Ухвала
від 14.06.2021 по справі 420/8512/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/8512/20

УХВАЛА

14 червня 2021 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Марина П.П., розглянувши заяву представника позивача про встановлення судового контролю

В С Т А Н О В И В:

В провадження Одеського окружного адміністративного суду перебувала справа за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю Торговий Дім ТЕКСІМ до Державної податкової служби України, за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Головне управління ДПС в Одеській області про визнання незаконною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії.

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 27 листопада 2020 року адміністративний позов задоволено повністю.

Постановою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 16.02.2021 року апеляційні скарги Головного управління ДПС в Одеській області та ДПС України залишено без задоволення, а рішення Одеського окружного адміністративного суду від 27 листопада 2020 року залишено без змін.

Від представника позивача засобом електронного зв`язку надійшла заява про встановлення судового контролю, в якій представник позивача просить суд зобов`язати ДПС України подати до суду протягом 30 днів звіт про виконання рішення Одеського окружного адміністративного суду від 27 листопада 2020 року по справі №420/8512/20.

Відповідно до ч. 1 ст. 167 КАС України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України;

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Вимога вказати в заяві по суті справи, скарзі, заяві, клопотанні або запереченні ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України стосується лише юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України. Іноземна юридична особа подає документ, що є доказом її правосуб`єктності за відповідним законом іноземної держави (сертифікат реєстрації, витяг з торгового реєстру тощо).

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Згідно з ч. 2 ст.167 КАС України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Разом з тим, відповідно до ч.ч. 8-9 ст. 44 КАС України процесуальні документи в електронній формі мають подаватися учасниками справи до суду з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи в порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

У разі подання до суду документів в електронній формі учасник справи зобов`язаний надати доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Проте, заявником не додано до заяви доказів надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Оскільки докази направлення іншим учасникам справи у спосіб встановлений КАС України відсутні, дана заява підлягає поверненню.

Керуючись ст.ст. 44, 47, 167, 169, 243, 248, 256, 294, 295 КАС України, суддя

У Х В А Л И В:

Заяву представника позивача про встановлення судового контролю - повернути заявнику.

Копію ухвали разом з заявою надіслати заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена, шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції у строки визначені статтею 295 КАС України.

Суддя П.П.Марин

Дата ухвалення рішення14.06.2021
Оприлюднено17.06.2021
Номер документу97659980
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/8512/20

Ухвала від 20.09.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 20.09.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 21.07.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 29.06.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 14.06.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 04.06.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 15.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Дашутін І.В.

Ухвала від 05.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Дашутін І.В.

Постанова від 16.02.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Бітов А.І.

Ухвала від 16.01.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Бітов А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні