Постанова
від 31.05.2010 по справі 2а-1844/10/2570
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖН ИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

14005, м. Чернігів, вул. Київ ська, 23

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 травня 2010 р. № 2а-1844/10/2570

Суддя Чернігівського о кружного адміністративного суду Скалозуб Ю.О., при секрет арі Грузновій О.Є., розглянувш и у відкритому судовому засі данні в приміщенні суду спра ву

за позовом управління Пенсійного фон ду України в Деснянському ра йоні м. Чернігова

до товариства з обмеженою ві дповідальністю "Сава Текс"

про стягнення заборгованості

за участю представникі в сторін:

від позивача Маковки О.П., довіреність № 81/01 від 11.01.2010 року

ВСТАНОВИВ:

До Чернігівського окру жного адміністративного суд у надійшов адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в Деснянськом у районі м. Чернігова до товар иства з обмеженою відповідал ьністю "Сава Текс", в якому поз ивач просить винести рішення про стягнення заборгованост і зі сплати страхових внескі в на загальнообов' язкове де ржавне пенсійне страхування в сумі3835,54 грн.

В судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримала у повному обся зі та просила їх задовольнит и.

Відповідач заперечень на п озов не надав, явку своїх пред ставників в судове засідання не забезпечив, хоча про час т а місце розгляду справи був п овідомлений належним чином. У зв' язку з нез' явленням п редставників відповідача та ненаданням витребуваних док азів розгляд справи відклада вся, ухвала про призначення р озгляду справи та повістки н аправлялися відповідачу за н аявною у матеріалах справи а дресою.

Відповідно до ст. 128 КАС Украї ни справа вирішується на під ставі наявних в ній доказів.

Розглянувши подані позива чем та відповідачем документ и і матеріали, заслухавши поя снення сторін, всебічно і пов но з' ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуєть ся позов, об' єктивно оцінив ши докази, які мають значення для розгляду справи і виріше ння спору по суті, суд вважає, що позов підлягає задоволенн ю з наступних підстав.

Товариство з обмеженою від повідальністю "Сава Текс" зар еєстроване як юридична особа і зареєстроване в управлінн і Пенсійного фонду України в Деснянському районі м. Черні гова як платник страхових вн есків.

Відповідно до п.6 ч.2 ст.17 Закон у України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування», страхувальник зоб ов' язаний нараховувати, об числювати і сплачувати в уст ановлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Згідно ст.20 Закону України « Про загальнообов' язкове де ржавне пенсійне страхування », обчислення страхових внес ків застрахованих осіб, здій снюється страхувальниками н а підставі бухгалтерських та інших документів, відповідн о до яких провадиться нараху вання (обчислення) або які під тверджують нарахування (обчи слення) заробітної плати (дох оду), грошового забезпечення , на які відповідно до цього За кону нараховуються страхові внески. Сплата страхових вне сків здійснюється виключно в грошовій формі. Страхувальн ики зобов'язані сплачувати с трахові внески, нараховані з а відповідний базовий звітни й період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня зак інчення цього періоду.

Пунктом 5.1.4 Інструкції про по рядок обчислення і сплати ст рахувальниками та застрахов аним особами внесків на зага льнообов' язкове державне п енсійне страхування до пенсі йного фонду України, зареєст ровано в Міністерстві юстиці ї України

5 липня 1999 р. за N 436/3729 п ередбачено, що нараховані за відповідний базовий звітний період страхові внески спла чуються платниками шляхом пе рерахування безготівкових с ум з їх банківських рахунків не пізніше ніж через 20 календ арних днів із дня закінчення цього періоду незалежно від виплат заробітної плати, на с уми яких нараховуються страх ові внески.

Відповідно до п.2 ст.106 Закону України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування», суми страхових вн есків своєчасно не нарахован і та/або не сплачені страхува льниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіаль ними органами Пенсійного фон ду у випадках, передбачених ч астиною третьою статті 20 цьог о Закону, вважаються простро ченою заборгованістю із спла ти страхових внесків (далі - не доїмка) і стягуються з нараху ванням пені та застосуванням фінансових санкцій.

Як вбачається з матеріалів справи, у відповідача, згідно розрахунку суми страхових в несків на загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання, за червень 2009 року - січе нь 2010 року мається заборгован ість зі сплати страхових вне сків в сумі 3835,54 грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС Укр аїни кожна сторона повинна д овести ті обставини, на яких ґ рунтуються її вимоги та запе речення, крім випадків, встан овлених статтею 72 цього Кодек су.

Доказів, які б спростовувал и доводи позивача, відповіда ч суду не надав.

За таких обставин та врахов уючи те, що сума страхових вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння, визнана сумою боргу відп овідача, суд дійшов висновку , що позовні вимоги управлінн я Пенсійного фонду України в Деснянському районі м. Черні гова до товариства з обмежен ою відповідальністю "Сава Те кс" про стягнення заборгован ості зі сплати страхових вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння в сумі 3835,54 грн., підлягають з адоволенню повністю.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб' єкта владних пов новажень, звільненого від сп лати судового збору, а також з а відсутності витрат позивач а - суб'єкта владних повноваже нь, пов'язаних із залученням с відків та проведенням судови х експертиз, судові витрати (с удовий збір) згідно ч. 4 ст. 94 КАС України стягненню з відпові дача не підлягають.

Керуючись ст.ст. 9, 69-71, 94, 97, 158-163, 156 К АС України, Чернігівський ок ружний адміністративний суд , -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовні вимоги задов ольнити повністю.

2. Стягнути на рахунок управ ління Пенсійного фонду Украї ни в Деснянському районі м. Че рнігова (пр. Перемоги,139, м. Черн ігів, 14013, п/р 25609303051155 в ОПЕРВ ЧОУ Оща дбанку, МФО 353553, код 21395284) з товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Сава Текс" (вул. Космонав тів,1/1 м. Чернігів, 14000, п/р 26004060137641 в ЧФ КБ "Приватбанку", МФО 353586, код 32399334 ) борг зі сплати страхових вне сків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня за червень 2009 - січень 2010 року в розмірі 3835,54 грн.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає за конної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, встановл еного цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Постанова може бути оскарж ена до суду апеляційної інст анції протягом десяти днів з дня її складення в повному об сязі за правилами, встановле ними ст.ст. 185-187 КАС України, шлях ом подання через суд першої і нстанції заяви про апеляційн е оскарження з наступним под анням протягом двадцяти днів апеляційної скарги. Апеляці йна скарга може бути подана б ез попереднього подання заяв и про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у стро к, встановлений для подання з аяви про апеляційне оскаржен ня

Суддя підпис Ю.О.Скалозуб

З оригіналом згідно:

суддя Ю.О.Скалозуб

Дата ухвалення рішення31.05.2010
Оприлюднено24.09.2010

Судовий реєстр по справі —2а-1844/10/2570

Ухвала від 15.08.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Бородавкіна С.В.

Ухвала від 13.04.2010

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Скалозуб Ю.О.

Ухвала від 23.01.2012

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Скалозуб Ю.О.

Постанова від 31.05.2010

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Скалозуб Ю.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні