Ухвала
від 15.06.2021 по справі 693/558/20
ЖАШКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№ 693/558/20

1-кс/693/88/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про надання дозволу на проведення огляду

15.06.2021 року м. Жашків

Слідчий суддя Жашківського районного суду Черкаської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , заступника керівника Уманської окружної прокуратури ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні подане в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020250130000192від 04.06.2020р.за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України, клопотання старшого слідчого СВ ВП № 1 Уманського РУП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_4 , погоджене начальником Жашківськоговідділу Уманськоїокружної прокуратури ОСОБА_5 , про надання дозволу на проведення огляду іншого володіння особи,

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчийСВ ВП№ 1Уманського РУПГУНП вЧеркаській області ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення огляду іншого володіння особи.

У провадженні СВ ВП №1 Уманського РУП ГУНП в Черкаській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені 04.06.2020р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020250130000192 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.246 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що до Жашківського ВП УВП ГУНП в Черкаській області надійшло повідомлення про те, що дві невідомі особи здійснили незаконну порубку у лісозахисній смузі, що розташована поблизу вул. Садова у с. Скибин Жашківського району Черкаської області.

У ході проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні встановлено, що до вказаного кримінального правопорушення може бути причетний житель АДРЕСА_1 ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1

03 червня 2020 року до внесення відомостей до ЄДРД у ході проведення огляду місця події в лісозахисній смузі, що розташована в адміністративних межах с. Скибин Жашківського району Черкаської області, виявлено порубку дерев.

Крім того, за результатами огляду виявлено та вилучено транспортний засіб ВАЗ 2121, р.н. НОМЕР_1 , та прикріплений до нього причіп НОМЕР_2 , на який навантажені зрізані стовбури дерев. Вищезазначені транспорті засоби ззовні оглянуті та поміщенні на територію Жашківського ВП №1 Уманського РУП ГУНП в Черкаській області по вул. Соборна, 73 у м. Жашків Черкаської області.

Відповідно до розрахунку збитків, проведеного працівниками Державної екологічної інспекції Центрального округу на підставі постанови КМУ від 23.07.2008р. №665 з урахуванням індексації, розмір збитків, завданих державі внаслідок незаконної порубки дерев станом на 2020 рік складає 175562 гривень 74 копійки.

Таким чином, наявні підстави вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.246 КК України.

Обставинами, які дають підстави підозрювати у причетності до вказаного кримінального правопорушення ОСОБА_6 є: дані протоколу огляду місця події від 03.06.2020р.; показання свідка ОСОБА_7 , а також інші матеріали кримінального провадження.

На даний час в органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні більш детального огляду причепа марки ММЗ 81024, р.н. НОМЕР_3 , який відповідно до дублікату свідоцтва про реєстрацію ТЗ № НОМЕР_4 , зареєстрований за ОСОБА_6 , вилученого в ході огляду місця події від 03.06.2020р., в т.ч. з проникненням до нього, з метою фіксації відомостей щодо окремих властивостей знарядь вчинення кримінального правопорушення та предметів кримінального правопорушення, зокрема незаконно здобутих дров, а також забезпечення допустимості зібраних доказів.

Відповідно до ч.2 ст.233 КПК України під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Установлено, що ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований та фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 та має у власному користуванні причіп марки ММЗ 81024, р.н. НОМЕР_3 , який відповідно до дубліката свідоцтва про реєстрацію ТЗ № НОМЕР_4 , зареєстрований за ОСОБА_6 .

Відповідно до ухвали слідчого судді Жашківського районного суду Черкаської області від 05.06.2020р. у справі №693/558/20 на автомобіль марки ВАЗ 2121, р.н. НОМЕР_1 , що відповідно до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу № НОМЕР_5 , зареєстрований за ОСОБА_8 , а також причіп марки ММЗ 81024, р.н. НОМЕР_3 , який відповідно до дубліката свідоцтва про реєстрацію ТЗ № НОМЕР_4 , зареєстрований за ОСОБА_6 , з навантаженими на ньому стовбурами дерев у кількості 57 штук, які були виявлені та вилученні в ході огляду місця події від 03.06.2020р., накладено арешт з метою збереження речових доказів. Місцем зберігання вказаних транспортних засобів та причепа з навантаженими на ньому стовбурами дерев у кількості 57 штук, визначено майданчик тимчасового тримання транспортних засобів Жашківського ВП Уманського ВП ГУНП в Черкаській області (на даний час ВП № 1 Уманського РУП ГУНП в Черкаській області), що розташований за адресою: Черкаська область, м. Жашків, вул. Соборна, 73.

Таким чином, за наявними даними причіп марки ММЗ 81024, р.н. НОМЕР_3 , який відповідно до дублікату свідоцтва про реєстрацію ТЗ № НОМЕР_4 , а також листа ТСЦ МВС № 7142 від 27.03.2021 та облікової картки ТЗ зареєстрований за ОСОБА_6 та перебуває у фактичному володінні відділу поліції №1 Уманського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області.

Зв`язок вказаного причепа з вчиненим кримінальним правопорушенням обумовлено тим, що ймовірно за його допомогою здійснювалось вивезення незаконно зрубаних дерев з місця вчинення кримінального правопорушення.

Згідно з ч.2 ст.237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ч.1 ст.237 КПК України огляд проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Враховуючи, що відомості щодо окремих властивостей зазначеного причепу та його вмісту можуть бути використані як докази фактів та обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, необхідно провести його огляд.

На підставі викладеного, з метою отримання інформації про обставини розслідуваного кримінального правопорушення, які мають суттєве значення для повного, всебічного та неупередженого розслідування у даному кримінальному провадженні необхідно провести огляд причепа марки ММЗ 81024, р.н. НОМЕР_3 , який відповідно до дублікату свідоцтва про реєстрацію ТЗ № НОМЕР_4 , а також листа ТСЦ МВС № 7142 від 27.03.2021 та облікової картки ТЗ зареєстрований за ОСОБА_6 та на даний час перебуває у фактичному володінні відділу поліції №1 Уманського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області, що розташований за адресою: Черкаська область, м. Жашків, вул. Соборна, 73.

Відповідно до вимог ч.4 ст.107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим.

У судовому засіданні заступник керівникаУманської окружноїпрокуратури ОСОБА_3 клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Заслухавши думку прокурора, дослідивши матеріали клопотання, приходить до наступного.

Відповідно до вимог ст.237 КПК України огляд проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи. Обшук відповідно до ст.234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.5 ст.236 КПК України обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку. За рішенням слідчого чи прокурора може бути проведено обшук осіб, які перебувають в житлі чи іншому володінні, якщо є достатні підстави вважати, що вони переховують при собі предмети або документи, які мають значення для кримінального провадження. Обшук особи повинен бути здійснений особами тієї ж статі.

Згідно п.6 ч.2 ст.235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна відповідати загальним вимогам до судових рішень, передбачених цим Кодексом, а також містити відомості про речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

Ураховуючи вищевикладене, є достатні підстави вважати, що за допомогою причепа марки ММЗ 81024, р.н. НОМЕР_3 , який відповідно до дублікату свідоцтва про реєстрацію ТЗ № НОМЕР_4 , а також листа ТСЦ МВС № 7142 від 27.03.2021 та облікової картки ТЗ зареєстрований за ОСОБА_6 , який на даний час перебуває у фактичному володінні відділу поліції №1 Уманського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області, було вчинено кримінальне правопорушення, а томуа, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, які мають значення по справі та можуть бути доказами під час судового розгляду, є необхідність у детальному проведенні огляду вказаного причепа.

Керуючись ст.ст.107, 110, 234, 235, 236, 237, 309, 369, 372 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ ВП № 1 Уманського РУП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_4 , погоджене начальником Жашківського відділу Уманської окружної прокуратури ОСОБА_5 , про надання дозволу на проведення огляду іншого володіння особи, - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СВ ВП № 1 Уманського РУП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_4 , слідчим СВ ВП № 1 Уманського РУП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , заступнику начальника СВ ВП № 1 Уманського РУП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_13 на проведення огляду причепу марки ММЗ 81024, д.н. НОМЕР_3 , який відповідно до дублікату свідоцтва про реєстрацію ТЗ № НОМЕР_4 , а також листа ТСЦ МВС № 7142 від 27.03.2021 та облікової картки ТЗ, зареєстрований за ОСОБА_6 та на даний час перебуває у фактичному володінні відділу поліції № 1 Уманського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області, що розташований за адресою: Черкаська область, м. Жашків, вул. Соборна, 73 та його вмісту, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, відносно якого здійснюється розслідування у даному кримінальному провадженні.

Копію ухвали вручити учасникам кримінального провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Повний текст ухвали проголошено 16 червня 2021 року о 17 год. 00 хв.

Слідчий суддя: ОСОБА_14

СудЖашківський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення15.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97779172
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —693/558/20

Ухвала від 15.06.2021

Кримінальне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

Ухвала від 15.06.2021

Кримінальне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

Ухвала від 08.06.2021

Кримінальне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

Ухвала від 08.06.2021

Кримінальне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

Ухвала від 08.06.2021

Кримінальне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

Ухвала від 08.06.2021

Кримінальне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

Ухвала від 03.06.2021

Кримінальне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

Ухвала від 03.06.2021

Кримінальне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

Ухвала від 20.07.2020

Кримінальне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

Ухвала від 20.07.2020

Кримінальне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні