Ухвала
від 28.05.2021 по справі 201/4812/21
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/4812/21

Провадження № 1-в/201/114/2021

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 травня 2021 року Жовтневий районний суд

м. Дніпропетровська

у складі: головуючого судді ОСОБА_1

з секретарем: ОСОБА_2

за участю: прокурора ОСОБА_3

захисника адвоката ОСОБА_4

лікаря-психіатра ОСОБА_5

особи, щодо якої передбачається продовження

примусових заходів медичного характеру ОСОБА_6 ( в режимі відеоконференції)

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська у м. Дніпрі заяву лікаря-психіатра ОСОБА_5 про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку в умовах КЗ «Дніпровська міська поліклініка № 1 ДМР» стосовно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, який проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,

ВСТАНОВИВ:

В провадження Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська надійшла заява лікаря-психіатра ОСОБА_5 про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку в умовах КЗ «Дніпровська міська поліклініка № 1 ДМР» стосовно ОСОБА_6 , який, згідно висновку комісії лікарів-психіатрів вказаного закладу, продовжує страждати психічним захворюванням у вигляді шизофренії, у зв`язку із чим, враховуючи частково критичне ставлення до скоєного правопорушення та свого захворювання, нестабільність психічного стану, останній потребує продовження амбулаторного психіатричного лікування.

У судовому засіданні лікар-психіатр ОСОБА_5 просив задовольнити заяву та продовжити застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку в умовах КЗ «Дніпровська міська поліклініка № 1 ДМР» стосовно ОСОБА_6 .

Прокурор, захисник адвокат ОСОБА_4 , а також ОСОБА_6 у судовому засіданні не заперечували щодо задоволення заяви лікаря-психіатра про продовження застосування примусових заходів медичного характеру стосовно останнього.

Вислухавши думки учасників судового провадження, дослідивши матеріали заяви, суд приходить до наступного висновку.

15 січня 2019 року ухвалою Ленінського районного суду м. Харкова до ОСОБА_6 було застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом строком до шести місяців.

05 серпня 2019 року ухвалою Самарського районного суду м. Дніпропетровська було продовжено примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом стосовно ОСОБА_6 строком до шести місяців.

24 квітня 2020 року ухвалою Самарського районного суду м. Дніпропетровська було змінено ОСОБА_6 примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом на амбулаторну психіатричну допомогу в примусовому порядку із строком до шести місяців.

11 листопада 2020 року ухвалою Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська було продовжено ОСОБА_6 примусові заходи медичного характеру у виді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку із строком до шести місяців.

Згідно висновку комісії лікарів-психіатрів КЗ «Дніпровська міська поліклініка № 1 ДМР» № 451 від 13 травня 2021 року, на підставі психічного стану ОСОБА_6 поступової адаптації його в домашніх умовах, для формування стійкої прихильності до терапії, часткового критичного ставлення до скоєного правопорушення та свого захворювання, нестабільності психічного стану, останній потребує подальшого надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Відповідно до ст. 514 КПК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування. Розгляд питання про продовження, зміну чи припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється за письмовою заявою представника медичного закладу (лікаря-психіатра), де тримається дана особа, у передбаченому ст. 95 КК України та ст. 512 цього Кодексу порядку. До письмової заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Враховуючи викладені обставини, суд не вбачає підстав для припинення застосування до ОСОБА_6 примусових заходів медичного характеру, оскільки останній продовжує страждати на психіатричне захворювання у формі шизофренії параноїдної, примусове лікування якого мало нетривалий характер, частково критичне ставлення до скоєного правопорушення та свого захворювання, нестабільність психічного стану, у зв`язку з чим, суд вважає за необхідне продовжити застосування до ОСОБА_6 примусових заходів медичного характеру у виді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку, при цьому, підстав щодо необхідності застосування інших примусових заходів, передбачених ч. 1 ст. 94 КК України, судом не встановлено.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 369-372, 512, 514 КПК України, ст.ст. 94, 95 КК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву лікаря-психіатра ОСОБА_5 про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку в умовах КЗ «Дніпровська міська поліклініка № 1 ДМР» стосовно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 задовольнити.

Продовжити на строк шість місяців застосування до ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , примусових заходів медичного характеру у виді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку в умовах КЗ «Дніпровська міська поліклініка № 1 ДМР».

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, яка може бути подана учасниками кримінального провадження до Дніпровського апеляційного суду через Жовтневий районний суд м. Дніпропетровська протягом семи днів з дня проголошення ухвали суду.

Головуючий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.05.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу97244739
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку в умовах КЗ «Дніпровська міська поліклініка № 1 ДМР» стосовно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, який проживає за адресою: АДРЕСА_1

Судовий реєстр по справі —201/4812/21

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Шелестов К. О.

Ухвала від 24.05.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Шелестов К. О.

Ухвала від 20.05.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Шелестов К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні