Ухвала
від 31.05.2021 по справі 235/3605/21
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер справи 235/3605/21

Номер провадження 2/235/1366/21

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у цивільній справі

31 травня 2021 року м. Покровськ

Суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області Клікунова А.С., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 , поданої представником позивача - адвокатом Токарєвою Оленою Геннадіївною, до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя, -

В С Т А Н О В И Л А :

На розгляд суду пред`явлено вказану позовну заяву, в якій представник позивач - адвокат Токарєва О.Г., в інтересах ОСОБА_1 просить:

1. Визнати спільною сумісною власністю подружжя ОСОБА_1 та ОСОБА_2 майно, яке придбано у період шлюбу, а саме: житловий будинок, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , земельну ділянку, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , кадастровий номер 1413200000:09:071:1093, загальною площею 0,1 га, цільове призначене - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), автомобіль марки Daewоo Lanos, реєстраційний номер НОМЕР_1 , майно побутового та домашнього вжитку: пральна машинка Indesit, кухонний гарнітур, шафу-купе.

2. Визнати за позивачем - ОСОБА_1 право власності на наступне майно:

- на 1/2 частину житлового будинку, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 ;

- на 1/2 частину земельної ділянки, розташованої АДРЕСА_1 .

Виділити ОСОБА_1 в натурі рухоме майно: пральну машинку Indesit.

3. Залишити у власності відповідача автомобіль марки Daewоo Lanos, реєстраційний номер НОМЕР_1 та визнати за відповідачем право власності:

- на 1/2 частину житлового будинку, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 ;

- на 1/2 частину земельної ділянки, розташованої АДРЕСА_1 .

Виділити відповідачу - ОСОБА_2 в натурі наступне рухоме майно: шафу-купе, кухонний гарнітур.

4. Стягнути з відповідача - ОСОБА_2 на користь позивача - ОСОБА_1 судовий збір, сплачений під час подачі позовної заяви до суду.

Позовна заява подана:

- з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України;

- згідно правил ст. 19 ЦПК України (предметна юрисдикція) та ст. ст. 26 - 30 ЦПК України (територіальна юрисдикція).

Відсутні підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі.

Частиною другою статті 19 ЦПК України визначено, що цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Пунктом 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України передбачено, що при відкритті провадження у справі суд встановлює, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Згідно ч. 4 ст. 19 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

В розумінні ч. 4 ст. 19 ЦПК України швидке вирішення справи є пріоритетним.

Предметом позову є - поділ майна подружжя, підстава позову - ст. ст. 60, 70 СК України, 372 ЦК України.

Перешкод для проведення спрощеного провадження у цій справі, передбачених ч. ст. 274 ЦПК України - не встановлено (в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах, що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя).

З урахуванням ч. 3 ст. 274 ЦПК України, оцінено категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін та інших учасників справи, та положення ч. 5 ст. 279 ЦПК України - суд вважає за необхідне розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Відповідно до ч. 2, ч. 4 ст. 279 ЦПК України розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання, яке проводиться не пізніше тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Разом з позовною заявою представником позивача - адвокатом Токарєвою О.Г. подано заяву про витребування з Територіального сервісного центру МВС України № 1444 дублікату (копій) реєстраційних документів на транспортний засіб Daewоo Lanos, реєстраційний номер НОМЕР_1 . Дана заява обґрунтована тим, що до Територіального сервісного центру МВС України № 1444 було направлено адвокатський запит про надання інформації про власника вищезазначеного легкового автомобіля. Але ТСЦ МВС України № 1444 було відмолено в надані запитуваної інформації.

Заява підлягає розгляду в порядку ст. 84 ЦПК України.

Згідно ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Згідно ч. 1 ст. 83 ЦПК України, сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду.

Згідно ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи у разі неможливості самостійно надавати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Суд, з урахуванням вказаних обставин, з огляду на положення вказаних норм, приходить до переконання, що заява представника позивача - адвоката Токарєвої О.Г. про витребування доказів є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 19, 81, 84, 187, 260, 274, 279 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И Л А :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 , поданої представником позивача - адвокатом Токарєвою Оленою Геннадіївною, до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження.

Призначити перше судове засідання для розгляду справи по суті о 10:00 годин 12 липня 2021 року в залі № 10 Красноармійського міськрайонного суду Донецької області за адресою: Донецька область, м. Покровськ, вул. Європейська, 10, - з викликом сторін.

Копію ухвали направити учасникам справи відповідно до вимог ст. 190 ЦПК України.

Відповідачу запропонувати, на протязі п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали, надіслати до суду копію відзиву та додані до нього документи відповідно до вимог ст. ст. 178, 191 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Відповідно до ч. 4 ст. 277 ЦПК України відповідач має право подати заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до ч. 2 ст. 278 ЦПК України позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення на таку відповідь до першого судового засідання по справі.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (зустрічна позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення - є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: https://ka.dn.court.gov.ua

Заяву представника позивача - адвоката Токарєвої О.Г. про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Територіального сервісного центру МВС України № 1444 в Донецькій області:

-інформацію про власника транспортного засобу Daewоo Lanos, реєстраційний номер НОМЕР_1 ;

-дублікат (копію) реєстраційних документів на транспортний засіб Daewоo Lanos, реєстраційний номер НОМЕР_1 .

Витребувані документи подати через канцелярію суду, за адресою: АДРЕСА_2 .

Згідно з ч. 8, 9 ст. 84 ЦПК України у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо мотивів порушення правил підсудності (п. 8 ч. 1 ст. 353 ЦПК України) в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги через Красноармійський міськрайонний суд Донецької області до Донецького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення, а якщо учаснику справи ухвала суду не була вручена у день її складення - протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду (п.п. 15.5 п. 15 Розділ XIII Перехідних положень ЦПК України). В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Відрук. прим.:

1. - до справи;

2. - позивачу ОСОБА_1 ( АДРЕСА_3 );

3. - представнику позивачу -адвокату Токарєвій О.Г. ( Донецька область, м. Покровськ, м-н Южний, буд. 20, оф. 3);

4. - відповідачу ОСОБА_2 ( АДРЕСА_4 );

5. - Територіальному сервісному центру МВС України № 1444 в Донецькій області (Донецька область, м. Покровськ, вул. Тюленіна, буд. 1).

Суддя: А.С. Клікунова

СудКрасноармійський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення31.05.2021
Оприлюднено01.06.2021
Номер документу97302405
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —235/3605/21

Ухвала від 12.11.2021

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Клікунова А. С.

Ухвала від 31.05.2021

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Клікунова А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні