2021

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Линник О. С.

Ухвала від 25.08.2021

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Линник О. С.

Ухвала від 07.06.2021

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Линник О. С.

Ухвала від 20.05.2021

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Линник О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні