Ухвала
від 25.06.2021 по справі 383/605/21
БОБРИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 383/605/21

Номер провадження 2/383/294/21

УХВАЛА

25 червня 2021 року суддя Бобринецького районного суду Кіровоградської області Адаменко І.М. в приміщенні Бобринецького районного суду Кіровоградської області, в м. Бобринець Кіровоградської області, розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Фізичної особи підприємця ОСОБА_2 про розірвання договору оренди землі,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовними вимогами до Фізичної особи підприємця ОСОБА_2 про розірвання договору оренди землі, однак виклавши зміст позову він просить стягнути з відповідача заборгованість з орендної плати.

Суд, дослідивши позовну заяву, дійшов висновку про необхідність залишити її без руху, оскільки вона не відповідає вимогам, встановленим ст. 175 ЦПК України.

Так, відповідно до п.4) ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Відповідно до п. 5) ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

В порушення вищевказаних норм зміст позовних вимог не відповідає викладеним обставинам, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, оскільки ОСОБА_1 звертаючись до суду з позовною заявою про розірвання договору оренди землі в прохальній частині позовної заяви просить лише стягнути з фізичної особи - підприємця ОСОБА_2 заборгованість з орендної плати. Крім того, з наданої до позовної заяви постанови Кропивницького апеляційного суду від 03.11.2020 року вбачається, що рішенням Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 24 липня 2020 року позов ОСОБА_1 до ФОП ОСОБА_2 про розірвання договору оренди землі задоволено та вказане рішення є чинним, тобто питання про розірвання договору оренди землі вже вирішено.

Згідно ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ч. 2 ст. 185 ЦПК України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Частина 3 ст. 185 ЦПК України вказує, що якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Враховуючи вищевикладені обставини, вважаю доцільним залишити позовну заяву ОСОБА_1 , без руху та надати строк для виправлення недоліків позову який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, роз`яснити позивачу, що в разі невиконання ухвали в зазначений судом строк позовна заява буде вважатися неподаною та буде повернута позивачу.

Керуючись ст.ст. 175, 185, 260 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Фізичної особи підприємця ОСОБА_2 про розірвання договору оренди землі - залишити без руху.

Запропонувати позивачу у десятиденний строк з дня отримання копії ухвали для усунення вищевказаних недоліків позовної заяви, а саме вірно зазначити зміст позовних вимог.

Копію ухвали про залишення заяви без руху надіслати позивачу.

У разі не усунення зазначених недоліків у встановлений строк позовна заява вважатиметься неподаною та буде повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І. М. Адаменко

Дата ухвалення рішення25.06.2021
Оприлюднено29.06.2021
Номер документу97914903
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання договору оренди землі

Судовий реєстр по справі —383/605/21

Постанова від 18.01.2022

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 14.12.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 22.11.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Рішення від 07.10.2021

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Рішення від 07.10.2021

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Ухвала від 06.07.2021

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Ухвала від 25.06.2021

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні