Рішення
від 07.05.2010 по справі 2о-23-2010
ХРИСТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2о-23/2010

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 травня 20010 року м. Христинівка

Христинівський районний с уд Черкаської області в скла ді: судді Вітер Л.А., при секрет арі Бурбі Р.Ю., розглянувши у в ідкритому попередньому судо вому засіданні цивільну спра ву за заявою ОСОБА_1, зацік авлена особа: Малосевастянів ська сільська рада про встан овлення факту, що має юридичн е значення, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою і прохає встановити , що він являється рідним сино м ОСОБА_2, яка померла ІН ФОРМАЦІЯ_2..

Він вказує, що ІНФОРМАЦІЯ _2 померла його мати ОСОБА _2. Після її смерті залишилас ь спадщина, яка складається і з Державного акта на право вл асності на землю. В зв' язку з тим, що ним пропущений 6-ти міс ячний строк подачі заяви до н отаріальної контори, то він п озбавлений права переоформи ти спадщину. Крім того, було ви явлено розбіжності в докумен тах, а саме: в державному акті та в свідоцтві про смерть прі звище матері вказано «ОСОБ А_2», що було записано внаслі док описки. В свідоцтві про йо го народження та в паспорті, й ого прізвище вказано «ОСОБ А_2». Тому він змушений зверн утись з даним позовом до суду , щоб встановити факт родинни х стосунків з померлою.

В судовому засіданні заявн ик доводи заяви підтримав; св ідки ОСОБА_3 та ОСОБА_4 підтвердили, що заявник дійс но являється рідним сином О СОБА_2, яка померла ІНФОРМ АЦІЯ_2.; представник зацікав леної особи - Малосевастяні вської сільської ради в судо ве засідання не з»явився, над ав суду заяву в якій прохає сп раву слухати у його відсутні сть, проти задоволення заяви не заперечує.

Вислухавши заявника, свідк ів, дослідивши матеріали спр ави, суд вважає, що заява підля гає до задоволення, поскільк и судом встановлено, що заявн ик дійсно являється рідним с ином ОСОБА_2, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2., , що стверджує ться довідкою виконкому Мало севастянівської сільської р ади від 28.04.2010 року № 238/02-08 та показа ми свідків ОСОБА_3 та ОСО БА_4.

Після смерті ОСОБА_2 зал ишилась спадщина, яка склада ється із Державного акта на п раво власності на землю сері ї ІІІ-ЧР № 033535. В зв' язку з тим, щ о заявник пропустив 6-ти місяч ний строк подачі заяви до нот аріальної контори, то він поз бавлений права переоформити спадщину.

Крім того, було виявлено роз біжності в документах, а саме : в державному акті та в свідоц тві про смерть прізвище мате рі заявника вказано «ОСОБА _2», що було записано внаслід ок описки.

Прізвище заявника згідно п аспорту та свідоцтва про нар одження вказано «ОСОБА_2» , а прізвище померлої «ОСОБ А_2», що засвідчується свідо цтвом про смерть серії НОМЕ Р_1

Встановлення факту родинн их відносин із ОСОБА_2 нео бхідно заявникові для отрима ння спадщини.

Відповідно до ст. 256 ч.1 п.1 суд р озглядає справи про встановл ення факту родинних відносин між фізичними особами.

Керуючись ст. ст. 10, 58-60, 130, 212 ЦПК У країни та на підставі ст. 256 ч.1 п .1 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Встановити, що ОСОБА_2, я ка померла ІНФОРМАЦІЯ_2, я вляється рідною матір»ю ОС ОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1.

На рішення може бути подана апеляційна скарга до апеляц ійного суду Черкаської облас ті через Христинівський райо нний суд протягом двадцяти д нів після подання заяви про а пеляційне оскарження протяг ом десяти днів з дня його прог олошення. У разі неподання за яви про апеляційне оскарженн я у встановлений строк рішен ня набирає чинності.

Суддя :

СудХристинівський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення07.05.2010
Оприлюднено21.03.2011
Номер документу9724635
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2о-23-2010

Ухвала від 10.09.2010

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Якименко Лариса Григорівна

Рішення від 07.05.2010

Цивільне

Христинівський районний суд Черкаської області

Вітер Леся Анатоліївна

Рішення від 21.05.2010

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Єременко Володимир Максимович

Рішення від 15.02.2010

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Грубіян Любов Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні