Ухвала
від 14.06.2021 по справі 196/762/20
ЦАРИЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 196/762/20

№ провадження 1-кс/196/115/2021

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 червня 2021 року слідчий суддя Царичанського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1

за участі секретаря - ОСОБА_2 ,

прокурора - ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання прокурора Царичанського відділу Слобожанської окружної прокуратури ОСОБА_3 про дозвіл на проведення огляду, подане в рамках кримінального провадження №42020041500000038, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 15 травня 2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

14 червня 2021 року до суду надійшло клопотання прокурора Царичанського відділу Слобожанської окружної прокуратури ОСОБА_3 про дозвіл на проведення огляду, подане в рамках кримінального провадження №42020041500000038, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 15 травня 2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України.

Прокурор клопотання обґрунтовує наступними обставинами.

У провадженні СВ ВП №11 Дніпровського РУП ГУНП в області перебуває кримінальне провадження №42020041500000038 за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Встановлено, що службові особи виконавчого комітету Царичанської селищної ради внаслідок зловживання службовим становищем, з метою надання змоги розпорядження надлишковими бюджетними коштами юридичною особою ТОВ «СКС МОНОЛІТ», не надали перевагу переможцю тендеру на закупівлю робіт по об`єкту: «Капітальний ремонт будівлі КЗК «Царичанська публічна бібліотека» Царичанської селищної ради» з енергозберігаючими заходами за адресою АДРЕСА_1 » ФОП ОСОБА_4 з пропозицією 3 891 524,07 грн., а визнали переможцем ТОВ «СКС МОНОЛІТ» з пропозицією 4 084 555,86 грн., а також службовими особами виконавчого комітету Царичанської селищної ради укладено прямий договір з ТОВ «Омега СК» код 36960432 та проведено переговорну процедуру на закупівлю робіт по об`єкту: «Капітальний ремонт покрівлі КЗК «Царичанська публічна бібліотека» Царичанської селищної ради» за вищевказаною адресою на загальну суму 1 173 703,13, при цьому згідно робочого проекту на вказані роботи, локального кошторису та дефектного акту замовником затверджено кошторисну документацію із явно завищеними цінами на будівельні матеріали, що свою чергу спричинило тяжкі наслідки.

У ході досудового розслідування встановлено, що виконавчим комітетом Царичанської селищної ради та ТОВ «Омега СК» код 36960432 останнім перераховано кошти за виконання робіт по об`єкту: «Капітальний ремонт покрівлі КЗК «Царичанська публічна бібліотека» Царичанської селищної ради» на загальну суму 1 173 703,13.

На сьогоднішній день роботи по реконструкції покрівлі КЗК «Царичанська центральна бібліотека» Царичанської селищної ради» завершені.

17.02.2021 слідчим по даному кримінальному провадженню ОСОБА_5 призначено будівельно-технічну експертизу, виконання якої доручено судовим експертам Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз.

15.04.2021 ст. слідчим СВ ВП № 11 ДРУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_5 , на підставі ухвали слідчого судді Петриківського районного суду від 14.04.2021, проведеного огляд покрівлі будівлі КЗК «Царичанська публічна бібліотека» Царичанської селищної ради, що розташована по вул. Театральна, 16-г в смт. Царичанка, Царичанського району, Дніпропетровської області за участю судового експерта Дніпропетровського НДІСЕ ОСОБА_6 та представників ТОВ «Омега СК», за результатами якого було встановлено пристроєм мікрометр товщину черепиці яка склала 0,361 та 0,360 мм, що не відповідає актам виконаних робіт форми КБ-2 в де товщина черепиці складає 0,5 мм.

27.05.2021 до СВ ВП №11 Дніпровського РУП ГУНП в Дніпропетровській області надійшло клопотання судового експерта Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз ОСОБА_6 про необхідність забезпечення додаткового безперешкодного доступу до об`єкту дослідження, а саме «Капітальний ремонт покрівлі КЗК «Царичанська публічна бібліотека» Царичанської селищної ради», з можливістю виконати огляд горищного простору «Царичанської публічна бібліотеки».

Тому, на сьогоднішній день, з метою проведення повного, всебічного та об`єктивного досудового розслідування по вказаному кримінальному провадженні, а також у зв`язку з необхідністю проведення будівельно-технічної експертизи, необхідно провести додатковий огляд об`єкта нерухомого майна, який розташований за адресою: вул. Театральна, 16-г смт. Царичанка, Царичанського району Дніпропетровської області за участю судового експерта Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз.

В ході проведення даної слідчої дії необхідно оглянути покрівлю КЗК «Царичанська публічна бібліотека» Царичанської селищної ради» та отримати доступ до металочерепиці, яка була використана під час реконструкції Капітальний ремонт покрівлі КЗК «Царичанська центральна бібліотека» Царичанської селищної ради», у тому числі з можливістю зняття (відкручування листа металочерепиці) з метою встановлення маркування та виробника даного матеріалу на його зворотній стороні, а також проведення додаткових замірів товщини матеріалу, який був застосований під час проведення капітального ремонту.

Відповідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, дані щодо власника об`єкта нерухомого майна КЗК «Царичанська публічна бібліотека» Царичанської селищної ради», який розташований за адресою: вул. Театральна, 16-г смт. Царичанка, Царичанського району Дніпропетровської області, відсутні.

Однак, згідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб фізичних осіб-підприємців та громадських формувань кінцевим бенефіціарним власником КЗК «Царичанська публічна бібліотека» Царичанської селищної ради» є виконавчий комітет Царичанської селищної ради код ЄДРПОУ: 04339706 адреса: вул. 14 Гвардійської Дивізії, 10 смт. Царичанка Царичанського району Дніпропетровської області.

У зв`язку з цим, 07.06.2021 слідчий ВП №11 Дніпровського РУП ОСОБА_7 звернулась до Виконавчого комітету Царичанської селищної ради із запитом щодо надання дозволу на проведення огляду даного об`єкта нерухомості. 09.06.2021 Виконавчим комітету Царичанської селищної ради надано дозвіл на проведення огляду, однак без права забору (відібрання, отримання) будь-яких матеріалів з вказаного об`єкту.

11.06.2021 слідчим ВП №11 Дніпровського РУП ОСОБА_7 проведено огляд КЗК «Царичанська публічна бібліотека» Царичанської селищної ради». Однак, в ході проведення огляду представником Виконавчого комітету Царичанської селищної ради не надано дозвіл на відкручування листа металочерепиці з метою встановлення марки та виробника даного матеріалу, внаслідок чого судовий експерт був позбавлений доступу до металочерепиці, що в свою чергу не дає можливості звершити проведення експертизи.

Таким чином, враховуючи норми ст. 30 Конституції України, ст.ст. 233, 237 КПК України, а також лист виконавчого комітету Царичанської селищної ради та заперечення власника на отримання доступу до матеріалу, застосованого під час ремонту, огляд: КЗК «Царичанська публічна бібліотека» Царичанської селищної ради» можливо провести лише підставі ухвали слідчого судді.

Прокурор ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотання про надання дозволу на проведення огляду підтримав повністю, з підстав, викладених в самому клопотанні та прохав його задовольнити.

Згідно ч. 1, ч. 2 ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ст. 237 ч.3 КПК України з метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів.

Розглянувши клопотання, дослідивши надані до нього додатки: витяг з ЄРДР, постанову про призначення будівельно-технічної експертизи від 17.02.2021 року; протокол огляду місця події від 15.04.2021 року; клопотання експерта про надання об`єкту дослідження від 21.05.2021 року; лист виконавчого комітету Царичанської селищної ради Дніпропетровської області від 09.06.2021 року №1174 про дозвіл на проведення огляду без права забору (відібрання, отримання) будь-яких матеріалів з об`єкту; протокол огляду місця події від 11.05.2021 року, приходжу до висновку про те, що воно обґрунтоване та підлягає задоволенню, оскільки на даний час виникла необхідність у проведенні додаткового огляду об`єкта нерухомого майна, який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , за участю судового експерта Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Крім того, згідно ч. 7 ст. 237 КПК України при огляді слідчий, прокурор або за їх дорученням залучений спеціаліст має право проводити вимірювання, фотографування, звуко- чи відеозапис, складати плани і схеми, виготовляти графічні зображення оглянутого місця чи окремих речей, виготовляти відбитки та зліпки, оглядати і вилучати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження. Предмети, які вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Вилучені речі та документи, що не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 110, 237 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання прокурора Царичанського відділу Слобожанської окружної прокуратури ОСОБА_3 про дозвіл на проведення огляду, подане в рамках кримінального провадження №42020041500000038, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 15 травня 2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України - задовольнити.

Надати дозвіл групі слідчим СВ ВП №11 Дніпровського РУП ГУНП в Дніпропетровській області, які здійснюють досудове розслідування кримінального провадження, та групі прокурорів Царичанського відділу Слобожанської окружної прокуратури, які здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадження, на проведення огляду, за участю судового експерта Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз, об`єкта нерухомого майна КЗК «Царичанська публічна бібліотека» Царичанської селищної ради», який розташований за адресою: вул. Театральна, 16-Г смт. Царичанка, Царичанського району Дніпропетровської області, кінцевим бенефіціарним власником якого є виконавчий комітет Царичанської селищної ради, з метою встановлення, фіксації фактичних об`ємів виконаних робіт, доступу та отримання матеріалів які використовуються при проведенні робіт та відповідності внесених даних до офіційних документів, а саме: актів виконаних робіт форми КБ-2в по капітальному ремонту покрівлі КЗК «Царичанська публічна бібліотека» Царичаської селищної ради» по вул. Театральній, 16-Г смт. Царичанка Царичанського району Дніпропетровської області.

Строк дії ухвали 20 днів з моменту її постановлення.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97629470
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення огляду, подане в рамках кримінального провадження №42020041500000038, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 15 травня 2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України

Судовий реєстр по справі —196/762/20

Ухвала від 14.06.2021

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Руснак А. І.

Ухвала від 07.06.2021

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Руснак А. І.

Ухвала від 14.04.2021

Кримінальне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Говоруха В. О.

Ухвала від 08.04.2021

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Деркач Н. М.

Ухвала від 06.10.2020

Кримінальне

Криничанський районний суд Дніпропетровської області

Цаберябий Б. М.

Ухвала від 29.09.2020

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Коваленко В. Д.

Ухвала від 09.07.2020

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 09.07.2020

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 09.07.2020

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 09.07.2020

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні