Ухвала
від 08.06.2021 по справі 2-241/2010
МАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-241/2010

Провадження № 6/417/75/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"08" червня 2021 р. с.Марківка Луганської області

Марківський районний суд Луганської області в складі:

головуючого судді Дідоренко А.Е.

при секретарі Колеснік В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в с.Марківка заяву Товариства з обмеженою відповідальністю ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ІНВЕСТОХІЛЛС ВЕСТА про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для його пред`явлення на примусове виконання в цивільній справі за позовом Акціонерного комерційного банку Форум до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

23.04.2021 року заявник Товариство з обмеженою відповідальністю ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ІНВЕСТОХІЛЛС ВЕСТА звернувся до суду з заявою про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для його пред`явлення на примусове виконання в цивільній справі за позовом Акціонерного комерційного банку Форум до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

В заяві заявник зазначив, що 12.02.2010 року Кам`янобрідський районний суд м.Луганська ухвалив рішення по справі №2-241/2010 яким, позовні вимоги ПАТ Банк Форум до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором задоволено і стягнуто з ОСОБА_1 на користь ПАТ Банк Форум заборгованість за кредитним договором №0394/07/09-Т в сумі 112487 грн.12 коп. Стягнуто з ОСОБА_1 на користь ПАТ Банк Форум судові витрати у сімі 1124 грн.87 коп., витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи у сумі 250 грн.

На підставі вище вказаного рішення видано виконавчий лист №2-241/2010.

Ухвалою Марківського районного суду Луганської області від 17.03.2021 року відновлено втрачене судове провадження в цивільній справі №2-241/2010.

Ухвалою Марківського районного суду Луганської області від 17.03.2021 року замінено сторону виконавчого провадження з виконання судового рішення у справі №2-241/2010 за позовом АТ Банк Форум до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором- стягувача АТ Банк Форум його правонаступником ТОВ Фінансова компанія Інвестохіллс Веста .

Згідно даних Автоматизованої системи виконавчих проваджень з відкритим доступом за параметрами пошуку за прізвищем, ім`ям та по батькові боржника ОСОБА_1 відкриті виконавчі провадження відсутні, що підтверджує факт відсутності на виконанні у будь-якому відділі державної виконавчої служби чи приватного виконавця листів про стягнення заборгованості з ОСОБА_1 .

У зв`язку з перебуванням АТ Банк Форум на стадії ліквідації, кадрових змін, а саме скорочення штатів та звільнення працівників відділу повернення проблемної заборгованості виникла необхідністю передачі документів до інших структурних підрозділів та продажу частини кредитного портфелю через електронний майданчик(електронну торгову систему ProZorro), через що було пропущено строки на пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Після купівлі частини кредитного портфелю, що складається із прав вимоги за кредитними договорами, виникла необхідність у передачі від АТ Банк Форум до ТОВ Фінансова компанія Інвестохіллс Веста оригіналів кредитних справ клієнтів(боржників), що у свою чергу є довготривалою процедурою, яка включає в себе, поміж іншого, процедуру звірки за Актами прийому-передачі переданої документації, виявлення наявності чи відсутності оригіналів відповідних документів, у т.ч. оригіналів виконавчих листів та аналіз строку на їх пред`явлення, що також стало однією з підстав пропуску строків на пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Просить суд видати дублікат виконавчого листа №2-241/2010, звернувши до виконання рішення Кам`янобрідського районного суду м.Луганська від 12.02.2010 року про стягнення заборгованості за кредитним договором з ОСОБА_1 та поновити строк пред`явлення до виконання виконавчого листа.

Представник ТОВ Фінансова компанія Інвестохіллс Веста в судове засідання не з`явився, в заяві просив справу розглянути у його відсутність (а.с.87).

ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, про час і місце судового засідання повідомлявся - через оголошення на офіційному веб-порталі "Судова влада України" на веб-сайті Марківського районного суду в розділі "Громадянам, що мешкають в зоні АТО", оскільки він зареєстрований на тимчасовоокупованій території куди підприємством поштового зв`язку "Укрпошта" не здійснюється доставка поштової кореспонденції. Клопотань чи заперечень суду не надано (а.с.108).

Суд, дослідивши письмові докази, вважає заяву такою, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до п.17.4 Перехідних положень ЦПК України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви.

Пленум Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ в своїй постанові від 25.09.2015 року за №8 "Про узагальнення практики розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах" вказав, що заява про видачу дубліката виконавчого листа повинна містити необхідні відомості для вирішення питання видачі дубліката виконавчого листа. У таких заявах потрібно зазначати назви сторін виконавчого провадження, підстави для видачі дубліката виконавчого листа; посилання на докази, якими підтверджувались би втрата виконавчого листа.

З матеріалів справи вбачається, що на підставі рішення Кам`янобрідського районного суду м.Луганська від 12.02.2010 року в цивільній справі №2-241/2010 за позовом Акціонерного комерційного банку Форум до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, стягнуто з ОСОБА_1 на користь Акціонерного комерційного банку «Форум» на рахунок НОМЕР_1 в ЛФ АКБ «Форум» , код 26342034, МФО 304870 заборгованість в сумі 112487 (сто дванадцять тисяч чотириста вісімдесят сім) гривень 12 коп., судові витрати у сумі 1124(одна тисяча сто двадцять чотири) грн. 87 коп., витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи у сумі 250(двісті п`ятдесят) грн.(а.с.7-8).

Згідно даних Автоматизованої системи виконавчих проваджень з відкритим доступом за параметрами пошуку за прізвищем, ім`ям та по батькові боржника ОСОБА_1 відкриті виконавчі провадження відсутні, що підтверджує факт відсутності на виконанні у будь-якому відділі державної виконавчої служби чи приватного виконавця листів про стягнення заборгованості з ОСОБА_1 (а.с.97).

Згідно ухвали Марківського районного суду Луганської області від 17.03.2021 року відновлено втрачене судове провадження в частині рішення Кам`янобрідського районного суду м.Луганська від 12.02.2010 року (а.с.61-65).

28.03.2019 року між ПАТ Банк Форум та ТОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ВЕСТА було укладено договір про відступлення прав вимоги №002/19/6 відповідно до якого ПАТ БАНК ФОРУМ відсупило ТОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ВЕСТА , а ТОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ВЕСТА набуло право вимоги заборгованості за договорами кредиту, в тому числі за Договором кредиту №0394/07/09-N.

Протоколом загальних зборів учасників ТОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ВЕСТА за №06/08-2019 від 06.08.2019 року Про перейменування ТОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ВЕСТА на ТОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ІНВЕСТОХІЛЛС ВЕСТА , ТОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ВЕСТА (код ЄДРПОУ:41264766) змінило назву на ТОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ІНВЕСТОХІЛЛС ВЕСТА (код ЄДРПОУ: 41264766), в зв`язку з чим, ТОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ІНВЕСТОХІЛЛС ВЕСТА (Код ЄДРПОУ:41264766) виступає правонаступником прав та обов`язків ТОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ВЕСТА ( код ЄДРПОУ: 41264766).

Згідно ч.1 ст.12 Закону України Про виконавче провадження виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Відповідно до ч.6 ст.12 Закону України Про виконавче провадження стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Згідно ст. 433 ЦПК України у разі пропуску строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено. Заява про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа, виданого судом, подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції. Заява про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа, виданого іншими органами (посадовими особами), подається до суду за місцем виконання відповідного рішення. Заява розглядається в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. їх неявка не є перешкодою для вирішення питання про поновлення пропущеного строку. Суд розглядає таку заяву в десятиденний строк. Про поновлення строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання суд постановляє ухвалу.

Враховуючи те, що положення п.17.4 Розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України регламентує видачу дублікату виконавчого листа, суд приходить до висновку, що вказана заява підлягає задоволенню та вважає можливим видати дублікат виконавчого листа та поновити строк для пред`явлення його до виконання, оскільки рішення суду ще не виконане в повному обсязі.

На підставі викладеного, керуючись п. 17.4 Перехідних положень, ст.ст. 258 , 260 , 261 ЦПК України суд,

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ІНВЕСТОХІЛЛС ВЕСТА про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для його пред`явлення на примусове виконання в цивільній справі за позовом Акціонерного комерційного банку Форум до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості - задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа по цивільній справі №2-241/2010 за позовом Акціонерного комерційного банку Форум до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, згідно рішення Кам`янобрідського районного суду м.Луганська від 12.02.2010 року.

Поновити строк пред`явлення виконавчого листа до виконання по цивільній справі №2-241/2010 за позовом Акціонерного комерційного банку Форум до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Ухвала може бути оскаржена до Луганського апеляційного суду через Марківський районний суд Луганської області протягом 15 днів з дня її ухвалення.

Суддя: А.Е.Дідоренко

Дата ухвалення рішення08.06.2021
Оприлюднено08.06.2021
Номер документу97473625
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-241/2010

Ухвала від 04.01.2010

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Драгомерецька К. П.

Ухвала від 29.09.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Смотрицький В. Г.

Ухвала від 22.09.2021

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Стеценко О. С.

Ухвала від 26.08.2021

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Стеценко О. С.

Ухвала від 26.07.2021

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Стеценко О. С.

Ухвала від 08.06.2021

Цивільне

Марківський районний суд Луганської області

Дідоренко А. Е.

Ухвала від 24.05.2021

Цивільне

Марківський районний суд Луганської області

Дідоренко А. Е.

Ухвала від 06.04.2021

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Пронька В. В.

Ухвала від 17.03.2021

Цивільне

Марківський районний суд Луганської області

Дідоренко А. Е.

Ухвала від 17.03.2021

Цивільне

Марківський районний суд Луганської області

Дідоренко А. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні