Ухвала
від 17.06.2021 по справі 752/4553/20
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/4553/20

Провадження № 2/752/1959/21

У Х В А Л А

17.06.2021 року Голосіївський районний суд міста Києва в складі:

головуючого судді Колдіної О.О.,

з участю секретаря Потапенко Д.І.,

розглянувши заяву представника позивача про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , третя особа: Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю м.Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про відновлення становища, яке існувало до порушення, повернення будинку в попередній стан та зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в :

в провадженні Голосіївського районного суду м. Києва знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , третя особа: Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю м.Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про відновлення становища, яке існувало до порушення, повернення будинку в попередній стан та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 28 січня 2021 року в даній справі було призначено судову будівельно-технічну експертизу.

20 травня 2021 року матеріали справи повернуто до суду для виконання клопотання судового експерта Кушніра В.В. про надання додаткових даних, необхідних для проведення призначеної судом експертизи.

Представником позивача подано клопотання про витребування матеріалів інвентаризаційної справи на житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 та витребування геодезично-томографічної зйомки з поворотними точками земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1 .

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява про витребування доказів підлягає задоволенню з наступних підстав.

В силу положень ст.ст.12, 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

В силу ч.1 ст.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Сторони мають право обґрунтовувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень.

Відповідно до ст.77 ЦПК України суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування.

В силу положень ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

При зверненні до суду представник позивача зазначає, що запитувана інформація має доказове значення у даній справі, оскільки витребовується з метою обгрунтування позовних вимог; за її відсутності експерти позбавлені можливості провести будівельно-технічну експертизу.

Крім того, відомості про координати поворотних точок меж земельних ділянок сторін за даними Державного земельного кадастру необхідні для переконання учасників справи в тому, що вони збігаються з координатами поворотних точок меж земельних ділянок сторін, що зазначені в їх технічних документаціях; саме відомості Державного земельного кадастру підтверджують право власності особи на земельну ділянку в конкретних межах.

Зазначені обставини, на думку суду, мають значення при розгляді даного спору і встановленні фактичних обставин справи у справі.

Запитувана інформація не може бути отримана самостійно, оскільки зазначена інформація може бути надана лише за рішенням суду і захищена відповідно до Закону України Про інформацію .

Згідно з Законом України Про інформацію інформація з обмеженим доступом є конфіденційна, таємна та службова. Конфіденційна інформація-це інформація про фізичну особу, а також інформація, доступ до якої обмежено фізичною або юридичною особою, крім суб`єктів владних повноважень.

Зазначена інформація може бути надана лише за згодою особи, якої вона стосується, або на письмову вимогу суду.

Враховуючи те, що інформація, яку просить витребувати представник позивача має доказове значення у даній справі, однак у сторони є складнощі з її отриманням, і зазначена інформація може бути надана на вимогу суду, суд вважає за необхідне задовольнити заяву про витребування доказів.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 76, 77, 83, 84 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

заяву представника позивача про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , третя особа: Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю м.Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про відновлення становища, яке існувало до порушення, повернення будинку в попередній стан та зобов`язання вчинити певні дії задовольнити.

Витребувати у Головному управлінні Держгеокадастру у м.Києві (03150, м.Київ, вул. В.Васильківська, 69):

-топографо-геодезичну зйомку (звіт) земельної ділянки фактичного користування про АДРЕСА_1 , з розмірами (площею, довжинами та дирекційними кутами з прив`зкою житлового будинку і надвірних будівель та споруд із зазначенням координат поворотних точок (в електронному та паперовому варіанті програми ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Витребувати у Київському міському бюро технічної інвентаризації (01001. м.Київ, вул.Трьохсвятительська, 4-в) матеріали інвентаризаційної справи на житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 .

Витребувати з Комунальної організації Київгенплан Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації (01601, м.Київ, вул.Хрещатик, 32) відомості щодо розташування координат червоних ліній за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвала є обов`язковою для виконання.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

У разі неподання доказу з неповажних причин або неповідомлення про неможливість подання доказів, судом можуть бути застосовані наслідки, передбачені ч.10 ст.84 ЦПК України.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення17.06.2021
Оприлюднено29.06.2021
Номер документу97913603
СудочинствоЦивільне
Сутьвідновлення становища, яке існувало до порушення, повернення будинку в попередній стан та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —752/4553/20

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 10.05.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 20.02.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 04.02.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 14.01.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 19.07.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 17.06.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 21.05.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 28.01.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 15.05.2020

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні