Ухвала
від 03.06.2021 по справі 646/3484/21
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/3484/21

Провадження № 2/646/1719/2021

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у справі

03.06.2021 м.Харкова

Суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова Шелест І.М., розглянувши матеріали цивільної справи № 646/3484/21 за позовом ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 до Приватного акціонерного товариства Харківський регіональний фонд підтримки підприємства , місцезнаходження: м. Харків, вул. Космічна, 20, Відкритого акціонерного товариства Левада , місцезнаходження: м. Харків, вул. Сидоренківська, 58, треті особи: Харпківська міська рада, місцезнаходження: м. Харків, м-н. Конституції, 7, Дочірнє підприємство ФІН Страхової компанії ЛЕММА , місцезнаходження: м. Харків, вул. Азербайджанська, 32-а про встановлення нікчемним договору купівлі-продажу, застосуванння наслідків нікчемного договору,

ВСТАНОВИВ:

У травні 2021 року до Червонозаводського районного суду м. Харкова надійшла вищевказана позовна заява, в якій позивачі просили встановити договір купівлі-продажу б/н від 20 лютого 2002 року укладений між ВАТ Левада та ВАТ Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва нікчемним правочином та застосувати до нього наслідки нікчемного договору.

Дослідивши матеріали позовної заяви, вважаю можливим відкрити провадження у справі виходячи з наступного.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України, що дає можливість суду відкрити провадження по справі.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Пунктом 4 ч.2 ст. 187 ЦПК України передбачено при постановленні ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі вирішення питання за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатись справа.

З огляду на значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, вважаю, що дану справу слід розглядати за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 19, 175, 177, 184, 187, 198, 190, 191,199, 258, 260, 274 ЦПК України, суддя,-

ухвалив:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 до Приватного акціонерного товариства Харківський регіональний фонд підтримки підприємства , місцезнаходження: м. Харків, вул. Космічна, 20, Відкритого акціонерного товариства Левада , місцезнаходження: м. Харків, вул. Сидоренківська, 58, треті особи: Харпківська міська рада, місцезнаходження: м. Харків, м-н. Конституції, 7, Дочірнє підприємство ФІН Страхової компанії ЛЕММА , місцезнаходження: м. Харків, вул. Азербайджанська, 32-а про встановлення нікчемним договору купівлі-продажу, застосуванння наслідків нікчемного договору .

Справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

Підготовче судове засідання по справі призначити о 15-00 годині 29.07.2021 року у приміщенні Червонозаводсього районного суду м. Харків за адресою: м. Харків, майдан, Героїв Небесної Сотні, 36, 3-й під`їзд м. Харків.

У підготовче судове засідання викликати сторони.

Направити відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити відповідачу, що він має право протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали суду про відкриття провадження, підготувати відзив на позовну заяву та надіслати суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відзив разом з доданими документами необхідно надіслати учасникам судового процесу разом з надсиланням відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відзив на позову заяву має відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Роз`яснити позивачу, що після отримання відзиву на позов, він повинен подати суду відповідь на відзив з зазначенням своїх міркувань, аргументів та відповідних доказів, копія якої має бути направлена відповідачеві, а докази направлення подані суду.

Також роз`яснюється право на подачу зустрічного позову, який відповідач має право пред`явити у строк для подання відзиву, форма і зміст зустрічного позову мають відповідати вимогам ст. 194 ЦПК України.

Роз`яснити сторонам про зобов`язання подати свої докази до суду до початку розгляду справи по суті. Докази, подані з порушенням даних вимог, не приймаються, якщо сторона не доведе, що докази подано несвоєчасно з поважних причин. Роз`яснити сторонам, що до початку розгляду справи по суті, зобов`язані повідомити суд про всі відомі їм рішення судів, що стосуються предмету спору, а також про всі відомі їм незавершені судові провадження, що стосуються предмету спору. Роз`яснити сторонам, що заява про виклик свідка має бути подана до початку розгляду справи по суті. Клопотання про витребування доказів має бути подано до початку розгляду справи по суті, із дорученням відомостей про неможливість отримання таких доказів особисто стороною або іншою особою, яка бере участь у справі. Роз`яснити сторонам, що судові повістки можна отримувати в електронному вигляді за допомогою SМS-повідомлення, для чого учаснику процесу потрібно подати до суду заявку, яку необхідно роздрукувати на порталі Судової влади України або отримати в суді. Копію ухвали суду надіслати сторонам.

Запропонувати третім особам протягом 15 днів з моменту отримання позову та додатків до нього, відзивів на позов та додатків до них надати пояснення щодо позову та відзиву відповідно до ст. 181 ЦПК України.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за адресою: (веб-адреса сторінки http://cz.hr.court.gov.ua).

Суддя І.М. Шелест

СудЧервонозаводський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення03.06.2021
Оприлюднено04.06.2021
Номер документу97392780
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —646/3484/21

Рішення від 25.12.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Барабанова В. В.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Барабанова В. В.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Барабанова В. В.

Ухвала від 18.11.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

Ухвала від 29.07.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

Ухвала від 03.06.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні