Ухвала
від 10.06.2021 по справі 925/1536/19
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"10" червня 2021 р. Справа№ 925/1536/19

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Євсікова О.О.

суддів: Попікової О.В.

Корсака В.А.

без виклику представників сторін,

розглядаючи апеляційну скаргу

Товариства з обмеженою відповідальністю Черкасизалізобетонбуд

на рішення Господарського суду Черкаської області від 24.11.2020 (повний текст складено 30.11.2020)

у справі № 925/1536/19 (суддя Васянович А.В.)

за первісним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Черкасизалізобетонбуд

до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бульвар Шевченка, 352

про стягнення 78 919,13 грн

та

зустрічним позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бульвар Шевченка, 352

до Товариства з обмеженою відповідальністю Черкасизалізобетонбуд

про визнання права власності та визнання недійсним договору оренди,-

в с т а н о в и в :

Обставини справи викладено в ухвалах Північного апеляційного господарського суду від 24.03.2021, 19.04.2021, 26.05.2021 та 31.05.2021.

Від ТОВ Черкасизалізобетонбуд надійшла заява, у якій, на виконання ухвали Північного апеляційного господарського суду від 31.05.2021, товариство повідомило про технічну можливість проведення судового засідання у цій справі, призначеного на 14.06.2021 на 13 год. 00 хв. в режимі відео конференції поза межами приміщення суду з використанням технічних засобів представника ТОВ Черкасизалізобетонбуд Василеги А.П. за допомогою сервісу EasyСon .

Згідно з положеннями ч. 1 ст. 197 ГПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус або Державною судовою адміністрацією України (ч. 4 ст. 197 ГПК України).

Наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 №196 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі - Порядок).

У п. 2 розділу ІІ Порядку зазначено, що системою відеоконференцзв`язку є комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасниками судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства.

У розділах ІІІ, ІV вказаного Порядку встановлено процедуру подання заяви про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, форму та зміст такої заяви, визначено етапи проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Відповідно до п. 1 розділу ІІІ Порядку для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. У разі, якщо учасник не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до п. 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

Рішення про можливість підтвердити особу учасника справи, коли така особа не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), а також рішення про обрання Системи, що буде використана для проведення судового засідання в режимі відеоконференції, приймається головуючим суддею, у провадженні якого знаходиться справа.

Відповідно до ч. 2 ст. 197 ГПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Суд може постановити ухвалу про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час).

У Північного апеляційного господарського суду є технічна можливість для проведення судових засідань в режимі відеоконференції з використанням системи EаsyCon , а саме: наявність обладнання та можливість його використання.

У поданій заяві ТОВ Черкасизалізобетонбуд вимоги процесуального закону та Порядку щодо форми та змісту дотримано.

Враховуючи, що право на участь в розгляді своєї справи гарантоване Конвенцією, Конституцією України та ГПК України, беручи до уваги впровадження обмежувальних заходів пов`язаних з введенням карантину на території України та з огляду на необхідність забезпечення своєчасного розгляду господарської справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання ТОВ Черкасизалізобетонбуд та провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з урахуванням технічних можливостей у суді з використанням системи відеоконференцзв`язку EаsyCon .

Колегія суддів апеляційної інстанції вважає за необхідне відзначити, що згідно з п. 2 розділу III Порядку рішення про можливість підтвердити особу учасника справи, коли така особа не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), а також рішення про обрання Системи, що буде використана для проведення судового засідання в режимі відеоконференції, приймається Головуючим суддею, у провадженні якого знаходиться справа.

Підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису, або відповідно до пункту 2 розділу III цього Порядку. На початку судового засідання учасники, що беруть участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, за потреби, на вимогу Головуючого судді повинні показати свій паспорт або інший документ, що посвідчує особу, в розгорнутому вигляді на сторінці з фотографією в камеру (п.п. 1.4, 2.2. розділу IV Порядку).

Керуючись ст. ст. 197, 202, 234, 235, 268, 270 ГПК України, апеляційний господарський суд, -

У Х В А Л И В :

1. Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Черкасизалізобетонбуд про проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами суду задовольнити.

2. Повідомити учасників справи, що розгляд апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю Черкасизалізобетонбуд на рішення Господарського суду Черкаської області від 24.11.2020 у справі № 925/1536/19 відбудеться в режимі відеоконференції 14.06.2021 о 13 год. 00 хв. в приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: м. Київ, вул. Шолуденка, 1-А, зал судових засідань № 9 (ІІ поверх).

Провести судове засідання у справі № 925/1536/19, призначене на 14.06.2021 на 30 год. 00 хв., в режимі відеоконференції за допомогою системи відеоконференцзв`язку EasyCon ( https://easycon.com.ua/ ).

3. В судовому засіданні в режимі відеоконференції в Північному апеляційному господарському суді братиме участь:

Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бульвар Шевченка, 352 .

В судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду братиме участь:

Товариство з обмеженою відповідальністю Черкасизалізобетонбуд (представник: Василега А.П., e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ), якому для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом до мережі Інтернет , які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

4. Забезпечити Товариству з обмеженою відповідальністю Черкасизалізобетонбуд участь у судовому засіданні у справі № 925/1536/19, призначеному на 14.06.2021 року о 13 год. 00 хв., в режимі відеоконференції відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 № 196.

5. Роз`яснити Товариству з обмеженою відповідальністю Черкасизалізобетонбуд , що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції його представник зобов`язаний зайти та авторизуватися (із застосуванням електронного підпису) в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до початку судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники, камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

6. Попередити учасників справи, що згідно з ч. 5 ст. 197 ГПК України, п. 5 розділу І зазначеного Порядку ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

7. Довести до відома учасників справи, що Інструкція користувача для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення EаsyCon розміщена за вебпосиланням: https://easycon.com.ua/vkz_help_uk-ua.pdf .

8. Копію цієї ухвали направити Товариство з обмеженою відповідальністю Черкасизалізобетонбуд на електронну адресу представника Василеги А.П. ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя О.О. Євсіков

Судді О.В. Попікова

В.А. Корсак

СудПівнічний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення10.06.2021
Оприлюднено11.06.2021
Номер документу97555654
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/1536/19

Ухвала від 20.10.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Євсіков О.О.

Ухвала від 20.10.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Євсіков О.О.

Ухвала від 11.10.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Євсіков О.О.

Ухвала від 06.09.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Євсіков О.О.

Ухвала від 06.09.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Євсіков О.О.

Ухвала від 11.08.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Євсіков О.О.

Ухвала від 14.06.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Євсіков О.О.

Ухвала від 10.06.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Євсіков О.О.

Ухвала від 31.05.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Євсіков О.О.

Ухвала від 26.05.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Євсіков О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні