Ухвала
від 03.06.2021 по справі 456/2323/21
СТРИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 456/2323/21

Провадження № 1-кп/456/396/2021

УХВАЛА

про призначення судового розгляду

03 червня 2021 року місто Стрий

Стрийський міськрайонний суд Львівської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

провівши підготовче судове засідання у кримінальному провадженні відносно обвинуваченого ОСОБА_5 за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

До Стрийського міськрайонного суду Львівської області з Стрийської місцевої прокуратури Львівської області надійшов обвинувальний акт відносно обвинуваченого ОСОБА_5 за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

18.05.2021 року прийнято рішення про призначення підготовчого судового засідання на 3.06.2021 року.

Згідно діючого кримінально-процесуального законодавства дане кримінальне провадження підсудне Стрийському міськрайонному суду Львівської області. Обвинувальний акт складено відповідно до вимог КПК України.

На стадії підготовчого провадження угод про примирення чи про визнання винуватості у порядку передбаченому ст.ст. 468-475 КПК України до суду не поступило. Підстав для закриття провадження чи повернення обвинувального акту прокуророві по справі не вбачається.

Заслухавши думку прокурора, учасників процесу, вивчивши обвинувальний акт, суд вважає, що кримінальне провадження підлягає призначенню до розгляду, проведення якого провести за участю обвинуваченого, потерпілої сторони.

Відповідно дост.316 КПК Українипісля завершення підготовки до судового розгляду суд постановляє ухвалу про призначення судового розгляду.

Таким чином, наявні достатні підстави для призначення даного кримінального провадження до судового розгляду.

Згідностатті 314-1 КПК України, з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання представник уповноваженого органу з питань пробації складає досудову доповідь за ухвалою суду. Досудова доповідь складається щодо особи, обвинуваченої у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості, або тяжкого злочину, нижня межа санкції якого не перевищує п`яти років позбавлення волі.

Частиною четвертоюст. 314-1 КПК Українипередбачені випадки, коли досудова доповідь не складається. В судовому засіданні не встановлено передбачених вказаною нормою підстав для не складання досудової доповіді.

Зважаючи на те, що ОСОБА_5 обвинувачується у вчиненні тяжкого злочину, нижня межа санкції якого не перевищує п`яти років позбавлення волі, з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття об`єктивного судового рішення, суд вважає за необхідне доручити представнику уповноваженого органу з питань пробації скласти досудову доповідь щодо обвинуваченого.

До обвинувального акту додано цивільний позов поданий представником потерпілого ТОВ «Перша Галицька Компанія» адвокатом ОСОБА_6 до ОСОБА_5 згідно якого такий просить стягнути з обвинуваченого на користь цивільного позивача 510637,50 грн. матеріальних збитків, завданих внаслідок вчинення злочину.

Відповідно до ч. 1ст. 128 КПК України, особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди, має право під час кримінального провадження до початку судового розгляду пред`явити цивільний позов до підозрюваного, обвинуваченого або до фізичної чи юридичної особи, яка за законом несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння.

Положеннями ч. 5ст. 128 КПК Українивизначено, що цивільний позов у кримінальному провадженні розглядається судом за правилами, встановленими цим Кодексом. Якщо процесуальні відносини, що виникли у зв`язку з цивільним позовом, цим Кодексом не врегульовані, до них застосовуються нормиЦивільного процесуального кодексу Україниза умови, що вони не суперечать засадам кримінального судочинства.

Відповідно до ч. 2ст. 61 КПК Україниправа та обов`язки цивільного позивача виникають з моменту подання позовної заяви органу досудового розслідування або суду. Тобто, фактично з моменту пред`явлення цивільного позову в межах кримінального провадження особа визнається цивільним позивачем.

Відповідно до ч.2ст. 62 КПК Україниправа та обов`язки цивільного відповідача виникають з моменту подання позовної заяви органу досудового розслідування або суду. Тобто фактично з моменту пред`явлення цивільного позову в межах кримінального провадження обвинувачений, як особа, що несе відповідальність за відшкодування кримінальним правопорушенням шкоди, визнається цивільним відповідачем.

Судом встановлено, що форма і зміст поданої позовної заяви відповідає вимогам, встановленим до позовної заяви, яка пред`являється у порядку цивільного судочинства, а тому слід визнати ТОВ «Перша Галицька Компанія» цивільним позивачем за позовом до ОСОБА_5 , який є відповідно цивільним відповідачем, про стягнення з останнього матеріальної шкоди завданої злочином, яку позивач просить розглядати в межах даного кримінального провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 314-316 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Кримінальне провадження відносно обвинуваченого ОСОБА_5 за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України призначити до судового розгляду на 29.07.2021 року о 14-00 годин в приміщенні зали судового засідання Стрийського міськрайонного суду Львівської області (м. Стрий вул. Шевченка, 89).

Кримінальне провадження розглянути у відкритому судовому засіданні суддею одноособово.

Доручити Стрийському районному сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Львівській області підготувати в строк до 20.07.2021 року досудову доповідь щодо обвинуваченого:

- ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,, уродженця та жителя АДРЕСА_1 .

Копію ухвали направити до Стрийського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Львівській області для виконання.

Роз`яснити представнику органу пробації про його права та обов`язки, визначеніст.72-1 КПК України.

Роз`яснити обвинуваченому ОСОБА_5 , що відповідно до ч.4ст.9 Закону України «Про пробацію», йому надається можливість брати участь у підготовці досудової доповіді. Участь особи у підготовці досудової доповіді полягає у наданні персоналу органу пробації інформації, необхідної для підготовки такої доповіді.

Цивільний позов потерпілого товариства з обмеженою відповідальністю «Перша Галицька Компанія» прийняти до провадження та розглядати разом з кримінальним провадженням.

Визнати товариство з обмеженою відповідальністю «Перша Галицька Компанія» цивільним позивачем, обвинуваченого ОСОБА_5 - цивільним відповідачем.

Роз`яснити цивільному позивачу та цивільному відповідачу їх права відповідно до ст.61та ст.62 КПК України.

Відповідно до ч. 7ст. 178 ЦПК Українинадати цивільному відповідачу ОСОБА_5 строк для подачі відзиву на цивільний позов не пізніше п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали. Зобов`язати відповідача надіслати (надати) копію відзиву та доданих до нього документів позивачу одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Копію ухвали направити учасникам судового провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97414416
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення судового розгляду 03 червня 2021 року місто Стрий Стрийський міськрайонний суд Львівської області в складі: головуючого судді ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 прокурора ОСОБА_3 захисника ОСОБА_4 провівши підготовче судове засідання у кримінальному провадженні відносно обвинуваченого ОСОБА_5 за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України

Судовий реєстр по справі —456/2323/21

Ухвала від 14.03.2023

Кримінальне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Бораковський В. М.

Постанова від 05.01.2023

Кримінальне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Бораковський В. М.

Ухвала від 04.11.2022

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Маліновська-Микич О. В.

Ухвала від 03.11.2022

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Маліновська-Микич О. В.

Вирок від 21.09.2022

Кримінальне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Янів Н. М.

Ухвала від 21.09.2022

Кримінальне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Янів Н. М.

Ухвала від 03.06.2021

Кримінальне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Янів Н. М.

Постанова від 18.05.2021

Кримінальне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Янів Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні