Ухвала
від 10.06.2021 по справі 676/3149/21
КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 676/3149/21

Номер провадження 1-кп/676/313/21

У Х В А Л А

про призначення справи до судового розгляду,

прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

10 червня 2021 року Кам`янець-Подільський міськрайонний суд

Хмельницької області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_3 ,

представника потерпілого ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

захисника ОСОБА_6 ,

провівши відкрите підготовче судове засіданні в залі суду в м. Кам`янці-Подільському у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені 26 січня 2020 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020240160000033, по обвинуваченню

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Свалява Закарпатської області, жителя АДРЕСА_1 , українця, громадянина України, із середньою освітою, одруженого, має на утриманні неповнолітніх дітей, непрацюючого, раніше не судимого в силу ст. 89 КК України,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.246 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

27 травня 2021 року з Кам`янець-Подільської окружної прокуратури до Кам`янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області із затвердженим обвинувальним актом надійшло кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.246 КК України.

В підготовчому судовому засіданні учасники судового провадження проти призначення справи до судового розгляду не заперечували.

Заслухавши думку учасників судового провадження, вивчивши обвинувальний акт, суд вважає, що кримінальне провадження підлягає призначенню до судового розгляду за наступними підставами.

Зокрема, угод про визнання винуватості чи про примирення у порядку ст.ст. 468-475 КПК Українидо суду не надійшло. Підстав для закриття кримінального провадження не вбачається. Обвинувальний акт складено у відповідності до вимог кримінального процесуального законодавства, при його затвердженні прокурором дотримані вимоги закону. Підстав для направлення обвинувального акту для визначення підсудності не встановлено, дане кримінальне провадження підсудне Кам`янець-Подільському міськрайонному суду Хмельницької області.

Таким чином, в наявності достатні підстави для призначення даного кримінального провадження до судового розгляду.

Заходи забезпечення кримінального провадження під час досудового розслідування не застосовувалися.

Крім того, в судовому засіданні прокурор заявив клопотання про надання доручення представнику уповноваженого органу з питань пробації підготувати досудову доповідь щодо обвинуваченого.

Заслухавши думку учасників судового провадження, вивчивши обвинувальний акт, суд вважає, що оскільки ОСОБА_5 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.246 КК України, а також з метою дотримання його прав у кримінальному провадження слід на підставі ч.5 ст.314, ч.ч.1-2 ст.314-1 КПК України доручити представнику уповноваженого органу з питань пробації підготувати досудову доповідь.

Крім того, встановлено, що Службою автомобільних доріг у Хмельницькій області до суду подано позовну заяву про стягнення із ОСОБА_5 майнової шкоди.

Заслухавши думку учасників судового провадження, які не заперечували проти прийняття позовної заяви до розгляду, вивчивши позовну заяву, суд вважає, що позовну заяву потерпілого необхідно прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Зокрема, встановлено, що позовна заява Службою автомобільних доріг у Хмельницькій області подана з дотриманням вимог статей175,176,177 ЦПК України, підстав для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі, встановленихЦивільним процесуальним кодексом України,немає. А тому, цивільний позов підлягає розгляду в межах кримінального провадження.

Керуючись ст.ст. 314-316 КПК України, ст.ст.175-177 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Призначити судовий розгляд кримінального провадження по обвинуваченню ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.246 КК України, у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Кам`янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області (м. Кам`янець-Подільський, вул. Драй Хмари, 7), на 13 год. 00 хв. 18 червня 2021 року.

Розгляд кримінального провадження здійснювати суддею одноособово.

В судове засідання викликати прокурора, потерпілого, обвинуваченого, захисника.

Доручити представнику уповноваженого органу з питань пробації за місцем проживання обвинуваченого підготувати в строк до 29 червня 2021 року досудову доповідь щодо обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.246 КК України, ОСОБА_5 .

Копію ухвали направити для виконання до органу пробації за місцем проживання обвинуваченого.

Прийняти позовнузаяву дорозгляду тавідкрити провадженняу справіза позовом Службиавтомобільних дорігу Хмельницькійобласті до ОСОБА_5 про відшкодування майнової шкоди.

Визнати Службуавтомобільних дорігу Хмельницькійобласті цивільним позивачем,а ОСОБА_5 - цивільним відповідачем.

Розгляд справиза позовомСлужби автомобільнихдоріг уХмельницькій області провестив межахкримінального провадженняпо обвинуваченню ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.246 КК України

Роз`яснити цивільному відповідачу, що він має право подати до суду протягом п`ятнадцяти днів з моменту отримання копії даної ухвали відзив на позов, всі докази, що підтверджували б заперечення проти позову, у разі їх наявності, чи заперечення на позов, позивачу надіслати їх копії.

Позивач має право подати протягом десяти днів з дня отримання копії відзиву відповідь на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч.3,4,5ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана відповідачу.

Копію ухвали вручити (надіслати) цивільному позивачу та цивільному відповідачу, а також роз`яснити іншим учасникам судового провадження право на отримання в суді копії ухвали суду.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її оголошення.

Суддя Кам`янець-Подільського

міськрайонного суду

Хмельницької області ОСОБА_1

СудКам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення10.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97570960
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти довкілля Незаконна порубка лісу

Судовий реєстр по справі —676/3149/21

Вирок від 16.02.2022

Кримінальне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Мантуляк Ю. В.

Ухвала від 10.06.2021

Кримінальне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Мантуляк Ю. В.

Ухвала від 31.05.2021

Кримінальне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Мантуляк Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні