Ухвала
від 08.06.2021 по справі 200/9850/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

08 червня 2021 р. Справа №200/9850/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Шинкарьова І.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області до Української міської ради про стягнення суми неповернутих коштів у розмірі 9891,68 грн.,

В С Т А Н О В И В:

21 травня 2021 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження. Заявник зазначив, що боржника припинено, а його правонаступником є Селидівська міська ради. Просив замінити Українську міську раду на Селидівську міську раду.

У призначене судове засідання представники сторін не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином. За таких обставин, суд визнав за можливе провести судове засідання в порядку письмового провадження на підставі наявних матеріалів.

Розглянувши матеріали справи суд встановив наступне.

Рішенням від 04 лютого 2021 року позов Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області до Української міської ради про стягнення суми неповернутих коштів у розмірі 9891,68 грн. задоволено та стягнуто з Української міської ради (код ЄДРПОУ 04052991) на користь Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області неповернуті кошти у розмірі 9891,68 грн.

25 березня 2021 року Донецьким окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №200/9850/20-а, в якому боржником зазначено Українська міська рада.

12.04.2021 управління ДКСУ у м. Селидовому Донецької області повернуло виконавчий лист на адресу управління у зв`язку з тим, що в органі Казначейства відкриті рахунки боржника відсутні.

Судом встановлено, що під процесуальним правонаступництвом у виконавчому провадженні розуміють заміну однієї зі сторін (стягувана або боржника) з переходом прав та обов`язків від право попередників до іншої особи (правонаступника), що раніше не брали участі у виконавчому провадженні. Відповідно до п.5 ст.15 ЗУ Про виконавче провадження , у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Заміна сторони правонаступником може відбуватися як при відкритому виконавчому провадженні, так і при відсутності виконавчого провадження, тобто може бути проведена на будь-якій стадії процесу.

Українська міська рада є органом місцевого самоврядування, тому процес припинення (реорганізації) юридичної особи регулюється Законом України Про місцеве самоврядування в Україні від 21.105.1997 № 280/97-ВР та Законом України Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій № 1009-ІХ від 17.11.2020. рішенням Селидівської міської ради від 16.12.2020 № 8/1-2 Про початок реорганізації Української міської ради, Петриківської сільської ради, Цурукінської селищної ради шляхом приєднання до Селидівської міської ради розпочато реорганізацію Української міської ради. Відповідно до п.2 Рішення № 8/1-2 від 16.12.2020 Селидівська міська рада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків Української міської ради.

Відповідно до Закону України Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій від 17.11.2020 (далі - Закон), залишки коштів (у тому числі боргові зобов`язання), які утворилися на кінець бюджетного періоду на рахунках бюджетів розформованих територіальних громад, перераховуються одночасно до бюджету сформованої територіальної громади на підставі платіжних доручень за підписом сільського, селищного, міського голови, обраного сформованою територіальною громадою, або керівника відповідного місцевого фінансового органу, утвореного до затвердження Кабінетом Міністрів України територій територіальних громад.

Відповідно до п.6 (1) п.п.11,12 Закону, юридична особа - виконавчий комітет новообраної ради є правонаступником прав та обов`язків юридичних осіб - виконавчих комітетів рад, що припиняються, з дня затвердження новообраною радою персонального складу її виконавчого комітету. Відповідно до рішення Селидівської міської ради від 18.01.2021 № 8/1-9 Про утворення виконавчого комітету Селидівської міської ради, встановлення його чисельності та затвердження персонального складу затверджено кількісний склад виконкому Селидівської міської ради та її персональний склад. Під час реорганізації юридичних осіб - органів місцевого самоврядування у випадках, визначених цим пунктом, не застосовуються положення законодавства щодо необхідності одержання згоди кредиторів стосовно заміни боржника у зобов`язанні (переведення боргу). Сформована територіальна громада є правонаступником усього майна, прав та обов`язків розформованої територіальної громади з урахуванням особливостей, визначених підпунктами 5 і 6 цього пункту.

Відповідно до паспорту Селидівської територіальної громади, Українська міська рада входить до складу Селидівської територіальної громади.

Відповідно до ст.52 КАС України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну сторони чи третьої особи правонаступником.

Згідно з положеннями частини першої статті 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до ч. 4 ст. 379 КАС України положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Керуючись статтями 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд,-

У Х В А Л И В :

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну боржника задовольнити.

Замінити боржника у виконавчому листі №200/9850/20-а, який видано 25 березня 2021 року за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області до Української міської ради про стягнення 9891,68 грн. з Української міської ради (код ЄДРПОУ 04052991) на правонаступника Селидівську міську раду (код ЄДРПОУ 04052962).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І.В. Шинкарьова

Дата ухвалення рішення08.06.2021
Оприлюднено14.06.2021
Номер документу97560243
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/9850/20-а

Ухвала від 08.06.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

Рішення від 04.02.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

Ухвала від 20.01.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

Ухвала від 23.12.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні