Ухвала
від 15.06.2021 по справі 458/971/19
СТАРОСАМБІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 458/971/19

Провадження № 2/455/76/2021

УХВАЛА

15 червня 2021 року м.Старий Самбір

Старосамбірський районний суд Львівської області

в складі: головуючого судді - Пошивака Ю.П.,

секретар судового засідання - Сенета Г.Н.,

розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду, цивільну справу №458/971/19за позовною заявою ОСОБА_1 до Верхненської сільської ради Турківського району Львівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - приватний нотаріус Турківського районного нотаріального округу Львівської області Комарницька Оксана Йосифівна, про визнання права власності на нерухоме майно у порядку спадкування за заповітом,

В С Т А Н О В И В:

06.12.2019 року ОСОБА_1 звернулася до Турківського районного суду Львівської області з позовною заявою до Верхненської сільської ради Турківського району Львівської області про визнання права власності на нерухоме майно у порядку спадкування за заповітом, в якій просить визнати за нею право власності на житловий будинок (позначений у технічному паспорті літ. А-1), загальною площею - 82.80 м.кв., та господарську споруду - шопу (позначену у технічному паспорті літ. Б), що знаходиться у АДРЕСА_1 в порядку спадкування за заповітом ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Розпорядженням в.о. голови Турківського районного суду Львівської області Кріль Л.М. справу передано на розгляд найбільш територіально наближеного суду - до Старосамбірського районного суду Львівської області в зв`язку з неможливістю автоматизовано розподілити справу, оскільки рішенням Вищої ради правосуддя №3049/0/15-19 від 21.11.2019 року єдиний працюючий суддя Турківського районного суду Львівської області ОСОБА_3 відсторонений від здійснення правосуддя до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження (всі інші посади суддів - вакантні), що підтверджується протоколом про неможливість автоматизованого розподілу справи між суддями.

27.03.2020 року справа поступила до Старосамбірського районного суду Львівської області.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 27.03.2020 року справа передана судді ОСОБА_4 ..

Ухвалою судді від 02.04.2020 року справу прийнято до розгляду та призначено підготовче судове засідання на 09 годину 15 хвилин 15.02.2021 року.

Наказом №47-К від 10.07.2020 року суддю ОСОБА_4 відраховано зі штату Старосамбірського районного суду Львівської області у зв`язку з її смертю ІНФОРМАЦІЯ_2 .

З огляду на вказані обставини, на підставі розпорядження керівника апарату суду Волошина І.С. №83/07/2020 по даній справі був призначений повторний автоматизований розподіл судової справи між суддями. Призначення не відбулося, оскільки не вистачає потрібної кількості суддів для розподілу справи.

Протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 10.08.2020 року справу передано для розгляду судді ОСОБА_5 ..

Ухвалою судді від 05.10.2020 року справу прийнято до розгляду, та призначено підготовче судове засідання на 17 годину 00 хвилин 10.12.2020 року.

Ухвалою суду від 10.12.2020 року підготовче засідання відкладено на 15.06.2021 року на 16 годину 00 хвилин.

Позивач ОСОБА_1 в підготовче засідання не з`явилася, про час та місце слухання справи повідомлялася належним чином. 15.06.2021 року позивач надіслала до суду заяву про заміну відповідача по даній справі Верхненської сільської ради Турківського району Львівської областіна її правонаступника - Боринську селищну раду Самбірського району Львівської області. Також залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - ОСОБА_6 . Розгляд справи проводити без її участі.

Представник відповідача в підготовче засідання не з`явився, про час та місце слухання справи повідомлявся належним чином, причин неявки суду не повідомив.

Третя особа - приватний нотаріус Турківського районного нотаріального округу Львівської області Комарницька Оксана Йосифівна в підготовче засідання не з`явилася, про час та місце слухання справи повідомлялася належним чином. 29.12.2020 року надіслала до суду заяву в якій просила розгляд справи проводити без її участі.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, розгляд справи здійснюється у їх відсутності, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється, що відповідає вимогам ч.2 ст.247 ЦПК України.

Оглянувши заяву суд приходить до наступного висновку.

Згідно ч. 2 ст.258 ЦПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Згідно з приписами пункту 4 частини 5 статті 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Нормою частини 4 статті 51 ЦПК України передбачено, що про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

Згідно з приписами частини 1 статті 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до ч. 1 ст.8-3 Закону України Про добровільне об`єднання територіальних громад повноваження сільської, селищної ради та сільського, селищного голови територіальної громади, що приєдналася до сільської, селищної об`єднаної територіальної громади, припиняються з моменту офіційного оголошення відповідною територіальною виборчою комісією на сесії сільської, селищної ради об`єднаної територіальної громади рішення про підсумки додаткових виборів та визнання повноважень не менше половини депутатів від територіальної громади, що приєдналася, обраних на виборах до сільської, селищної ради об`єднаної територіальної громади.

Повноваження сільської, селищної ради, її виконавчого комітету та сільського, селищного голови територіальної громади, що приєдналася до міської об`єднаної територіальної громади, припиняються з дня набрання чинності рішенням сільської, селищної ради та рішенням міської ради об`єднаної територіальної громади про добровільне приєднання до об`єднаної територіальної громади. З моменту припинення повноважень сільської, селищної ради повноваження міської ради поширюються на територію територіальної громади, що приєдналася до міської об`єднаної територіальної громади.

За таких обставин, суд приходить до висновку про необхідність заміни відповідача - Верхненської сільської ради Турківського району Львівської областіїї правонаступником - Боринською селищною радою Самбірського району Львівської області.

Відповідно до ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Клопотання позивачки про залучення до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - ОСОБА_6 також підлягає задоволенню

Для виконання вимог ЦПК України щодо подання заяв по суті справи суд вважає за необхідне оголосити перерву.

Керуючись ст. 53, 55, 182, 258-260, 261, 353 суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву позивачки ОСОБА_1 про заміну відповідача та залучення до участі у справі третю особу, - задовольнити.

Замінити у цивільній справі за ОСОБА_1 до Верхненської сільської ради Турківського району Львівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - приватний нотаріус Турківського районного нотаріального округу Львівської області Комарницька Оксана Йосифівна, про визнання права власності на нерухоме майно у порядку спадкування за заповітом , відповідача - Верхненську сільську раду Турківського району Львівської областіна її правонаступника - Боринську селищну раду Самбірського району Львівської області.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам судового розгляду.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідачі зобов`язані надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Залучити до участі в справі за позовом ОСОБА_1 до Боринської селищної ради Самбірського району Львівської області , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - приватний нотаріус Турківського районного нотаріального округу Львівської області Комарницька Оксана Йосифівна, про визнання права власності на нерухоме майно у порядку спадкування за заповітом , в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору -ОСОБА_6 .

Встановити третій особі строк для подання пояснень щодо позову - п`ятнадцять днів з дня вручення позову з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову та відповідні докази та надати пояснення до позову, додати документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них доказів іншим учасникам справи .

Оголосити перерву у підготовчому засіданні до 09 години 30 хвилин 17.09.2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Пошивак Ю.П.

СудСтаросамбірський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення15.06.2021
Оприлюднено18.06.2021
Номер документу97743342
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —458/971/19

Рішення від 23.06.2022

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 26.05.2022

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 24.02.2022

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 15.06.2021

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 10.12.2020

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 05.10.2020

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 02.04.2020

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні