Ухвала
від 22.06.2021 по справі 352/801/21
ТИСМЕНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 352/801/21

Провадження № 2/352/614/21

УХВАЛА

22 червня 2021 року м. Івано-Франківськ

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої - Гриньків Д.В.,

секретар судового засідання Шпек В.О.,

за участю: позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

відповідача ОСОБА_3 ,

представника відповідача ОСОБА_4 ,

розглянувши у порядку загального позовного провадження у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог: Тисменицька районна державна нотаріальна контора, про визнання частково недійсними свідоцтв про право на спадщину, витребування з чужого незаконного володіння та визнання права власності на Ѕ частину спадкового майна в порядку спадкування за законом,-

В С Т А Н О В И Л А:

21.04.2021 року ОСОБА_1 звернулась до Тисменицького районного суду Івано-Франківської області з позовною заявою до ОСОБА_3 , за участю третьої особи, що не заявляє самостійних вимог: Тисменицької районної державної нотаріальної контори, про визнання частково недійсними свідоцтв про право на спадщину, витребування з чужого незаконного володіння та визнання права власності на Ѕ частину спадкового майна в порядку спадкування за законом.

Ухвалою суду від 11.05.2021 відкрито провадження у даній справі та призначено підготовче судове засідання.

В підготовчому судовому засіданні представником позивача заявлено клопотання про залишення без розгляду позовних вимог про визнання частково недійсними свідоцтва про право на спадщину, видане ОСОБА_5 та витребування з чужого незаконного володіння.

Позивач підтримала свого представника.

Відповідач та представник відповідача не заперечили щодо залишення позовну без розгляду в цій частині.

Вислухавши сторін та їх представників, дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

У відповідності до ст.13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Пунктом 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України визначено, що суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

На підставі вказаного та того, що дана заява не суперечить вимогам закону, інтересам сторін, подана до початку розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне позов в частині позовних вимог про визнання частково недійсними свідоцтва про право на спадщину, видане ОСОБА_5 та витребування з чужого незаконного володіння залишити без розгляду.

Керуючись ст. ст. 197, 257 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов в частині позовних вимог про визнання частково недійсними свідоцтва про право на спадщину, видане ОСОБА_5 та витребування з чужого незаконного володіння - залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу, що особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Продовжити розгляд цивільної справи в частині позовних вимог ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог: Тисменицька районна державна нотаріальна контора, про визнання частково недійсним свідоцтва про право на спадщину, видане ОСОБА_3 та визнання права власності на Ѕ частину спадкового майна в порядку спадкування за законом.

Згідно з ст.261 ЦПК України ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

Ухвала в частині залишення позову без розгляду може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду через Тисменицький районний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня оголошення.

Суддя Гриньків Д.В.

СудТисменицький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення22.06.2021
Оприлюднено02.07.2021
Номер документу98025684
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —352/801/21

Рішення від 22.06.2021

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Гриньків Д. В.

Ухвала від 22.06.2021

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Гриньків Д. В.

Рішення від 22.06.2021

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Гриньків Д. В.

Ухвала від 11.05.2021

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Гриньків Д. В.

Ухвала від 26.04.2021

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Гриньків Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні