Постанова
від 15.06.2021 по справі 734/1272/21
КОЗЕЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 1-кс/734/512/21 Справа № 734/1272/21

У х в а л а

іменем України

15 червня 2021 року смт. Козелець

Слідчий суддя Козелецького районного суду Чернігівської області ОСОБА_1 , із участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ відділення поліції № 1 Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 (кримінальне провадження № 12021270350000112, відомості про яке внесені 27 квітня 2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 271 КК України) про тимчасовий доступ до речей і документів,

в с т а н о в и в:

слідчий СВ відділення поліції № 1 Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 за погодженням із прокурором Козелецької окружної прокуратури Чернігівської області ОСОБА_4 звернулася до суду в рамках кримінального провадження №12021270350000112, відомості про яке внесені 27 квітня 2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 271 КК України, з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів. Клопотання обґрунтоване тим, що СВ ВП № 1 Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області здійснюється досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні. В ході досудового розслідування встановлено, що 27 квітня 2021 року в с. Бірки Чернігівського району Чернігівської області на території пилорами, де здійснює діяльність ПП " ОСОБА_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) по лісопильному та стругальному виробництву, виробництву дерев`яної тари, виробництво інших виробів з деревини, виготовлення виробів з корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння, оптовій торгівлі твердим, рідким, газоподібним паливом, та інше, де ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , керуючи погрузчиком-карою здійснив наїзд на ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , внаслідок чого останній помер. З метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження необхідно здійснити тимчасовий доступ до оригіналів документів до журналів інструктажів із охорони праці, установчих документів ПП " ОСОБА_5 ", в т.ч. статуту, посадових інструкцій, наказів про призначення на роботу ОСОБА_6 і ОСОБА_7 , наказу про призначення відповідальними за охорону праці на ПП " ОСОБА_5 " інженера з охорони праці, директора; повідомлення до ІНФОРМАЦІЯ_3 про нещасний випадок, що трапився з ОСОБА_7 , наказу про призначення комісії для розслідування нещасного випадку (якщо проводилось розслідування), акту або припису перевірки з охорони праці, посадових обов`язків та посадових інструкцій керівника та працівників ПП " ОСОБА_5 " із розписом про ознайомлення, переліків питань для проведення видів інструктажів із охорони праці на підприємстві, програми проведення інструктажів із питань охорони праці працівників підприємства за тематикою та часом, що перебувають у володінні ПП " ОСОБА_5 " с. Бірки Чернігівського району Чернігівської області.

У судове засідання слідчий ОСОБА_3 подала заяву про судовий розгляд клопотання за її відсутності, вимоги клопотання підтримала. Судовий розгляд клопотання проводиться без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, - на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Відповідно до ст. 93 КПК України збирання доказів здійснюється сторонами кримінального провадження, потерпілим, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, у порядку, передбаченому КПК України. Сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств установ та організацій, службових та фізичних осіб речей та документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Враховуючи обставини, встановлені при розгляді клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого СВ відділення поліції № 1 Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ПП " ОСОБА_5 " (юридична та фактична адреса - АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), на підставі ст. 163 КПК України підлягає задоволенню, так як стороною кримінального провадження доведена наявність достатніх підстав вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні вказаної юридичної особи.

Керуючись ст.ст. 131-132, 159-166 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в:

клопотання слідчого СВ відділення поліції № 1 Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати слідчим у кримінальному провадженні - слідчим СВ відділення поліції № 1 Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 і ОСОБА_11 тимчасовий доступ до журналів інструктажів із охорони праці, установчих документів ПП " ОСОБА_5 ", в т.ч. статуту, посадових інструкцій, наказів про призначення на роботу ОСОБА_6 і ОСОБА_7 , наказу про призначення відповідальними за охорону праці на ПП " ОСОБА_5 " інженера з охорони праці, директора, повідомлення до ІНФОРМАЦІЯ_3 про нещасний випадок, що трапився з ОСОБА_7 , наказу про призначення комісії для розслідування нещасного випадку (якщо проводилось розслідування), акту або припису перевірки з охорони праці, посадових обов`язків та посадових інструкцій керівника і працівників ПП " ОСОБА_5 " із розписом про ознайомлення, переліків питань для проведення видів інструктажів із охорони праці на підприємстві, програми проведення інструктажів із питань охорони праці працівників підприємства за тематикою та часом, та інших документів, пов`язаних із проведенням ремонту, що перебувають (можуть перебувати) у володінні ПП " ОСОБА_5 " (юридична та фактична адреса - АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Ухвала діє протягом одного місяця з дня постановлення.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена безпосередньо до Чернігівського апеляційного суду протягом п`яти днів із дня постановлення.

Слідчий суддя

СудКозелецький районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення15.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97670333
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти безпеки виробництва Порушення вимог законодавства про охорону праці

Судовий реєстр по справі —734/1272/21

Постанова від 15.06.2021

Кримінальне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Соловей В. В.

Постанова від 30.04.2021

Кримінальне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бараненко С. М.

Постанова від 30.04.2021

Кримінальне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бараненко С. М.

Постанова від 28.04.2021

Кримінальне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бараненко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні