Ухвала
від 10.06.2021 по справі 489/2531/21
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

"10" червня 2021 р. Справа № 489/2531/21

Провадження №2/489/1650/21

УХВАЛА

10 червня 2021 року м. Миколаїв

Ленінський районний суд міста Миколаєва у складі головуючого судді Рум`янцевої Н.О., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (письмове провадження) цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Житлово-комунального підприємства Миколаївської міської ради Південь про стягнення заборгованості по заробітній платі, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, компенсацію за невикористану відпустку та моральну шкоду

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом, яким просив: зобов`язати ЖКП ММР Південь провести з ним остаточний розрахунок при звільненні у розмірі 266278,13 грн.; стягнути з відповідача на його користь середній заробіток за весь час затримки розрахунку при звільненні; стягнути з відповідача на його користь моральну шкоду у розмірі 26000,00 грн. .

Відповідно до ч.2 ст.19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим кодексом, у порядку, зокрема позовного провадження (загального або спрощеного).

Вивчивши матеріали справи, суд дійшов до наступного висновку.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 274 ЦПК України , у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи малозначні справи.

Відповідно до ч. 3 ст. 274 ЦПК України , при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Визначення місця проживання дитини, у відповідності до вимог ст. 274 ЦПК України не підлягає розгляду у порядку спрощеного провадження, таким чином, при відкритті провадження в цивільній справі, суд помилково визначив вид провадження як спрощене.

Згідно ч. 6 ст. 277 ЦПК України , якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Зважаючи на складність справи, її значення для сторін, відсутність доказів у справі, необхідності заслухати пояснення сторін, суд вважає за необхідне перейти до розгляду вказаної справи в порядку загального позовного провадження з призначенням підготовчого засідання.

На підставі вище викладеного, керуючись ст. 277 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Перейти від розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін до розгляду справи за правилами загального позовного провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Житлово-комунального підприємства Миколаївської міської ради Південь про стягнення заборгованості по заробітній платі, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, компенсацію за невикористану відпустку та моральну шкоду.

Призначити цивільну справу до розгляду у відкритому підготовчому судовому засіданні в Ленінському районному суді міста Миколаєва, судова зала №11 (4 поверх, каб. № 414) на 02 листопада 2021 року на 15 год. 30 хв.

Про дату та час розгляду справи повідомити сторони, які беруть участь у справі.

Відповідач(чі), в порядку статті 178 ЦПК України, має право подати суду відзив, впродовж двадцяти днів з моменту отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити сторонам вимоги ст. 83 ЦПК України, згідно з якими:

- позивач, особи яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви;

- відповідач, повинний подати суду докази разом з поданням відзиву.

Веб-адреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається http://ln.mk.court.gov.ua/sud1416/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ленінського районного суду

м. Миколаєва Н.О. Рум`янцева

Дата ухвалення рішення10.06.2021
Оприлюднено11.06.2021
Номер документу97554025
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —489/2531/21

Рішення від 22.12.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 02.11.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 10.06.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 28.04.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні