Постанова
від 13.05.2010 по справі 2а-1819/10/1770
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а-1819/10/1770

13 травня 2010 року 14 год. 35 хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд у складі судді Друзенко Н.В. за участю с екретаря судового засідання Пушкової О.В. та сторін і інши х осіб, які беруть участь у спр аві:

позивача: представник не з'я вився

відповідача: представн ик не з'явився

розглянувши у відкритом у судовому засіданні адмініс тративну справу за позовом

Державна податкова інспе кція у м.Рівне

до Приватного підприємства "І нтерекобуд"

про припинення юридичної о соби, -

ВСТАНОВИВ :

Позивач - Державна подат кова інспекція у м.Рівне, звер нувся до Рівненського окружн ого адміністративного суду з адміністративним позовом, в ідповідно до якого просить п рипинити юридичну особу відп овідача - Приватного підпри ємства «Інтерекобуд».

Позивач в судове засідання не з'явився, до початку судово го засідання подав клопотанн я, в якому просив розглянути с праву без участі його предст авника.

Відповідач заперечень на а дміністративний позов не под ав, у судове засідання не з'яви вся. Відповідачу надсилались копія ухвали про відкриття п ровадження у справі, копія по зовної заяви з додатками до н еї та повідомлення-виклики д о суду за адресою, яка є зареєс трованим місцезнаходження ю ридичної особи. Інформацією щодо іншого місцезнаходженн я відповідача суд не володіє . Судом не визнавалася обов' язковою участь відповідача в судовому засіданні. За таких обставин, суд вважає за можли ве розглянути справу без уча сті відповідача на підставі наявних доказів.

Дослідивши подані с уду письмові докази, оцінивш и їх за своїм внутрішнім пере конанням, що ґрунтується на в себічному, повному і об'єктив ному розгляді у судовому про цесі всіх обставин справи в ї х сукупності, суд вважає, що по зов підлягає до задоволення .

Судом встановлено, що відп овідач - Приватне підприємс тво «Інтерекобуд», код ЄДРПО У - 36290794, зареєстроване виконавч им комітетом Рівненської міс ької ради від 26.12.2008 року.

Згідно з довідкою Головног о управління статистики у Рі вненській області (а.с.9) та дов ідкою з Єдиного державного р еєстру юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців (а.с .3) зареєстрованим місцезнахо дженням відповідача є наступ на адреса: 33025, м. Рівне, вул. Басі вкутська, буд.138. Інформації що до зміни вказаної адреси від повідач не подавав.

Недоїмка перед бюдж етом та державними позабюдже тними фондами, в тому числі до органів Пенсійного фонду, у В ідділенні виконавчої дирекц ії Фонду соціального страхув ання від нещасних випадків н а виробництві та професійних захворювань України у м.Рівн е, Фонду загальнообов' язков ого державного соціального с трахування України на випадо к безробіття відсутня, що під тверджується відповідними д овідками (а.с.8,11-13).

Відповідач не перебу ває на обліку в якості платни ка відповідних внесків: у Рів ненській міській виконавчій дирекції Рівненського облас ного відділення Фонду соціал ьного страхування з тимчасов ої втрати працездатності (а.с .10).

Згідно з довідкою ДПІ у Рівне про стан розрахунків з бюджетом, відповідач недої мки по сплаті податків немає (а.с.8).

В той же час, за даними пода ткового обліку, відповідач б ільше року не подає до податк ового органу податкових декл арацій та інших документів ф інансової звітності. Дані об ставини стверджені відповід ною довідкою, дослідженою у с удовому засіданні (а.с.4).

Такі дії відповідача є прям им порушенням вимог п.2 ч.1 ст.9 З акону України “Про систему о податкування”№1251-XII від 25.06.1991 рок у, в силу якої платники податк ів і зборів (обов' язкових пл атежів) зобов' язані подават и до державних податкових ор ганів та інших державних орг анів відповідно до законів д екларації, бухгалтерську зві тність та інші документи і ві домості, пов'язані з обчислен ням і сплатою податків і збор ів (обов'язкових платежів), та, відповідно до вимог абз.5 ч.2 ст .38 Закону України “Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ”№755 від 15.05.2003 року, є підставою д ля постановлення судового рі шення щодо припинення юридич ної особи, яке не пов'язано з б анкрутством юридичної особи .

За наведених обставин, позо вні вимоги підтверджені нале жними та допустимими доказам и і підлягають до задоволенн я повністю.

Судові витрати по справі зг ідно ч.4 ст.94 КАС України з відпо відача не стягуються.

Керуючись статтями 160-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повні стю.

Юридичну особу - Приватног о підприємства "Інтерекобуд" (код ЄДРПОУ 36290794) - припинити.

Копію постанови направит и державному реєстратору Рів ненського міськвиконкому.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо заяву п ро апеляційне оскарження бул о подано, але апеляційна скар га не була подана у встановле ний строк, постанова набирає законної сили після закінче ння цього строку. У разі подан ня апеляційної скарги постан ова, якщо її не скасовано, наби рає законної сили після закі нчення апеляційного розгляд у справи.

Постанова може бути оскарж ена до Львівського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез суд першої інстанції, як ий ухвалив постанову. Заява п ро апеляційне оскарження под ається протягом 10-ти днів з дн я складання постанови в повн ому обсязі. Якщо постанову бу ло проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справ і, то строк подання заяви про а пеляційне оскарження обчисл юється з дня отримання нею ко пії постанови.

Апеляційна скарга на пост анову суду першої інстанції подається протягом 20-ти днів п ісля подання заяви про апеля ційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без п опереднього подання заяви пр о апеляційне оскарження, якщ о скарга подається у строк, вс тановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя < Підпис > Друзенко Н.В.

Постанова складена в повному обсязі 14.05.10р.

Дата ухвалення рішення13.05.2010
Оприлюднено06.09.2010
Номер документу9793504
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1819/10/1770

Ухвала від 13.09.2013

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Довга О.І.

Постанова від 13.05.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 29.04.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні