Ухвала
від 26.05.2021 по справі 120/1679/21-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

26 травня 2021 р. Справа № 120/1679/21-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Поліщук І.М.,

за участю:

секретаря судового засідання: Зданевич Н.Ю.

представника позивача: Петренко О.П.

представника відповідача: Тимучка О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за позовом: Державного підприємства "Архітектурно-будівельний інжиніринг"

до: Західного офісу Держаудитслужби України

про: визнання протиправним та скасування висновку

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Державного підприємства "Архітектурно-будівельний інжиніринг" до Західного офісу Держаудитслужби України про визнання протиправним та скасування висновку.

В судовому засіданні 26.05.2021 судом з власної ініціативи поставлено на розгляд питання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ СТАМ".

Присутні в судовому засіданні представники сторін не заперечували щодо залучення третьої особи.

Визначаючись щодо необхідності залучення до участі у справі третьої особи, суд виходив із наступного.

Так, положеннями ч. 2 ст. 49 КАС України визначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Як слідує із прохальної частини позовної заяви, предметом оскарження в межах даної справи є висновок Західного офісу Держаудитслужби України від 15.02.2021 про результати моніторингу закупівлі №UA-2020-08-18-009179-а "Реконструкція частини першого поверху головного лікувального корпусу ВЕ (Н) МД КНП "Ямпільська ЦРЛ" з добудовою критого в`їзду для автотранспорту медичної допомоги за адресою: Україна, Вінницька область, Ямпільський район, м. Ямпіль, вул. Пирогова, 1".

При цьому, як видно із матеріалів справи, переможцем процедури закупівлі №UA-2020-08-18-009179-а визначено Товариство з обмеженою відповідальністю "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ СТАМ".

Враховуючи вище викладене, а також враховуючи характер спірних правовідносин, суд приходить до виноску, що рішення, прийняте за наслідками розгляду даної справи може вплинути на права, свободи та інтереси ТОВ "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ СТАМ", а тому наявні підстави для його залучення до участі у справі в якості третьої особи.

Керуючись ст.ст. 49, 248, 256 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ СТАМ" (вул. Академіка Янгеля, 4-С, м. Вінниця, код ЄДРПОУ 38953893).

Запропонувати третій особі в 5-денний строк з дня отримання копії даної ухвали подати свої письмові пояснення з приводу заявлених позовних вимог.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Повний текст ухвали складено 31.05.2021.

Суддя Поліщук Ірина Миколаївна

Дата ухвалення рішення26.05.2021
Оприлюднено02.06.2021
Номер документу97272739
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —120/1679/21-а

Рішення від 26.08.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 25.08.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 10.06.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 26.05.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 26.05.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 05.03.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні