Ухвала
від 12.05.2021 по справі 488/724/20
КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 488/724/20

Провадження № 2/488/307/21 р.

УХВАЛА

Іменем України

12.05.2021 року м. Миколаїв

Корабельний районний суд м. Миколаєва

в складі: головуючої по справі судді - Чернявської Я.А.,

при секретарі - Кривопішиній О.С.,

за участю: представника позивача - Разумовського О.А.,

відповідача - ОСОБА_1 ,

представника відповідача - Лисенко В.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі засідань суду цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Садівничого товариства "Культурний сад" про визнання дій неправомірними та зобов"язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Корабельного районного суду міста Миколаєва перебуває зазначена цивільна справа.

Представник позивача ОСОБА_3 - адвокат Разумовський О.А., надав до суду клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідача - ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , рнокпп: НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ).

Мотивуючи клопотання тим, що стороні позивача відомо, що ОСОБА_4 станом на день розгляду справи судом є користувачем земельної ділянки АДРЕСА_2 , на якій розташовано садовий будиночок, що є предметом спору по даній цивільній справі і які отримані останній в результаті неправомірних (незаконних) дій правління СТ Культурний Сад .

Зі змісту позовної заяви, доданих до неї документів та цієї інформації, у сукупності вбачається, що рішення по справі дійсно може прямо чи опосередковано вплинути на права та інтереси ОСОБА_4 , та є достатньо підстав для залучення її до участі у справі у якості співвідповідача або ж третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

У судовому засіданні представник позивача, заявлене клопотання підтримав, просив про його задоволення.

Відповідач та його представник в судовому засіданні не заперечували проти задоволення клопотання про залучення співвідповідача.

Розглянувши зазначене клопотання позивача, суд вважає його обґрунтованими та таким, що підлягає задоволенню, з огляду на наступне.

Згідно зі ч. 1 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеною позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Визначення відповідачів, предмета та підстав спору є правом позивача. Натомість, встановлення належності відповідачів й обґрунтованості позову - обов`язком суду, який виконується під час розгляду справи.

У зазначених випадках суд повинен притягати до участі в справі відповідно на стороні позивача чи відповідача усіх учасників угоди та інших осіб, на права і обов`язки яких може вплинути рішення в справі.

З огляду на зазначене суд вважає за потрібне залучити до участі у справі, в якості співвідповідача ОСОБА_4 .

На підставі викладеного, керуючись ст. 51 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_3 - адвоката Разумовського О.А., про залучення співвідповідача до участі у справі - задовольнити.

Залучити ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , рнокпп: НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) в якості співвідповідача по справі за цивільним позовом ОСОБА_5 до Садівничого товариства "Культурний сад" про визнання дій неправомірними та зобов"язання вчинити певні дії.

Запропонувати залученому відповідачу надати відзив щодо позовних вимог в строк не більше 15 днів з моменту отримання копії ухвали.

Роз»яснити залученому відповідачу право пред»явити зустрічний позов у строк для подання відзиву, відповідно до ст. 193 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http:// kb.mk.court.gov.ua/sud1414/pro sud/info sud, а також опрелюднені рішення суду по даній справі на сайті http://www.reyestr. court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Яна Анатоліївна Чернявська

СудКорабельний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення12.05.2021
Оприлюднено26.05.2021
Номер документу97165834
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —488/724/20

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 12.05.2021

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 05.07.2021

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 12.05.2021

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 16.03.2020

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні