Ухвала
від 01.06.2021 по справі 641/1572/21
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №641/1572/21

Провадження по справі № 2/635/2406/2021

У Х В А Л А

про відкриття провадження по справі

01 червня 2021 року сел. Покотилівка Харківського району Харківської області

Суддя Харківського районного суду Харківської області Березовська І.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: ОСОБА_3 , Слобожанська Державна митна служба України, Державна фіскальна служба України про витребування майна з чужого незаконного володіння та стягнення моральної шкоди ,

позивач - ОСОБА_1 , зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування): АДРЕСА_1 ;

відповідач - ОСОБА_2 , зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування): АДРЕСА_2 ;

третя особа - Слобожанська Державна митна служба України, місцезнаходження: м. Харків, вул. Короленко, 16-Б;

третя особа - Державна фіскальна служба України, місцезнаходження: м. Київ, Львівська площа, 8 ,

В с т а н о в и в:

ОСОБА_1 пред`явив до суду позов шляхом подання позовної заяви до ОСОБА_2 , треті особи: ОСОБА_3 , Слобожанська Державна митна служба України, Державна фіскальна служба України , яким просить витребувати з незаконного володіння автомобіль Renault Megane Scenic д.н.з. НОМЕР_1 , з передачею даного автомобіля ОСОБА_1 , стягнути з відповідача заподіяну моральну шкоду в розмірі 20000 грн., а також стягнути з відповідача судові витрати.

Ухвалою Комінтернівського районного суду м. Харкова від 18 березня 2021 року цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: ОСОБА_3 , Слобожанська Державна митна служба України, Державна фіскальна служба України про витребування з незаконного володіння автомобілю та стягнення моральної шкоди передано до Харківського районного суду Харківської області за територіальною підсудністю.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 13 квітня 2021 року, справу передано в провадження судді Харківського районного суду Харківської області Березовської І.В.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 16 квітня 2021 року позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: ОСОБА_3 , Слобожанська Державна митна служба України, Державна фіскальна служба України про витребування з незаконного володіння автомобілю та стягнення моральної шкоди залишено без руху та надано строк для усунення недоліків позову - 10 днів з дня вручення копії ухвали.

У вказаний строк позивач усунув недоліки позову, визначені Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 16 квітня 2021 року.

Позовна заява після усунення недоліків відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, підсудна Харківському районному суду Харківської області.

Підстав для повернення чи передачі за підсудністю, відмови у відкритті провадження при відкритті провадження судом не встановлено.

Враховуючи, що позовні вимоги не містять очевидних ознак малозначної справи, які передбачені ч.6 ст.19 ЦПК України, не виникають з трудових правовідносин, а також враховуючи відсутність клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження та обраний позивачем спосіб захисту, підстав для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, передбачених ст.274 ЦПК України, судом не встановлено. Виходячи з вищезазначеного суд приходить до висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст.184-187 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: ОСОБА_3 , Слобожанська Державна митна служба України, Державна фіскальна служба України про витребування майна з чужого незаконного володіння та стягнення моральної шкоди .

Розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

Призначити проведення підготовчого засідання 30 червня 2021 року о 15 годині 00 хвилин.

В підготовче засідання викликати сторони.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надати відзив на позов, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: hr.hr.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.В. Березовська

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення01.06.2021
Оприлюднено02.06.2021
Номер документу97336556
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —641/1572/21

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Пілюгіна О. М.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Путря О. Г.

Ухвала від 01.06.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 16.04.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 18.03.2021

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Онупко М. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні