Ухвала
від 24.05.2021 по справі 541/689/21
МИРГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 541/689/21

Провадження № 2/541/516/2021

У Х В А Л А

24 травня 2021 року м.Миргород

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області в складі:

головуючої судді - Куцин В.М.,

секретаря судових засідань Євдокимової Н.Ю.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду міста Миргород справу за позовом ОСОБА_1 до Комишнянської селищної ради Миргородського району Полтавської області про визнання права власності на домоволодіння в порядку спадкування, третя особа - Приватний нотаріус Миргородського районного нотаріального округу Полтавської області Наконечна Надія Павлівна,

в с т а н о в и в:

В провадженні Миргородського міськрайонного суду Полтавської області знаходиться вищевказана цивільна справа.

Позивач в судовому засіданні позовні вимоги підтримав, просив їх задовольнити, просив витребувати у Приватного нотаріуса Миргородського районного нотаріального округу Полтавської області копію спадкової справи відкритої після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 та після смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 , не заперечував проти призначення справи до судового розгляду.

Представник відповідача Комишнянської селищної ради Миргородського району Полтавської області в підготовче засідання не з`явився, подав заяву про розгляд справи без участі представника (а.с. 31).

Третя особа, Приватний нотаріус Миргородського районного нотаріального округу Полтавської області Наконечна Надія Павлівна в підготовче засідання не з`явилася, про дату, час та місце розгляду справи повідомлена належним чином (а.с. 28).

На підставі п. 7 ч.2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Відповідно до частини 1 статті 200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Згідно із частиною 2 статті 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу, зокрема, про призначення справи до судового розгляду по суті. Судом встановлено, що укласти мирову угоду, передати справу для розгляду третейського суду або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді сторони не бажають Докази на які посилається в позові суду надані, всі відомі по справі обставини повідомлені. Підстав для вступу у справу інших осіб не вбачається.

Підстава позову та предмет позовних вимог стосуються визнання права власності на домоволодіння в порядку спадкування після смерті спадкодавця ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , клопотання позивача про витребування у Приватного нотаріуса Миргородського районного нотаріального округу Полтавської області копію спадкової справи відкритої після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 та після смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 при пред`явленні позову не заявлялося та не було вирішене при постановленні ухвали про відкриття провадження, але було заявлене позивачем на момент проведення підготовчого засідання та спрямоване на виконання завдань цивільного судочинства із справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів позивача, а тому заявлене вищевказане клопотання позивача, підлягає задоволенню.

Таким чином суд вважає, що всі питання які підлягають вирішенню в підготовчому засіданні з`ясовані, тому необхідно закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.187,197, 200, 222, 260, 274, 354 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Заявлене клопотання позивача про витребування у Приватного нотаріуса Миргородського районного нотаріального округу Полтавської області копію спадкової справи відкритої після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 та після смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 - задовольнити.

Приватному нотаріусу Миргородського районного нотаріального округу Полтавської області надати Миргородському міськрайонному суду копію спадкової справи відкритої після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 та після смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 .

Підготовче провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до Комишнянської селищної ради Миргородського району Полтавської області про визнання права власності на домоволодіння в порядку спадкування, третя особа - Приватний нотаріус Миргородського районного нотаріального округу Полтавської області Наконечна Надія Павлівна закрити та призначити справу до судового розгляду по суті.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 14 липня 2021 року о 09 годині 00 хвилин в приміщенні Миргородського міськрайонного суду Полтавської області за адресою вул. Гоголя,133 м. Миргород.

Встановити наступний порядок з`ясування обставин та дослідження доказів: вступне слово учасників справи, дослідження доказів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: В. М. Куцин

СудМиргородський міськрайонний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення24.05.2021
Оприлюднено25.05.2021
Номер документу97121008
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —541/689/21

Рішення від 09.09.2021

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Рішення від 09.09.2021

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Ухвала від 24.05.2021

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Ухвала від 01.04.2021

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні