Ухвала
від 25.06.2021 по справі 694/1115/21
ЗВЕНИГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 694/1115/21 Провадження №1-кс/694/548/21

У Х В А Л А

про відкриття провадження

25.06.2021 року м. Звенигородка

Слідчий суддяЗвенигородського районногосуду Черкаськоїобласті ОСОБА_1 ,розглянувши матеріалисправи заскаргою керівника приватноговиробничо-комерційногопідприємства "Торговийдім КиївськаРусь" ОСОБА_2 на бездіяльність слідчого Звенигородського РВПГУНП вЧеркаській області, щодо не розгляду клопотання про залучення до провадження як потерпілого в порядку ст.55 КПК України,

в с т а н о в и в:

Керівник ПВКП «Торговий Дім-Київська Русь» ОСОБА_2 звернувся до слідчого судді Звенигородського районного суду Черкаської області зі скаргоюна бездіяльність слідчого Звенигородського РВПГУНП вЧеркаській області, щодо нерозгляду клопотанняпро залученнядо провадженняяк потерпілого (поштове відправлення від 19.06.2021).

Підстави для повернення скарги або відмови у відкритті провадження за скаргою, визначеніст. 304 КПК України, відсутні.

Таким чином, слідчий суддя вважає за необхідне відкрити провадження по скарзі.

Окрім того, ОСОБА_2 звернувся із заявою про проведення судового засідання по розгляду скарги в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

Вирішуючи дане клопотання слідчий суддя виходить з наступного.

Відповідно до ч. 1ст. 336 КПК Українисудове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження). Разом з тим, на відмінувід Цивільного процесуального кодексу України,Господарського процесуального кодексу УкраїнитаКодексу адміністративного судочинства України,ст. 336 КПК Українине передбачає можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, яке знаходиться поза межами приміщення суду, з використанням власних технічних засобів. Не передбачає такої можливості і Наказ Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 №196 «Про внесення змін до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду», який регулює порядок проведення відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу EasyCon.

З метою забезпечення реалізації положень ст.366КПК України та встановлення єдиного порядку роботи з технічними засобами відеозапису ходу і результатів процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції під час судового засідання (кримінального провадження), Наказом Державної судової адміністрації України від 15.11.2012 № 155 було затверджено Інструкцію про порядок роботи з технічними засобами відеозапису ходу і результатів процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції під час судового засідання (кримінального провадження), а також компетентними органами було проведено обладнання органів досудового слідства, відповідних судів, а також установ попереднього ув`язнення та установ виконання покарань технічними засобами проведення дистанційного провадження у режимі відеоконференції.

Крім цього, слід зазначити про те, що безпосередньо процес організації проведення судового засідання в режимі відеоконференції згідност.366КПК України покладається одночасно як на суд, що розглядає відповідне провадження, так і на суд (або орган досудового слідства, або установу попереднього ув`язнення, або установу виконання покарань) за територіальним місцезнаходженням учасника судового процесу, що обрав такий вид участі у засіданні. В цьому випадку може бути забезпечено реалізацію положень ч. 4ст. 336 КПК України, яка передбачає обов`язок суду вручити особі, яка бере участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, пам`ятку про її процесуальні права та перевірити її документи, що посвідчують особу.

З огляду на те, що ОСОБА_2 просить забезпечити йому можливість взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів (програми EasyCon), тобто у спосіб, не передбачений КПК України, у задоволенні клопотання слід відмовити.

Керуючисьст. 303-304 КПК України, слідчий суддя,-

у х в а л и в :

Відкрити провадження за скаргою керівника приватноговиробничо-комерційногопідприємства "Торговийдім КиївськаРусь" ОСОБА_2 на бездіяльність слідчого Звенигородського РВПГУНП вЧеркаській області, щодо не розгляду клопотання про залучення до провадження як потерпілого в порядку ст.55 КПК України.

Розгляд скарги призначити на 13год.15хв.29червня 2021року в приміщенні Звенигородського районного суду Черкаської області (Черкаська область, м.Звенигородка, просп.Шевченка,12-А).

Відмовити у задоволенні заяви ОСОБА_2 про участь у судовому засіданні по розгляду скарги в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Про розгляд скарги повідомити осіб, які беруть участь у розгляді скарги та направити копію даної ухвали. На адресу Звенигородського районного відділу поліції ГУНП в Черкаській області надіслати копію даної скарги.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудЗвенигородський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення25.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97945090
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за скаргами на дії та рішення правоохоронних органів, на дії чи бездіяльність слідчого, прокурора та інших осіб під час досудового розслідування бездіяльність слідчого, прокурора

Судовий реєстр по справі —694/1115/21

Ухвала від 14.07.2021

Кримінальне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 29.06.2021

Кримінальне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 25.06.2021

Кримінальне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні