Ухвала
від 20.05.2021 по справі 260/3868/20
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони її правонаступником

20 травня 2021 рокум. Ужгород№ 260/3868/20

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Гебеш С.А.

при секретарі судових засідань - Гулай М.В.

та осіб, які беруть участь у справі:

представник позивача - Буря О.О.;

представник відповідача - не з`явився,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні клопотання позивача про заміну його на правонаступника у адміністративній справі за позовною заявою Головного управління ДПС у Закарпатській області до Приватного акціонерного товариства "Ерстед" про стягнення податкового боргу, -

В С Т А Н О В И В:

Головне управління ДПС у Закарпатській області звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду із позовом до Приватного акціонерного товариства "Ерстед" про стягнення податкового боргу.

У ході проведення підготовчого судового засідання представником позивача заявлено клопотання про заміну позивача на правонаступника.

Вказане клопотання мотивоване тим, що Постановою КМУ від 30 вересня 2020 року № 893 "Про деякі питання територіальних органів Державної податкової служби" ліквідовано як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної податкової служби, зокрема, Головне управління ДПС у Закарпатській області (код ЄДРПОУ 43143065).

Представник позивача у судовому засіданні заявлене клопотання про заміну сторони правонаступником підтримав та просив суд таке задоволити.

Будучи належним чином повідомленим про день, час та місце судового розгляду представник відповідача у підготовче засідання не з`явився та не повідомив суд про причини неявки.

Розглянувши матеріали справи, подане представником позивача клопотання про його заміну на правонаступника у справі, суд приходить до наступного висновку.

Судом встановлено, що постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 року № 893 "Про деякі питання територіальних органів Державної податкової служби" ліквідовано як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної податкової служби, зокрема, Головне управління ДПС у Закарпатській області (код ЄДРПОУ 43143065).

Наказом Державної податкової служби України від 30 вересня 2020 року № 529 відповідно до ст. 21-1 Закону України "Про центральні органи виконавчої влади" та Положення про Державну податкову службу, затвердженого Постановою КМУ від 06 березня 2019 року № 227, утворено як відокремлений підрозділ Державної податкової служби України Головне управління ДПС у Закарпатській області.

Наказом Державної податкової служби України від 24 грудня 2020 року № 755 з 01 січня 2021 року розпочато здійснення територіальними органами ДПС, утвореними як її відокремлені підрозділи згідно з наказом ДПС від 30 вересня 2020 року № 529, повноважень та функцій територіальних органів ДПС, що ліквідуються відповідно до п. 1 Постанови 893.

Враховуючи наведене, Головне управління ДПС у Закарпатській області не має адміністративної процесуальної правоздатності органу, який згідно із законом виконує функції, зокрема у сфері реалізації державної податкової політики.

Таким чином, Державна податкова служба України в особі відокремленого підрозділу Головне управління ДПС у Закарпатській області є правонаступником усіх прав та обов`язків Головного управління ДПС у Закарпатській області.

За приписами статті 52 КАС України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Процесуальним правонаступництвом є заміна у справі сторони чи третьої особи у разі переходу повноважень (для суб`єкта владних повноважень), прав і обов`язків від однієї особи до іншої (правонаступника) у відносинах, щодо яких виник спір.

Підставами для залучення до участі у справі правонаступника сторони - суб`єкта владних повноважень, можуть бути припинення суб`єкта владних повноважень в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації, повне або часткове передання (набуття) адміністративної компетенції одного суб`єкта владних повноважень до іншого внаслідок повного чи часткового припинення його адміністративної компетенції.

Таким чином, всі права та обов`язки перейшли до Державної податкової служби України в особі відокремленого підрозділу Головне управління ДПС у Закарпатській області, яке є правонаступником позивача.

На підставі вищевикладеного, відповідно до статті 52 КАС України, позивач у справі Головне управління ДПС у Закарпатській області підлягає заміні на процесуального правонаступника - Державна податкова служба України в особі відокремленого підрозділу Головне управління ДПС у Закарпатській області.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 52, 243, 248, 294 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача про заміну сторони правонаступником - задовольнити.

Замінити позивача - Головне управління ДПС у Закарпатській області (88000, Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Волошина, 52, код ЄДРПОУ 43143065) на його правонаступника - Головне управління ДПС у Закарпатській області (88000, Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Волошина, 52, код ЄДРПОУ ВП 44106694), у справі за позовом Головного управління ДПС у Закарпатській області до Приватного акціонерного товариства "Ерстед" про стягнення податкового боргу.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили у порядку встановленому статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Повний текст ухвали виготовлено та підписано 25 травня 2021 року.

Суддя С.А. Гебеш

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.05.2021
Оприлюднено28.05.2021
Номер документу97176645
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —260/3868/20

Ухвала від 29.03.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

Ухвала від 07.12.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

Рішення від 10.06.2021

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

Ухвала від 20.05.2021

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

Ухвала від 20.05.2021

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

Ухвала від 22.01.2021

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

Ухвала від 01.12.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні