Ухвала
від 22.06.2021 по справі 335/2782/21
ЗАПОРІЗЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Дата документу 22.06.2021 Справа № 335/2782/21

ЗАПОРІЗЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Єдиний унікальний №335/2782/21

Провадження №11-сс/807/669/21 Доповідач в 2 інст. ОСОБА_1

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 червня 2021 року місто Запоріжжя

Суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Запорізького апеляційного суду ОСОБА_1 , вирішуючи питання про відкриття провадження за апеляційною скаргою представника ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 на ухвалу Орджонікідзевського районного суду м.Запоріжжя від 28 травня 2021 року, якою клопотання старшого слідчого з ОВС 1-го ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Запорізькій області ОСОБА_3 задоволено та надано дозвіл на тимчасовий доступ та можливість слідчим СУ ФР ГУ ДФС у Запорізькій області вилучити копії документів, завірені належним чином, які знаходяться у володіння ІНФОРМАЦІЯ_1 ,

ВСТАНОВИЛА:

ухвалою Орджонікідзевського районного суду м.Запоріжжя від 28 травня 2021 року клопотання старшого слідчого з ОВС 1-го ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Запорізькій області ОСОБА_3 задоволено та надано дозвіл на тимчасовий доступ та можливість слідчим СУ ФР ГУ ДФС у Запорізькій області вилучити копії документів, завірені належним чином, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На зазначену ухвалу представником ІНФОРМАЦІЯ_1 подано апеляційну скаргу, в якій остання просить оскаржувану ухвалу скасувати.

Провадження за вищевказаною скаргою відкриттю не підлягає з таких підстав.

За змістом п.10 ч.1 ст.309 КПК України, під час досудового розслідування можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів лише у випадку якщо дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність.

З апеляційної скарги убачається, що оскаржуваною ухвалою надано дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , з можливістю вилучення їх копій.

Отже, про можливість вилучення оригіналів документів слідчим суддею рішення не приймалось, відповідно, відсутні і умови, визначені п.10 ч.1 ст.309 КПК України, за яких ухвала слідчого судді про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Доводи, викладені в апеляційній скарзі, про те, що підготовка великої кількості копій документів позбавляє можливості ІНФОРМАЦІЯ_1 здійснювати свою діяльність, не є слушними, оскільки не узгоджуються з положеннями п.10 ч.1 ст.309 КПК України.

З урахуванням викладеного, вищевказана ухвала слідчого судді не може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Якихось істотних порушень вимог кримінального процесуального законодавства, які б вказували на необхідність невідкладної перевірки вищевказаної ухвали суду в апеляційному порядку на підставі положень ст.ст.7-9 КПК України, не вбачається.

Відповідно до вимог ч.4 ст.399 КПК України, суддя - доповідач відмовляє у відкритті провадження, якщо апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

Отже, оскільки вищевказана апеляційна скарга подана на ухвалу суду, яка не підлягає оскарженню в апеляційному порядку, і підстав для невідкладної перевірки цієї ухвали на підставі положень ст.ст.7-9 КПК України не вбачається, у відкритті провадження за вказаною скаргою слід відмовити.

Керуючись ст.392, ч.4 ст.399 КПК України, суддя доповідач

УХВАЛИВ:

відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою представника ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 на ухвалу Орджонікідзевського районного суду м.Запоріжжя від 28 травня 2021 року, якою клопотання старшого слідчого з ОВС 1-го ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Запорізькій області ОСОБА_3 задоволено та надано дозвіл на тимчасовий доступ та можливість слідчим СУ ФР ГУ ДФС у Запорізькій області вилучити копії документів, завірені належним чином, які знаходяться у володіння ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали невідкладно надіслати представнику ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 , разом з апеляційною скаргою.

Ухвала про відмову у відкритті провадження може бути оскаржена протягом трьох місяців з дня її проголошення шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду.

Суддя Запорізького

апеляційного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97953168
СудочинствоКримінальне
Сутьвідкриття провадження за апеляційною скаргою представника ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 на ухвалу Орджонікідзевського районного суду м.Запоріжжя від 28 травня 2021 року, якою клопотання старшого слідчого з ОВС 1-го ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Запорізькій області ОСОБА_3 задоволено та надано дозвіл на тимчасовий доступ та можливість слідчим СУ ФР ГУ ДФС у Запорізькій області вилучити копії документів, завірені належним чином, які знаходяться у володіння ІНФОРМАЦІЯ_1

Судовий реєстр по справі —335/2782/21

Ухвала від 22.06.2021

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Дадашева С. В.

Ухвала від 16.03.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 24.03.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 16.03.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні