Ухвала
від 24.05.2021 по справі 520/5379/21
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

24 травня 2021 року м. Київ№ 520/5379/21

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Скочок Т.О., ознайомившись з ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 13.04.2021 з питання передачі справи за підсудністю, адміністративним позовом та доданими до нього матеріалами

Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Глуско Рітейл про застосування заходів реагування державного нагляду (контролю) В С Т А Н О В И В:

До Харківського окружного адміністративного суду звернулось Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області (код ЄДРПОУ 38631015, адреса місцезнаходження: 61013, м. Харків, вул. Шевченка, буд. 8) з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Глуско Рітейл (код ЄДРПОУ 24812228, адреса місцезнаходження: 03110, м. Київ, вул. Солом`янська, буд. 11), в якому просило суд: застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення (заборони) експлуатації будівель та паливно-наливного устаткування Товариством з обмеженою відповідальністю Глуско рітейл в: Основ`янському районі м. Харкова за адресою: м. Харків, Мерефянське шосе, 11-Б; Ізюмському районі Харківської області за адресою: м. Ізюм, вул. Європейська, 100-А; Харківському районі Харківської області за адресою: м. Мерефа, вул. Дніпровська, 302; смт. Коротич, автодорога Київ-Харків-Довжанський, 465 км, шляхом їх знеструмлення, опечатування пристроїв відключення джерел електропостачання га зобов`язання припинити використання цих будівель та паливно-наливного устаткування до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, що створюють загрозу життю та здоров`ю людей.

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 01.04.2021 позовна заява залишена без руху та позивачу запропоновано сплатити судовий збір. 07.04.2021 від представника позивача через канцелярію названого адміністративного суду надійшло клопотання, разом з документальним підтвердженням оплати судового збору.

В подальшому ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 13.04.2021 №520/5379/21 вказану позовну заяву передано за підсудністю до Окружного адміністративного суду міста Києва.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 18.05.2021 дану справу передано для розгляду судді Окружного адміністративного суду міста Києва Скочок Т.О.

В силу приписів ч. 1 і 2 ст. 30 Кодексу адміністративного судочинства України спори між адміністративними судами щодо підсудності не допускаються.

Адміністративна справа, передана з одного адміністративного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 29 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження адміністративним судом, до якого вона надіслана.

З урахуванням вищевикладеного, суд дійшов висновку, що матеріали позовної заяви підлягають прийняттю до провадження.

Дослідивши подану позовну заяву і додані до неї матеріали, суд визнав подану позовну заяву і додані до неї матеріали достатніми для відкриття провадження у справі, яка буде розглядатись у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Керуючись вимогами ст.ст. 12, 30, 171, 248, 261-263 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя Окружного адміністративного суду міста Києва -

У Х В А Л И В:

1. Прийняти до провадження матеріали позовної заяви Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Глуско Рітейл про застосування заходів реагування державного нагляду (контролю).

2. Відкрити спрощене позовне провадження в адміністративній справі.

3. Справа розглядатиметься суддею Скочок Т.О. одноособово у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) .

4. Відповідачу у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали подати до суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову (разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи копії відзиву та доданих до нього документів ).

5. Відзив на позовну заяву разом з доданими до нього матеріалами має бути поданий до канцелярії суду за адресою: м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1.

6. Попередити відповідача, що у разі не подання ним разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи (позивачу) копії відзиву та доданих до нього документів у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

7. Витребувати від позивача:

- документальні та інші наявні у позивача докази зафіксованих в текстах актів позапланових заходів державного нагляду (контролю) порушень;

- письмові пояснення щодо актуальності станом день отримання копії цієї ухвали суду порушень відповідачем вимог законодавства у сферах пожежної та техногенної безпеки, що зафіксовані в текстах актів, та стану усунення таких порушень відповідачем;

- документальні докази проведення органом ДСНС нових позапланових заходів державного нагляду (контролю) на територіях відповідних об`єктів відповідача, за наслідками усунення тих чи інших порушень (у разі наявності таких).

8. Витребувати у відповідача:

- документальні докази у вигляді оригіналів та/або належним чином засвідчених копій документів на підтвердження обставин усунення відповідачем повністю або частково порушень у сферах пожежної та техногенної безпеки, що зафіксовані в текстах актів, та докази повідомлення про дані обставини відповідного органу ДСНС;

- документальні докази проведення органом ДСНС нових позапланових заходів державного нагляду (контролю) на територіях відповідних об`єктів відповідача, за наслідками усунення тих чи інших порушень (у разі наявності таких).

9. Витребувані судом докази та матеріали надати через канцелярію суду у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали.

10. Запропонувати позивачу у разі отримання відзиву на позовну заяву у десятиденний строк з дня отримання від відповідача відзиву подати до канцелярії суду відповідь на відзив.

11. Запропонувати відповідачу у разі отримання відповіді на відзив надати свої заперечення та встановити для їх надання п`ятиденний строк з дня отримання від позивача відповіді на відзив .

12. Відповідь на відзив та заперечення разом з доданими до них доказами мають бути подані до суду разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи.

13. Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 9 ст. 79 КАС України, копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

14. Копії ухвали невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі.

15. Повідомити учасників справи про можливість отримати інформацію по справі, що розглядається, за веб-адресою сторінки http://adm.ki.court.gov.ua/sud2670/.

Ухвала набирає законної сили в порядку та в строки, передбачені ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України, та окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Т.О. Скочок

Дата ухвалення рішення24.05.2021
Оприлюднено26.05.2021
Номер документу97111515
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —520/5379/21

Рішення від 13.02.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 24.05.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 13.04.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зінченко А.В.

Ухвала від 01.04.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зінченко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні