Постанова
від 07.06.2010 по справі 2а-284/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

07.06.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 травня 2010 р. Справа № 2а-284/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Юхно І. В. < Текст >

при секретарі Чупіній О.В.

без участі представників с торін

< найм. Пр. > < ПІБ Пр. >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Державної пода ткової інспекції в Амур-Нижн ьодніпровському районі м. Дн іпропетровська до фізичн ої особи - підприємця ОСОБА _3 про припинення підприє мницької діяльності, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція у Амур-Нижньодніпров ському районі м. Дніпропетро вська звернулась до Дніпропе тровського окружного адміні стративного суду з позовною заявою, в який просить припин ити підприємницьку діяльніс ть суб' єкта підприємницько ї діяльності - фізичної осо би ОСОБА_3.

В обґрунтування позовних в имог позивач зазначає, що від повідач перебуває на обліку в Державній податковій інспе кції у Амур-Нижньодніпровськ ому районі м. Дніпропетровсь ка як платник податків та інш их обов'язкових платежів, про те при здійсненні своєї діял ьності порушує вимоги діючог о законодавства, а саме не под ає звітність про отримані до ходи з 02.10.2008р., що є грубим поруше нням вимог п.п. 2 ст. 9 Закону Укр аїни «Про систему оподаткува ння», заборгованості по плат ежам до бюджету не має.

Позивач в судове засідання не прибув, про дату, час та міс це судового засідання повідо млений належним чином відпов ідно до вимог ст. 35 КАС України , що підтверджується повідом ленням про вручення поштовог о відправлення від 02.04.2010р. (а.с. 22), та 05.05.2010р. (а.с. 28), надавши клопотан ня про розгляд справи без йог о участі (а.с. 23, 30).

Відповідач у судове засіда ння не з' явився повторно, пр о час і місце розгляду справи повідомлений належним чином відповідно до вимог ст. 35 КАС У країни, що підтверджується к онвертом, який повернувся на адресу суду з приміткою пошт ового відділення про причини невручення поштового відпра влення адресату, а саме: через закінчення терміну зберіган ня (а.с.29).

За даних обставин та відпов ідно до вимог ст. 128 КАС України суд вважає за можливе розгля нути справу за наявними в ній доказами без участі сторін.

Дослідивши матеріали спра ви та подані до суду докази, оц інивши їх за своїм внутрішні м переконанням, що ґрунтуєть ся на всебічному, повному та о б' єктивному розгляді у судо вому процесі всіх обставин с прави, суд вважає, що позов сл ід задовольнити.

Відповідач - суб' єкт підп риємницької діяльності - фі зична особа ОСОБА_3 (ідент ифікаційний номер НОМЕР_1 , адреса проживання: 49000, АДРЕ СА_1), зареєстрований рішенн ям Виконавчого комітету Дніп ропетровської міської ради в ід 03.10.2005р., що підтверджується д овідкою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців с таном на 27.10.2009р. (серія АГ № 989541) (а.с . 6). Відповідача взято на облік як платника податків в орган ах державної податкової служ би 04.10.2005р. за № 8836 (а.с. 8).

Відповідно до пункту 17 стат ті 11 Закону України «Про держа вну податкову службу України » органи державної податково ї служби у випадках, в межах ко мпетенції та у порядок встан овлений законами України, ма ють право звертатися до судо вих органів із заявою (позовн ою заявою) про скасування дер жавної реєстрації суб' єкта підприємницької діяльності .

У нормах Цивільного кодекс у України та Господарського кодексу України вживається т ермін «скасування державної реєстрації суб' єкта господ арювання», хоча законом Укра їни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців», яким вст ановлено порядок державної р еєстрації суб' єктів господ арювання та відповідно її ск асування, містить таке понят тя, як «державна реєстрація п рипинення підприємницької д іяльності фізичної особи - підприємця». Державна реєстр ація припинення підприємниц ької діяльності фізичної осо би - підприємця позбавляє о станнього статусу фізичної о соби - підприємця та є підст авою для виключення з Єдиног о державного реєстру юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців. Таким чином позивач обґрунтовано звернувся з ви могою щодо припинення підпри ємницької діяльності фізичн ої особи - підприємця.

Згідно довідки Державної п одаткової інспекції у Амур-Н ижньодніпровському районі м . Дніпропетровська № 93894/10/171 від 10 .11.2009р. відповідач з 02.10.2008р. і по теп ерішній час не подає податко ву звітність до органів держ авної податкової служби (а.с. 1 0).

Відповідно до частини 1 пунк ту 2 статті 9 Закону України «П ро систему оподаткування», п латники податків і зборів (об ов'язкових платежів) зобов`яз ані подавати до державних по даткових органів та інших де ржавних органів відповідно д о законів декларації, бухгал терську звітність та інші до кументи і відомості, пов`язан і з обчисленням і сплатою под атків і зборів (обов`язкових п латежів).

Згідно з ч. 2 ст. 46 Закону Украї ни «Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб - підприємців» підставами для постановлення судового ріше ння про припинення підприєм ницької діяльності фізичної особи - підприємця є неподанн я протягом року органам держ авної податкової служби пода ткових декларацій, документі в фінансової звітності відпо відно до закону.

Як вбачається з матеріалів справи відповідач не надає п ередбаченої податкової звіт ності більше одного року (а.с. 10).

Згідно з п. 8.6. Порядку обліку платників податків, зборів (о бов'язкових платежів) затвер дженого наказом Державної по даткової адміністрації Укра їни № 80 від 19.02.98 р., якщо платник п одатків не має заборгованост і перед бюджетом, та у разі неп одання протягом одного року в органи державної податково ї служби податкових декларац ій, документів податкової зв ітності, то керівник органу д ержавної податкової служби п риймає рішення у вигляді роз порядження відносно платник а податків - про звернення до с уду або господарського суду із заявою (позовною заявою) пр о припинення юридичної особи чи підприємницької діяльнос ті фізичної особи - підприє мця.

Позивачем надано довідку с таном на 26.10.2009р. про відсутність у суб' єкта підприємницької діяльності - фізичної особ и ОСОБА_3 заборгованості п еред бюджетом (а.с. 11).

З огляду на викладене, суд в важає, що позовні вимоги пози вача є обґрунтованими та так ими, що підлягають задоволен ню.

Керуючись ст.ст. 14, 70, 71, 86, 159-163 К одексу адміністративного су дочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Державної податкової інсп екції у Амур-Нижньодніпровсь кому районі м. Дніпропетровс ька до суб' єкта підприємниц ької діяльності - фізичної особи ОСОБА_3 про припинен ня підприємницької діяльнос ті - задовольнити.

Припинити підприємницьку діяльність суб' єкта підпр иємницької діяльності - фіз ичної особи ОСОБА_3 (ідент ифікаційний номер НОМЕР_1 , адреса проживання: 49000, АДРЕ СА_1), зареєстрований рішенн ям Виконавчого комітету Дніп ропетровської міської ради в ід 03.10.2005р.

Відповідно до ч. 1 ст. 49 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних і фізичних о сіб - підприємців» копію по станови, після набрання нею з аконної сили, направити упра влінню з питань державної ре єстрації юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців для внесення державним реєст ратором відповідного запису до Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців.

Постанова суду наби рає законної сили після закі нчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, я кщо таку заяву не було подано .

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але а пеляційна скарга не була под ана у строк, постанова суду на бирає законної сили після за кінчення цього строку.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подачі за яви про апеляційне оскарженн я через Дніпропетровський ок ружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня ск ладання постанови у повному обсязі, а апеляційна скарга н а постанову суду подається п ротягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Повний текст постанови скл адений 28.05.2010р.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > І.В. Юхно

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.06.2010
Оприлюднено09.09.2010
Номер документу9791488
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-284/10/0470

Ухвала від 17.01.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук-Борисенко Наталія Віталіївна

Постанова від 07.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Постанова від 07.05.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Постанова від 07.05.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Постанова від 07.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 09.04.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні