Ухвала
від 04.06.2021 по справі 480/4146/21
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

04 червня 2021 року Справа № 480/4146/21

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Гелета С.М., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін у приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Сумській області про визнання відмови протиправною та зобов`язання вчинити дії,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся з позовною заявою до Головного управління Держгеокадастру у Сумській області, в якій просить визнати протиправною відмову Головного управління Держгеокадастру у Сумській області, викладену у наказі №18-5083/16-21-СГ від 05.05.2021, у наданні дозволу ОСОБА_1 на розроблення проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки у власність загальною площею 2,0 га. за рахунок земель сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства за межами населеного пункту на території Беївської сільської ради, Липоводолинського району, Сумської області, та зобов`язати відповідача надати дозвіл на розроблення проекту землеустрою.

Ухвалою суду від 21.05.2021 відкрито провадження, розгляд справи призначено за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

03.06.2021 представник відповідача подав до суду відзив у якому проти позовних вимог заперечує, просить відмовити в їх задоволенні. Також просив залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Липоводолинську селищну раду Роменського (Липоводолинського) району Сумської області.

Суд відмовляє в задоволенні вказаного клопотання з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Суд зазначає, що учасник може бути залучений до участі у справі в якості третьої особи в тому разі, коли рішення по справі може вплинути на його права, обов`язки, свободи або інтереси.

Обґрунтовуючи необхідність залучення Липоводолинської селищної ради Роменського (Липоводолинського) району Сумської області в якості третьої особи представник відповідача посилається на те, що земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності, серед яких є спірна земельна ділянка, передано в комунальну власність Липоводолинській селищній раді Роменського (Липоводолинського) району Сумської області згідно наказу від 09.12.2020 №24-ОТГ та акту приймання-передачі земельних ділянок з державної у комунальну власність.

Суд зазначає, що в даному випадку предметом розгляду справи є правомірність винесеного саме відповідачем наказу згідно поданої позивачем заяви про надання дозволу на розробку проекту землеустрою. Крім того, доказів того, що у встановленому порядку було проведено державну реєстрацію права, в т.ч. і на спірну земельну ділянку, за Липоводолинською селищною радою Роменського (Липоводолинського) району Сумської області матеріали справи не містять, відповідачем не надано.

Керуючись ст.ст. 49, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання представника Головного управління Держгеокадастру у Сумській області про залучення Липоводолинської селищної ради Роменського (Липоводолинського) району Сумської області в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено та підписано 04.06.2021.

Суддя С.М. Гелета

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.06.2021
Оприлюднено05.06.2021
Номер документу97421313
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —480/4146/21

Рішення від 03.09.2021

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Ухвала від 04.06.2021

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Ухвала від 21.05.2021

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні