Ухвала
від 03.06.2021 по справі 945/741/21
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Справа № 945/741/21

Провадження № 2-о/945/42/21

УХВАЛА

про витребування доказів

03 червня 2021 року м. Миколаїв

Миколаївський районний суд Миколаївської області, в складі головуючого судді Шаронової Н.О., присяжних: Ілляшенко Р.М.; Герули А.Ю., за участю: секретаря судового засідання Карабут В.В.; заявника ОСОБА_1 , розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Миколаєві цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Степівська сільська рада, як Орган опіки та піклування; Степівський дитячий будинок - інтернат, про визнання фізичної особи - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатним і призначення опікуна , -

встановив:

07 травня 2021 року ОСОБА_1 звернулася до Миколаївського районного суду Миколаївської області з заявою про визнання фізичної особи - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатним та призначення опікуна, заінтересовані особи: Степівська сільська рада, як Орган опіки та піклування; Степівський дитячий будинок - інтернат.

Ухвалою Миколаївського районного суду Миколаївської області від 07 травня 2021 року відкрито провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 . Постановлено призначити справу до судового розгляду.

У судовому засіданні заявник ОСОБА_1 звернулася до суду з клопотанням про витребування від Департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації медичної картки ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та від Степівського дитячого будинку - інтернату історії хвороби ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Вказане клопотання заявник мотивував тим, що зазначена медична документація необхідна для призначення та проведення судової - психіатричної експертизи.

Представник заінтересованої особи - Степівської сільської ради, як Органу опіки та піклування, у судове засідання не з`явився, при цьому 03 червня 2021 року подав на адресу суду заяву, в якій підтримав заявлені вимоги заявника та просив проводити розгляд справи без його участі.

Представник заінтересованої особи - Степівського дитячого будинку - інтернату у судове засідання не з`явився, при цьому 03 червня 2021 року також подав на адресу суду заяву, в якій просив проводити розгляд справи за його відсутності та повідомив про те, що проти заяви ОСОБА_1 не заперечує.

Вислухавши пояснення заявника, розглянувши клопотання про витребування доказів, суд дійшов такого.

Згідно з положеннями ч. ч. 1, 2 ст. 84 Цивільного процесуального кодексу України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

З огляду на те, що заявником обґрунтована необхідність витребування доказів , а також з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ч. ч. 1, 2 ст. 84, ч. 1 ст. 260 Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

ухвалив:

Клопотання заявника ОСОБА_1 про витребування доказів, - задовольнити.

Витребувати від Департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації (54029, м. Миколаїв, вул. Робоча, 2А/1) медичну картку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації подати докази, які витребовує суд у строк до 20 липня 2021 року, у разі неможливості подати такі докази у встановлені строки, зобов`язати Департамент соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації, повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Витребувати від Степівського дитячого будинку - інтернату (57107, Миколаївська область, Миколаївський район, с. Степове, вул. Козацька, буд. 45) історію хвороби ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Степівському дитячому будинку - інтернату подати докази, які витребовує суд у строк до 20 липня 2021 року, у разі неможливості подати такі докази у встановлені строки, зобов`язати Степівський дитячий будинок - інтернат, повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Розгляд справи відкласти на 28 липня 2021 року на 10 годину 30 хвилин.

Копію ухвали для виконання направити Департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації та Степівському дитячому будинку - інтернату.

Ухвала набирає законної сили з дня її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя Н. О. Шаронова

Присяжні: Р. М. Ілляшенко

А. Ю. Герула

03.06.2021

СудМиколаївський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення03.06.2021
Оприлюднено04.06.2021
Номер документу97395119
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —945/741/21

Рішення від 01.06.2023

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Чулуп О. С.

Рішення від 01.06.2023

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Чулуп О. С.

Ухвала від 19.05.2023

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Чулуп О. С.

Ухвала від 19.12.2022

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Чулуп О. С.

Ухвала від 19.12.2022

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Чулуп О. С.

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Чулуп О. С.

Ухвала від 28.01.2022

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Шаронова Н. О.

Ухвала від 06.12.2021

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Шаронова Н. О.

Ухвала від 03.06.2021

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Шаронова Н. О.

Ухвала від 07.05.2021

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Шаронова Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні