Ухвала
від 15.04.2021 по справі 2-410/11
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-410/11

2-і/504/150/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"15" квітня 2021 р. смт. Доброслав

Суддя Комінтернівського районного суду Одеської області Вінська Н.В. , розглянувши заяву ТОВ Фінансова компанія Довіра та Гарантія , за участю: ПАТ Райффайзен Банк Аваль , ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження у справі №2-410/11, -

ВСТАНОВИВ:

До Комінтернівського районного суду Одеської області надійшла заява ТОВ Фінансова компанія Довіра та Гарантія , відповідно до якої, заявник просить замінити сторону стягувача з ПАТ Райффайзен Банк Аваль її правонаступником ТОВ Фінансова компанія Довіра та Гарантія у виконавчому провадженні за виконавчим документом, виданим Комінтернівським районним судом Одеської області у справі №2-410/11 за позовом ПАТ Райффайзен Банк Аваль до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором №014/80054/74/80706 від 28.08.2007 року.

Дослідивши заяву ТОВ Фінансова компанія Довіра та Гарантія про заміну сторони виконавчого провадження у справі №2-410/11 та додані до неї документи, суддя дійшла до висновку, що заява підлягає поверненню заявнику без розгляду.

Так, згідно з ч.1, ч.2, ч.3 ст. 442 ЦПК України , у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб.

Відповідно до довідки, складеної керівником апарата Комінтернівського районного суду Федак Л.В., вбачається, що цивільна справа №2-410/11 за позовом ПАТ Райффайзен Банк Аваль до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про солідарне стягнення заборгованості за кредитним договором, знищена за спливом терміну зберігання.

Зазначене виключає можливість розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження у даній справі

Відповідно до ст. 442 ЦПК України не встановлено вимог до заяви про заміну сторони виконавчого провадження, тому у відповідності до частини 9 статті 10 ЦПК України , якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом (аналогія закону), а за відсутності такого суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Слід зауважити те, що заява про заміну сторони виконавчого провадження підлягає розгляду в одному провадженні зі справою, в якій ухвалено судове рішення, а якщо справа не збереглася, заяву може бути розглянуто лише після відновлення судового провадження в порядку, визначеному розділом X ЦПК України .

Розділом Х Цивільного процесуального кодексу України , врегульовані питання відновлення втраченого судового провадження, які також мають бути взяті до уваги заявником у вирішення заявленого ним клопотання.

Всупереч положенням ст. 183 ЦПК України , в матеріалах заяви відсутні підстави звернення ТОВ Фінансова компанія Довіра та Гарантія із заявою про відновлення втраченого судового провадження.

Таким чином, враховуючи, що провадження у справі знищено, заявником не заявлено клопотання про відновлення втраченого судового провадження, суддя приходить до висновку, що заява про заміну сторони виконавчого провадження підлягає поверненню заявнику без розгляду.

Відповідно до ч. 4 ст. 183 ЦПК, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Керуючись ст. ст. 95 , 183 , 258 , 260 ЦПК України , суд -

УХВАЛИВ:

Заяву ТОВ Фінансова компанія Довіра та Гарантія , за участю: ПАТ Райффайзен Банк Аваль , ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження у справі №2-410/11 - повернути заявнику без розгляду.

Роз`яснити заявнику, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Одеського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарженняякщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, апеляційні, касаційні скарги подаються учасниками справи до або через Комінтернівський районний суду Одеської області.

Суддя: Н.В. Вінська

Дата ухвалення рішення15.04.2021
Оприлюднено25.05.2021
Номер документу97129835
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-410/11

Ухвала від 23.02.2022

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Ухвала від 23.02.2022

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Теофіпольський районний суд Хмельницької області

Бурлак Г. І.

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Теофіпольський районний суд Хмельницької області

Бурлак Г. І.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Теофіпольський районний суд Хмельницької області

Бурлак Г. І.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Теофіпольський районний суд Хмельницької області

Бурлак Г. І.

Ухвала від 27.09.2021

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Хамник М. М.

Ухвала від 15.04.2021

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Вінська Н. В.

Рішення від 24.01.2011

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Галацевич О. М.

Рішення від 24.01.2011

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Галацевич О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні